Nieuws en Publicaties

Nieuws en Publicaties

Nieuws

Barometer Q3 2021: wereldwijd herstel gehinderd door verstoring van de toeleveringsketens en inflatie

21/10/2021

Naarmate de Covid-19-situatie begint te verbeteren, met name door de uitvoering van inentingscampagnes, is er een opleving van de consumptie, vooral in de ontwikkelde landen. In de opkomende landen komt het economisch herstel de exportgerichte landen ten goede, maar de dienstenafhankelijke economieën blijven achter. Lees onze diepgaande analyse in onze meest recente landen- en sectorrisicobarometer.

meer lezen

China versterkt verder zijn positie als belangrijkste bestemming voor de latijns-amerikaanse export ten koste van de Verenigde Staten

05/10/2021

Coface merkt op dat de groei van de buitenlandse verkoop in de Latijns-Amerikaanse landen naar verwachting groter zal zijn dan de groei van de binnenlandse vraag. Het herstel van de bedrijvigheid in de regio zou namelijk lager moeten uitvallen dan het gemiddelde herstel in de wereld, en meer in het bijzonder lager dan het herstel in China en de VS. De verkoop aan China en de VS zou in 2021 dan ook een gunstige ontwikkeling te zien moeten geven. Wat het belang van de Latijns-Amerikaanse export betreft, zou China terrein moeten blijven winnen op de VS.

meer lezen

Is de wereldwijde distributiesector weer normaal?

29/09/2021

De activiteit van de detailhandel is door de COVID-crisis getroffen via sociale afstandsmaatregelen en sluiting van winkels. Het effect van de pandemie op de sector verschilt echter sterk van land tot land en van segment tot segment.
Bekijk onze studie om het allemaal te weten te komen.

meer lezen

Nieuwe golf van post-pandemische sociale bewegingen: internationale handel als collateraal slachtoffer

22/09/2021

While the restrictions linked to the COVID-19 pandemic put a temporary stop to the upsurge of protest movements, a new wave is on the horizon. Protests, mainly in emerging countries, are expected to increase due to an unprecedented deterioration of socio-economic indicators.

meer lezen

Enquête over de betalingen van bedrijven in Duitsland 2021: leren leven met de pandemie

14/09/2021

La 5e édition de l'enquête de Coface sur les paiements des entreprises en Allemagne suggère que les entreprises allemandes semblent s'être acclimatées à l'environnement de crise. Elles sont plus nombreuses à accorder des délais de paiement que l'année dernière et les perspectives commerciales des entreprises interrogées sont très positives.

meer lezen
Alle nieuwsberichten

Journalists

Bent u journalist en zou u graag iemand van Coface interviewen, informatie krijgen of zich inschrijven voor onze persberichten, verslagen, uitnodigingen enz.?
 
Gelieve contact op te nemen met:
 
Kris Degreef (Engels, Frans, Vlaams)
kris.degreef@coface.com 
 
Je kan ons ook volgen op Twitter
 
   
journalist
 
Deze site bevat talrijke bronnen die u misschien kunnen interesseren, zoals:
Kerncijfers
Missie van de Coface Groep
Activiteitenverslag Groep
- Nieuws en persberichten over de Groep
Economische publicaties
 
   
  • Nederlands
  • Français
  • English