Nieuws en Publicaties

Nieuws en Publicaties

Nieuws

Bescherm uw kmo in de coronacrisis: 3 gouden regels om wanbetalingen te vermijden

09/04/2020

“Hoe moet het nu voort met mijn kmo?” U bent beslist niet de enige die, sinds half maart, die vraag heeft gesteld. Want u mag dan wel nauwgezet over uw eigen gezondheid waken, de gezondheid van uw kmo hebt u niet helemaal zelf in de hand. U kan namelijk niet alles voorkomen. Maar wat wel? En als voorkomen niet lukt: hoe kan u dan uw kmo genezen?

meer lezen

Het aantal faillissementen in Frankrijk is minder hoog, maar het gaat over grotere bedrijven

13/12/2019

Hoewel het aantal bedrijven dat te maken krijgt met bedrijfsfaillissementen sinds het begin van het jaar is afgenomen, zijn hun kosten gestegen, zowel financieel als wat het aantal banen betreft. Na een moeilijk eerste kwartaal, gekenmerkt door de gevolgen van de "gele vesten", zal het aantal bedrijfsinsolventies sinds het begin van het jaar in Frankrijk voor het vierde opeenvolgende jaar dalen. Coface verwacht echter een licht herstel van het aantal faillissementen in 2020 (+0,9%), voornamelijk als gevolg van de verwachte vertraging in de bouwsector, die in 2019, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, grotendeels te wijten was aan openbare werken.

meer lezen

Coface wordt erkend als de beste kredietverzekeringsmaatschappij in 2019 door het International Finance Magazine.

21/10/2019

Coface wordt erkend als de beste kredietverzekeringsmaatschappij in 2019 door het International Finance Magazine.

meer lezen

Coface Barometer: algemene vertraging van de wereldeconomie ondanks de acties van de centrale banken

21/10/2019

Nu de ondernemersgeest wordt beïnvloed door een zomer die wordt gekenmerkt door een vermenigvuldiging van gebieden van politieke onzekerheid in de wereld, lijkt het waarschijnlijk dat 2020 een jaar van economische achteruitgang zal zijn.

meer lezen

Vooruitzichten voor de agrovoedingssector: wat is de toekomst in een wereldeconomie die gekenmerkt wordt door protectionistische spanningen?

21/10/2019

Centraal in de huidige handelsspanningen, met name tussen de VS en China, staat de wereldwijde agrovoedingssector, die te maken heeft met een domino-effect, met name via een neerwaartse trend op de prijzen van belangrijke agrovoedingsgrondstoffen, zoals soja. Coface heeft een diepgaande analyse uitgevoerd van de toekomstige trends in deze markt

meer lezen
Alle nieuwsberichten

Journalists

Bent u journalist en zou u graag iemand van Coface interviewen, informatie krijgen of zich inschrijven voor onze persberichten, verslagen, uitnodigingen enz.?
 
Gelieve contact op te nemen met:
 
Kris Degreef (Engels, Frans, Vlaams)
kris.degreef@coface.com 
 
Je kan ons ook volgen op Twitter
 
   
journalist
 
Deze site bevat talrijke bronnen die u misschien kunnen interesseren, zoals:
Kerncijfers
Missie van de Coface Groep
Activiteitenverslag Groep
- Nieuws en persberichten over de Groep
Economische publicaties
 
   
  • Nederlands
  • Français
  • English