Ons aanbod

Publicaties van Coface

Via onze publicaties krijgt u toegang tot de meest recente informatie over markten en landen, kunt u strategieën verfijnen en uw commerciële beslissingen perfectioneren.

 
De 'Panorama' publicaties van Coface helpen bedrijven om risico's te evalueren en af te wenden, en om hun beslissingen te nemen op basis van de meest relevante, betrouwbare en recente informatie.
 
 
Deze publicaties, die putten uit de expertise van onze economen, risicoanalisten en specialisten inzake bedrijfsinformatie en incasso, hebben een tweeledig doel:
 
 
  • de lezer regelmatige statistische gegevens verschaffen met behulp van een driemaandelijkse barometer;
  • stof tot nadenken en analyse geven door te focussen op een bepaald thema.
 
Iedere Panorama publicatie van Coface is niet alleen een eenvoudig te gebruiken hulpmiddel, maar ook een instrument voor reflectie. Door in te zoomen op de Spaanse bankencrisis bijvoorbeeld, of op een mogelijke Griekse exit uit de euro, kunnen we ons scenario's voorstellen waarin deze gebeurtenissen een invloed kunnen hebben op bedrijven.

Coface publiceert verschillende soorten "Panorama's":

Coface publiceert verschillende soorten "Panorama's":

Landenpanorama's, zodat u met kennis van zaken de beoogde markt kunt betreden: macro-economische analyse, opinies van internationale experts, praktisch advies, getuigenissen, enz.

Ze bevatten bijdragen van nationale organisaties, klanten, casestudy's en een Panorama over de Country Risk Conference in Parijs in januari.

 

Landenrisico Panorama's, voor een gedetailleerde follow-up op kwartaalbasis van de wijzigingen op vlak van landenbeoordelingen, analyses en voorspellingen door de economische researchafdeling van Coface. Deze leidraad, die drie keer per jaar bijgewerkt wordt, bevat achtergrondinformatie, een tabel met de gewijzigde landenratings en commentaar, plus bijgewerkte fiches over de 18 landen die systematisch behandeld worden en over andere landen die momenteel in de kijker staan.

 

- Sectorpanorama's, om de algemene trends in diverse sectoren te volgen. Gebruik makend van de ervaring van zijn experts en analisten, ontleedt Coface de vooruitzichten op korte termijn voor een specifieke sector.

 

Wanbetalingspanorama's, bestaande uit een 'barometer'-sectie met zes systematisch bijgewerkte grafieken en commentaar over statistische tendensen (toestand, kosten, omvang, aantal, etc., ... wanbetalingen) en een sectie 'grondige analyse' waarin een specifiek probleem toegelicht wordt.

Naar boven
  • Nederlands
  • Français
  • English