Nieuws en Publicaties

Nieuws en Publicaties

Nieuws

Enquête over bedrijfsbetalingen in duitsland 2022: gehavende bedrijven bereiden zich voor op een nieuwe crisis

13/09/2022

het effect op bedrijfsbetalingen in 2022 gematigd lijkt en verhoudingsgewijs kleiner dan de schok voor de economie. De bedrijven zijn echter waakzaam op korte termijn en zeer pessimistisch over de toekomst.

Christiane von Berg, onze econoom voor de regio Noord-Europa, licht de betalingsvoorwaarden en verwachtingen van bedrijven in Duitsland toe.

meer lezen

Een recessie om stagflatie te voorkomen? De wereldeconomie op een tweesprong

21/06/2022

Vier maanden na het begin van de vijandelijkheden in Oekraïne kunnen de eerste lessen worden getrokken:
het conflict, dat nog lang zal aanslepen, heeft het mondiale geo-economische evenwicht al verstoord
Lees nu de voorspellingen van onze Q2 Barometer.

meer lezen

Faillissementen van COE-bedrijven nemen toe

31/05/2022

Various economic conditions, support measures and legal changes have affected insolvency trends in the Central and Eastern Europe region over the last two years.

meer lezen

Domino-effecten op middellange en lange termijn van de oorlog in Europa op trends in sectoren wereldwijd: zullen er veerkrachtige sectoren zijn?

12/05/2022

In the short run, all sectors for which Coface publishes sector risk assessments in six regions worldwide will be impacted by the knock-on effects of Russia’s invasion of Ukraine. Which ones would be the most resilient sectors? Read our full study now!

meer lezen

Enquête van Coface over bedrijfsbetalingen in China in 2022 : Langere betalingstermijnen en toenemende kredietrisico 's in sommige sectoren

11/05/2022

Uit de Enquête van Coface over bedrijfsbetalingen in China in 2022[1] blijkt dat in 2021 minder bedrijven melding maakten van betalingsachterstand, maar dat de bedrijven die dat wel deden, spraken van langere perioden van achterstallige betalingen dan het jaar voordien. De gemiddelde betalingsachterstand is gestegen van 79 dagen in 2020 naar 86 dagen in 2021. Bedrijven in 9 van de 13 sectoren meldden een toename van de betalingsachterstanden, aangevoerd door de agrovoedingssector, die de grootste toename met 43 dagen noteerde, gevolgd door de hout-, vervoer- en textielsector.

meer lezen
Alle nieuwsberichten
  • Nederlands
  • Français
  • English