Nieuws en Publicaties

Nieuws en Publicaties

Nieuws

Enquête over de betalingen van bedrijven in Duitsland 2021: leren leven met de pandemie

14/09/2021

La 5e édition de l'enquête de Coface sur les paiements des entreprises en Allemagne suggère que les entreprises allemandes semblent s'être acclimatées à l'environnement de crise. Elles sont plus nombreuses à accorder des délais de paiement que l'année dernière et les perspectives commerciales des entreprises interrogées sont très positives.

meer lezen

Wat zijn de vooruitzichten voor de Verenigde Arabische Emiraten na de COVID-19-crisis?

07/09/2021

De economie van de Verenigde Arabische Emiraten heeft in 2020 een dubbele schok te verwerken gekregen: de ineenstorting van de olieprijzen en de COVID-19-pandemie. Volgens de eerste ramingen is de economie van de VAE in 2020 met 6,1% gekrompen. Voor 2021 zijn de vooruitzichten echter gunstiger. Coface voorspelt een groei van 3,1% dankzij een snelle inentingscampagne, een krachtig herstel van de wereldeconomie en de opleving van de energieprijzen.

meer lezen

Is de boom van de elektrische autometalen duurzaam?

26/07/2021

De metalen die in elektrische voertuigen worden gebruikt, zoals lithium, kobalt en koper, staan centraal in de revolutie die momenteel in de auto-industrie plaatsvindt. Maar het onevenwicht tussen vraag en aanbod drijft hun prijzen op, ook al blijft het marktaandeel van elektrische voertuigen bescheiden. In zijn laatste analyse voorziet Coface de komende twee jaar geen grote veranderingen in deze prijstrends.

meer lezen

Coface Barometer Q2 2021: Een wereld met twee snelheden

08/07/2021

18 maanden na het begin van de pandemie is de toegang tot vaccinatie nu de belangrijkste factor die het tempo van het dagelijkse leven van de mensen en de wereldeconomie bepaalt. De groeiverwachtingen voor het BBP voor 2021 zijn naar boven bijgesteld (+5,6%), maar dit is vooral het resultaat van positieve verrassingen uit de Verenigde Staten. Deze verbeterde groeivooruitzichten komen tot uiting in de wereldhandel: na een volumedaling met 5% vorig jaar voorspelt Coface voor 2021 een stijging met 11%.

meer lezen

Azië-Pacific: Trend betalingsachterstand bedrijven gestabiliseerd, bedrijven zien betere vooruitzichten maar risico's en onzekerheid blijven

05/07/2021

Coface's 2021 Asia Corporate Payment Survey geeft inzicht in de evolutie van het betalingsgedrag en de kredietmanagementpraktijken van meer dan 2.500 bedrijven in heel Azië-Pacific tijdens een pandemisch jaar. De respondenten waren afkomstig uit negen markten (Australië, China, Hongkong SAR, India, Japan, Maleisië, Singapore, Thailand en Taiwan) en 13 sectoren in de regio Azië-Pacific.

meer lezen
Alle nieuwsberichten

Journalists

Bent u journalist en zou u graag iemand van Coface interviewen, informatie krijgen of zich inschrijven voor onze persberichten, verslagen, uitnodigingen enz.?
 
Gelieve contact op te nemen met:
 
Kris Degreef (Engels, Frans, Vlaams)
kris.degreef@coface.com 
 
Je kan ons ook volgen op Twitter
 
   
journalist
 
Deze site bevat talrijke bronnen die u misschien kunnen interesseren, zoals:
Kerncijfers
Missie van de Coface Groep
Activiteitenverslag Groep
- Nieuws en persberichten over de Groep
Economische publicaties
 
   
  • Nederlands
  • Français
  • English