Nieuws en Publicaties

Welk nieuws valt er te melden?

21/10/2021
Economische Publicaties

Alle Coface Publicaties

05/10/2021
Economische Publicaties

In het tijdperk na covid-19 zal de Latijns-Amerikaanse export naar china naar verwachting terrein blijven winnen ten koste van die van de Verenigde...

De handelsbetrekkingen tussen China en Latijns-Amerika zijn in de afgelopen twee decennia aanzienlijk uitgebreid en hebben zich geleidelijk aan (in vergelijking met de Verenigde Staten) ontwikkeld tot een belangrijke markt voor de export van de regio.

Meer Lezen
28/09/2021
Economische Publicaties

Is de wereldwijde distributiesector weer normaal?

De COVID-19 pandemie heeft de wereldwijde detailhandelsactiviteit beïnvloed via sociale afstandsmaatregelen en winkelsluitingen. In onze Focus kijken we naar de verschillende effecten in de verschillende segmenten en naar de vooruitzichten voor de mondiale detailhandel.

Meer Lezen
21/09/2021
Economische Publicaties

New wave of post-pandemic social movements: international trade as a collateral victim

Terwijl de beperkingen in verband met de COVID-19-pandemie een halt toeriepen aan de heropleving van sociale bewegingen, ligt een nieuwe golf in het verschiet. De opleving van massaprotesten, die sinds 2017 al sterk was, vooral in opkomende landen, zal naar verwachting weer versnellen.

Meer Lezen
14/09/2021
Economische Publicaties

Enquête over de betalingen van bedrijven in Duitsland 2021

Voor het tweede jaar op rij zien we dat het aantal uitgestelde betalingen afneemt en dat ook de duur van de termijnen naar beneden gaat, hoewel Duitsland toch een sterke recessie heeft gekend. Download de vijfde editie van onze enquête over betalingen van bedrijven in Duitsland. .

Meer Lezen
07/09/2021
Economische Publicaties

Wat zijn de vooruitzichten voor de Verenigde Arabische Emiraten na COVID-19?

Midden-Oosten & Turkije econoom Seltem Iyigun onderzoekt in deze Coface Focus de vooruitzichten voor de Verenigde Arabische Emiraten na de pandemie door het coronavirus.

Meer Lezen
26/07/2021
Economische Publicaties

Zal de boom van de elektrische autometalen aanhouden?

Er is veel vraag naar metalen die in elektrische voertuigen worden gebruikt, aangezien deze auto's aan de spits staan van een revolutie in de auto-industrie. Strenge regelgeving, steunregelingen van de staten en de bereidheid van klanten om EV te kopen en te bezitten, stuwen de vraag naar deze voertuigen op. Een onevenwicht tussen vraag en aanbod drijft de prijzen echter op, terwijl het marktaandeel van EV dat van traditionele motoren nog niet heeft ingehaald.

Meer Lezen
08/07/2021
Economische Publicaties

Sector Risk Assessment - Q2 2021

De beoordelingen van Coface van 13 belangrijke wereldwijde sectoren zijn gebaseerd op 75 jaar expertise van Coface en op de financiële gegevens die door beursgenoteerde ondernemingen uit 6 geografische sectoren zijn gepubliceerd. Deze beoordelingen zijn gebaseerd op de deskundigheid van Coface en gegevens over betalingservaringen, voorspellingen van externe financiële gegevens (kwantielen), en multifactoriële sleutelelementen (voorspellingen van grondstoffenprijzen, structurele veranderingen, beoordeling van het landenrisico door Coface).

Meer Lezen
08/07/2021
Economische Publicaties

Country Risk Assessment Map - Q2 2021

De laatste editie van de landenrisicokaart van Coface. Raadpleeg en download de risicobeoordelingen van Coface over 162 landen in de wereld.

Meer Lezen
05/07/2021
Economische Publicaties

Asia Payment Survey 2021: Shorter payment delays amid support measures

More companies in Asia Pacific offered credit facilities in 2020 as competition intensified amid the challenging economic conditions brought on by the COVID-19 pandemic.
However, firms had different responses to credit management despite facing similar economic shocks. Find out about them in our latest publication on Asia Pacific.

Meer Lezen
29/06/2021
Economische Publicaties

Telewerken: de risico's en kansen van virtuele delokalisatie

De culturele veranderingen die de pandemie teweeg heeft gebracht, zullen de economie ook in de komende jaren blijven beïnvloeden. Een van de belangrijkste daarvan is de normalisatie van werk op afstand. Als we het vanuit huis kunnen doen, kunnen we het dan ook vanuit het buitenland doen?
Marcos Carias, onze econoom voor Zuid-Europa, en Coline Louis, presenteren de risico's en kansen van virtuele delokalisatie in onze laatste Focus.

