Nieuws en Publicaties

Nieuws en Publicaties

Nieuws

9M-2020 Financial Results: Strong balance sheet and positive operational KPIs

26/10/2020

Coface releases its 9M-2020 Financial Results : A strong balance sheet and positive operational KPIs allow to launch share buyback programme

meer lezen

25 % van de faillissementen is het gevolg van onbetaalde of niet tijdig betaalde facturen. Hoe beschermt ú uw omzet?

08/10/2020

Wat de coronacrisis ons geleerd heeft? Dat gezondheid vooropstaat. Niet alleen de gezondheid van u en van uw naasten, maar ook die van uw onderneming.
Om handelsrisico’s te voorkomen en uw omzet te beschermen, is het van groot belang om te weten wie uw risicoklanten zijn – zeker in deze uitzonderlijke crisissituatie.
Dat kan, heel eenvoudig, met de CofaScan.

meer lezen

COVID-19, EEN KATALYSATOR VOOR POLITIEKE RISICO’S

01/10/2020

In aanvulling op onze Q3 2020 Country & Sector Risk updates, wijst de Politieke Risico-Index van Coface op een tweeledige trend: een afname van het risico op conflicten op mondiaal niveau, maar een toename van het risico op politieke en sociale onstabiliteit.

meer lezen

Bescherm uw kmo in de coronacrisis: 3 gouden regels om wanbetalingen te vermijden

09/04/2020

“Hoe moet het nu voort met mijn kmo?” U bent beslist niet de enige die, sinds half maart, die vraag heeft gesteld. Want u mag dan wel nauwgezet over uw eigen gezondheid waken, de gezondheid van uw kmo hebt u niet helemaal zelf in de hand. U kan namelijk niet alles voorkomen. Maar wat wel? En als voorkomen niet lukt: hoe kan u dan uw kmo genezen?

meer lezen

Het aantal faillissementen in Frankrijk is minder hoog, maar het gaat over grotere bedrijven

13/12/2019

Hoewel het aantal bedrijven dat te maken krijgt met bedrijfsfaillissementen sinds het begin van het jaar is afgenomen, zijn hun kosten gestegen, zowel financieel als wat het aantal banen betreft. Na een moeilijk eerste kwartaal, gekenmerkt door de gevolgen van de "gele vesten", zal het aantal bedrijfsinsolventies sinds het begin van het jaar in Frankrijk voor het vierde opeenvolgende jaar dalen. Coface verwacht echter een licht herstel van het aantal faillissementen in 2020 (+0,9%), voornamelijk als gevolg van de verwachte vertraging in de bouwsector, die in 2019, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, grotendeels te wijten was aan openbare werken.

meer lezen
Alle nieuwsberichten

Journalists

Bent u journalist en zou u graag iemand van Coface interviewen, informatie krijgen of zich inschrijven voor onze persberichten, verslagen, uitnodigingen enz.?
 
Gelieve contact op te nemen met:
 
Kris Degreef (Engels, Frans, Vlaams)
kris.degreef@coface.com 
 
Je kan ons ook volgen op Twitter
 
   
journalist
 
Deze site bevat talrijke bronnen die u misschien kunnen interesseren, zoals:
Kerncijfers
Missie van de Coface Groep
Activiteitenverslag Groep
- Nieuws en persberichten over de Groep
Economische publicaties
 
   
  • Nederlands
  • Français
  • English