Nieuws en Publicaties

Welk nieuws valt er te melden?

23/05/2023
Economische Publicaties

Alle Coface Publicaties

23/02/2023
Economische Publicaties

Turkije: Aardbevingen verhogen inflatierisico en politieke onzekerheid

Op 6 februari werden de zuidoostelijke provincies van Turkije getroffen door aardbevingen die aan meer dan 40.000 mensen het leven hebben gekost. Deze tol is verre van definitief en zou volgens de Verenigde Naties kunnen verdubbelen.
Lees ons persbericht over de economische gevolgen van deze ramp.

Meer Lezen
14/02/2023
Economische Publicaties

Country Risk Assessment Map - Q4 2022

Onze laatste editie van de Coface Country Risk Map. Raadpleeg en download de risicobeoordelingen van Coface voor 162 landen over de hele wereld.

Meer Lezen
14/02/2023
Economische Publicaties

Sector Risk Assessment infographics- Q4 2022

Coface's beoordelingen van 13 belangrijke wereldwijde sectoren uit 6 geografische zones. Deze beoordelingen zijn gebaseerd op 75 jaar expertise van Coface en gegevens over betalingservaring, voorspellingen van externe financiële gegevens en multifactoriële key items (voorspellingen van grondstofprijzen, structurele veranderingen, beoordeling van het COFACE-landenrisico).

Meer Lezen
07/02/2023
Economische Publicaties

Van excessief pessimisme naar excessief optimisme - Coface Barometer Q4 2022

Het jaar 2023 begint met goed nieuws, althans op macro-economisch vlak. Wij hebben dan ook weinig wijzigingen aangebracht in onze landen- (5 wijzigingen) en sectorrisicobeoordelingen (16 wijzigingen). Netto blijft de trend echter in de richting van downgrades gaan. Lees ze na.

Meer Lezen
12/10/2022
Economische Publicaties

Een koude rilling over de wereldeconomie - Barometer Q3 2022

Op korte termijn lijkt de economie zich te nestelen in een regime van "stagflatie", waarin bijna geen groei en snel stijgende prijzen naast elkaar bestaan. Ondertussen wordt de mogelijkheid van een wereldwijde recessie steeds duidelijker. Ons economisch onderzoeksteam biedt meer perspectief in onze jongste Barometer.

Meer Lezen
13/09/2022
Economische Publicaties

Enquête over bedrijfsbetalingen in duitsland 2022: gehavende bedrijven bereiden zich voor op een nieuwe crisis

Een van de belangrijkste conclusies van de enquête van dit jaar is dat het betalingsgedrag iets restrictiever is geworden: met een gascrisis in het verschiet bieden minder bedrijven betalingstermijnen aan (71%) dan vorig jaar (74%).

Christiane von Berg, onze econoom voor de regio Noord-Europa, licht de betalingsvoorwaarden en -verwachtingen van bedrijven in Duitsland toe.

Meer Lezen
21/06/2022
Economische Publicaties

Risicobarometer per land en per sector - Q2 2022

Vier maanden na het begin van de vijandelijkheden in Oekraïne kunnen de eerste lessen worden getrokken:
het conflict, dat nog lang zal aanslepen, heeft het mondiale geo-economische evenwicht al verstoord.
Nu de horizon steeds donkerder wordt, zijn de risico's natuurlijk bearish en kan geen enkel scenario worden uitgesloten.
Lees onze volledige publicatie.

Meer Lezen
31/05/2022
Economische Publicaties

Faillissementen van COE-bedrijven nemen toe

De insolventietrends in de regio Centraal- en Oost-Europa (COE) werden de afgelopen twee jaar beïnvloed door diverse economische omstandigheden, steunmaatregelen en wetswijzigingen. De COVID-19-pandemie, die de economische neergang en de officieel opgelegde lockdowns veroorzaakte, baarde immers niet alleen zorgen voor de macro-economische activiteit, maar ook voor de betalingsliquiditeit van de bedrijven.

Meer Lezen
12/05/2022
Economische Publicaties

Gevolgen op middellange en lange termijn van de oorlog in Europa voor de ontwikkelingen in de wereldwijde sectoren: zullen er veerkrachtige sectoren...

