Ons aanbod

Risico's geval per geval dekken

Of het nu gaat om fabricatie- of kredietrisico's of risico's in verband met de economische of politieke toestand in een land, soms zijn er voor de verkoop van goederen of diensten specifieke of eenmalige garanties nodig in verband met een bepaalde context, periode, markten, enz. Daarom wilt u voor uw onderneming een dekking die geval per geval afgewogen kan worden.
 
COFACE KOMT TEGEMOET AAN UW BEHOEFTEN
Coface onderscheidt zich ook van de rest door u te steunen in omstandigheden waarin u blootstaat aan de meest zeldzame, onwaarschijnlijke of onmogelijke risico's of aan risico's die uitsluitend van toepassing zijn op uw markt. Wij weten dat behoeftes aanzienlijk kunnen verschillen van bedrijf tot bedrijf, daarom hebben we dit unieke aanbod van modulaire dekking ontworpen.
EEN AANBOD OP MAAT VAN UW BEHOEFTES
Inzichten van en deskundigen de Coface
"Een fabrikant van uitrustingen voor de energiesector had een contract ondertekend met een bedrijf uit een Maghrebland. Het bedrijf zou verschillende loten met apparatuur voor elektrische centrales leveren en installeren over een periode van 48 maanden.
 
Zonder echter aan te geven waarom, verbrak de koper het contract tijdens de uitvoering ervan, ondanks het feit dat het Franse bedrijf reeds begonnen was met de levering en de installatie van de uitrusting.
 
De fabrikant bracht Coface onmiddellijk op de hoogte en verklaarde dat de klant bovendien weigerde te betalen voor de reeds geïnstalleerde uitrustingen. Samen stelden we een actieplan op dat rekening hield met de specifieke kenmerken van het contract en de relatie met de klant.
 
Toen bleek dat de onderhandelingen op niets zouden uitdraaien, betaalde Coface een schadevergoeding aan de fabrikant voor het geleverde en ontvangen materiaal dat niet betaald werd. Aangezien het bedrijf zich bovendien niet kon terugtrekken uit de overeenkomsten die het met zijn onderaannemers had afgesloten om een deel van het contract uit te voeren, betaalde Coface ook een vergoeding voor hun verlies uit hoofde van de dekking van het fabricatierisico."

EEN AANBOD OP MAAT VAN UW BEHOEFTES

Tradeliner Capital Goods

Single Risk

Single Buyer

  • Nederlands
  • Français
  • English