Nieuws en Publicaties
09/04/2020
Economisch nieuws

Bescherm uw kmo in de coronacrisis: 3 gouden regels om wanbetalingen te vermijden

Bescherm uw kmo in de coronacrisis: 3 gouden regels om wanbetalingen te vermijden

Er is een verminderde vraag naar producten en diensten – zowel lokaal als internationaal, over verschillende sectoren heen. Die verminderde vraag laat zich uiteraard meteen financieel sterk gevoelen: de verkoop valt sterk terug of zelfs volledig stil, klanten stoppen mogelijk met betalen. U hebt het misschien al gemerkt aan de liquiditeiten van uw onderneming.

En wat met het aanbod? De wereldwijde supply chain is zo complex geworden dat bedrijven hun leveranciers niet meer allemaal in kaart kunnen brengen. Disrupties in de supply chain zijn dan ook voor niemand uit te sluiten.

In deze situatie neemt het risico op wanbetalingen toe. Hoe vermijdt u dat wanbetalingen de werking van uw kmo bemoeilijken?

 

1. Herken tijdig risicosignalen

Welke bedrijven zijn laattijdige betalers? U weet dat enkel van bedrijven met wie u samenwerkt. Maar een kredietverzekeraar weet meer. Veel meer. En kan dan ook veel sneller alarmerende signalen detecteren.

Coface beschikt over de betaalgegevens van 80 miljoen bedrijven wereldwijd. Deze databank – met realtime-informatie – is niet publiek beschikbaar. Ze is gebaseerd op de meldingsplicht van de 50.000 klanten (= bedrijven wereldwijd) die bij Coface verzekerd zijn: die zijn verplicht om laattijdige betalingen door te geven.

Hoe werkt het? Zodra klanten melden dat een bedrijf laattijdig betaald heeft, worden automatisch processen opgestart om toekomstige wanbetalingen door hetzelfde bedrijf te vermijden bij nieuwe transacties. Beschouw het als een financiële Coyote-applicatie, om wanbetalers te vermijden.

 

2. Reageer snel en adequaat op incidenten

Tijdig signalen herkennen, dat is altijd nuttig. Maar wat maakt een kredietverzekering juist op dít moment extra interessant? De constante monitoring én de acties die daaruit volgen.

Coface monitort tal van informatiebronnen. Daardoor kan het – niet alleen tijdens deze wereldwijde pandemie, maar ook bij andere ingrijpende macro-economische incidenten – zeer snel reageren. Zo kan Coface de debiteur rechtstreeks contacteren om informatie (die niet publiek beschikbaar is) te verkrijgen over de gezondheid van zijn of haar bedrijf. Of Coface kan een incassoprocedure opstarten om de laattijdige betaling te recupereren.

Slaagt Coface er niet in om het geld te recupereren? Geen zorgen. Het verzekeringsmechanisme treedt in werking en u wordt alsnog vergoed voor de geleden schade. Dit gebeurt enkel wanneer de incassoprocedure zonder gevolg blijft. Het grootste gedeelte van onze dienstverlening speelt zich daarvóór af: de toegevoegde waarde van een kredietverzekeraar zit dus grotendeels in de processen voorafgaand aan de vergoeding.

 

3. Maak het u gemakkelijk: Check & Collect

Als eerste op de hoogte zijn van de gezondheid van uw klanten: in deze bijzondere economische context hebt u daar alle belang bij. Voorkomen, weet u wel? Dat kan vandaag makkelijker dan ooit.

Sinds kort biedt Coface namelijk kredietadvies en incassodiensten aan zónder het verzekeringsgedeelte. Die oplossing is Check & Collect. Een laagdrempelige formule, die u perfect afstemt op uw kmo: met een ‘pay per use’-abonnement hebt u een kredietanalist en een incassobureau bij de hand … wanneer u ze nodig hebt.

Toch liever het volledige pakket? Mét de zekerheid van een volledige vergoeding? Met de kredietverzekering van Coface bent u altijd zeker dat u betaald wordt. Want als voorkomen niet lukt, dan helpt Coface u ook om uw kmo te genezen.

 

Een kredietverzekering, kredietadvies en incassodiensten voor uw kmo? Neem contact op met de experts van Coface.

Contact


Kris Degreef

Media Contact
Vorstlaan, 100 Boulevard du Souverain
B-1170 Brussels
BELGIUM
Mail: Kris.degreef@coface.com 

Naar boven
  • Nederlands
  • Français
  • English