Op korte termijn zullen alle sectoren waarvoor Coface sector risicoanalyses in zes regio's wereldwijd publiceert, de gevolgen ondervinden van de inval van Rusland in Oekraïne. Welke sectoren zouden het meest veerkrachtig zijn? Lees nu onze volledige studie!

Meer Lezen
11/05/2022
Economische Publicaties

Enquête van Coface over bedrijfsbetalingen in China in 2022

Uit de Enquête van Coface over bedrijfsbetalingen in China, waaraan 1.000 bedrijven deelnamen, blijkt dat in 2021 minder bedrijven melding maakten van betalingsachterstand, maar dat de bedrijven die dat wel deden, spraken van langere perioden van achterstallige betalingen dan het jaar voordien.

Meer Lezen
10/05/2022
Economische Publicaties

Oorlog in Oekraïne: Veel (grote) verliezers, weinig (echte) winnaars

Meer dan twee maanden na het begin van de oorlog in Oekraïne lijken de vooruitzichten voor een snelle oplossing van de oorlog steeds onwaarschijnlijker.

Meer Lezen
07/03/2022
Economische Publicaties

Russia-Ukraine conflict: Stagflation ahead

In this Focus, the Coface Economic Research team examines the economic consequences of the Russia-Ukraine conflict, rising commodity prices in particular.

Meer Lezen
16/02/2022
Economische Publicaties

Barometer landen- en sectorrisico's - 4de kwartaal 2021

Het wereldwijde herstel zet in 2022 door, maar er ligt een hobbelige weg in het verschiet.

Meer Lezen
18/01/2022
Economische Publicaties

Betalingsonderzoek 2021 in Marokko

Morocco Corporate Payment Survey: shortened payment delays in 2021. During the second quarter of 2021, Coface conducted its fifth survey on the payment behaviour of 380 companies in Morocco, with the objective to monitor the evolution of payment terms and delays.

Meer Lezen
21/10/2021
Economische Publicaties

Risicobarometer landen en sectoren : Q3 2021 (Quarterly Update)

Supply chain and inflation headwinds hamper the global recovery

Meer Lezen
05/10/2021
Economische Publicaties

In het tijdperk na covid-19 zal de Latijns-Amerikaanse export naar china naar verwachting terrein blijven winnen ten koste van die van de Verenigde...

De handelsbetrekkingen tussen China en Latijns-Amerika zijn in de afgelopen twee decennia aanzienlijk uitgebreid en hebben zich geleidelijk aan (in vergelijking met de Verenigde Staten) ontwikkeld tot een belangrijke markt voor de export van de regio.

Meer Lezen
28/09/2021
Economische Publicaties

Is de wereldwijde distributiesector weer normaal?

De COVID-19 pandemie heeft de wereldwijde detailhandelsactiviteit beïnvloed via sociale afstandsmaatregelen en winkelsluitingen. In onze Focus kijken we naar de verschillende effecten in de verschillende segmenten en naar de vooruitzichten voor de mondiale detailhandel.

Meer Lezen
21/09/2021
Economische Publicaties

New wave of post-pandemic social movements: international trade as a collateral victim

Terwijl de beperkingen in verband met de COVID-19-pandemie een halt toeriepen aan de heropleving van sociale bewegingen, ligt een nieuwe golf in het verschiet. De opleving van massaprotesten, die sinds 2017 al sterk was, vooral in opkomende landen, zal naar verwachting weer versnellen.

Meer Lezen
14/09/2021
Economische Publicaties

Enquête over de betalingen van bedrijven in Duitsland 2021

Voor het tweede jaar op rij zien we dat het aantal uitgestelde betalingen afneemt en dat ook de duur van de termijnen naar beneden gaat, hoewel Duitsland toch een sterke recessie heeft gekend. Download de vijfde editie van onze enquête over betalingen van bedrijven in Duitsland. .

Meer Lezen
07/09/2021
Economische Publicaties

Wat zijn de vooruitzichten voor de Verenigde Arabische Emiraten na COVID-19?

Midden-Oosten & Turkije econoom Seltem Iyigun onderzoekt in deze Coface Focus de vooruitzichten voor de Verenigde Arabische Emiraten na de pandemie door het coronavirus.

Meer Lezen
Naar boven
  • Nederlands
  • Français
  • English