Meer Lezen
26/05/2021
Economische Publicaties

betaalonderzoek bij chinese bedrijven 2021: kortere krediettermijnen in bijna alle sectoren, met uitzondering van de bouw-, de voedingsmiddelen en d...

Ondanks het moeilijke klimaat meldden bedrijven in 11 van de 13 sectoren een daling van het aantal te late betalingen. Uit het China Business Payment Survey van 2021 blijkt dat de betalingstermijnen in 2020 met gemiddeld 11 dagen zijn verkort, tot 75 dagen.

Meer Lezen
08/02/2021
Economische Publicaties

COUNTRY & SECTOR RISK BAROMETER Q4 2020

Ondanks een geleidelijk herstel nemen de politieke risico's toe.

Meer Lezen
01/10/2020
Economische Publicaties

Country & Sector Risk Barometer: Q3 2020 Quarterly Update

In spite of a gradual recovery, political risks are on the rise

Meer Lezen
01/09/2020
Economische Publicaties

Nederland - betalingsonderzoek 2020

Meer betalingsachterstanden door COVID-19 voor Nederlandse bedrijven

Meer Lezen
13/12/2019
Economische Publicaties

De wereldwijde auto-industrie en verbeterde regelgeving: een zeer steile weg voorwaarts

De wereldwijde autosector wordt geconfronteerd met verschillende uitdagingen, waaronder verscherpte en strengere regelgeving tegen milieurisico's in de context van een vertraging van de wereldeconomie.

Meer Lezen
13/12/2019
Economische Publicaties

Aantal bedrijfsfaillissementen in Frankrijk: minder in aantal, maar groter in omvang

Het aantal bedrijfsfaillissementen in Frankrijk is in de eerste tien maanden van het jaar met 3,3% gedaald. Na een moeilijk eerste kwartaal, met name als gevolg van de gevolgen van de "gele vest"-beweging, zijn ze sinds mei 2019 gestaag gedaald. Als gevolg hiervan wordt verwacht dat het aantal bedrijfsinsolventies over het hele jaar, voor de vierde keer op rij, zal dalen. Coface verwacht echter een licht herstel van het aantal faillissementen in 2020 (+0,9%), voor ongeveer 52.000 procedures, voornamelijk als gevolg van de verwachte vertraging in de bouwsector, die in 2019 grotendeels te wijten was aan openbare werken.

Meer Lezen
21/10/2019
Economische Publicaties

Economische vertraging in de eurozone: Bewijs van de activiteitsindicatoren van COFACE

Sinds het begin van 2019 zijn de signalen die waarschuwen voor een vertraging van de wereldwijde groei vermenigvuldigd. Hoewel alle economen het eens zijn over deze neerwaartse trend, na de cyclische piek in 2017, is er nu een vraagteken te plaatsen bij de omvang van deze vertraging, vooral in de eurozone. Terwijl sommige commentatoren wijzen op de kans op een recessie in 2020, voorspellen de meeste economen "slechts" een lichte daling.

Meer Lezen
21/10/2019
Economische Publicaties

Mondiale economie in 2020: algemene vertraging ondanks het optreden van de centrale banken

Zoals gewoonlijk markeerden veel politieke gebeurtenissen de zomer: een nieuwe episode van de Argentijnse wisselkoerscrisis, een onverwachte regeringswisseling in Italië, grote demonstraties in Hongkong en Rusland, een steeds uitdagender voortzetting van het "Brexit"-proces en een aanval op olie-installaties in Saoedi-Arabië.

Meer Lezen
21/10/2019
Economische Publicaties

Globale vooruitzichten voor de agrovoedingssector in een protectionistische omgeving

De agrovoedingssector (naast de ICT-sector) heeft (naast de ICT-sector) een centrale rol gespeeld in de wereldhandelsoorlog, nog verergerd door het feit dat de vergeldingsmaatregelen van China vaak gericht waren tegen de invoer van soja uit de VS. Dit heeft tot gevolg dat de Amerikaanse agrovoedingssector, en met name de Amerikaanse sojaboanexporteurs, negatieve gevolgen van deze situatie ondervinden.

Meer Lezen
21/10/2019
Economische Publicaties

Landenrisico-evaluatiekaart - oktober 2019

Nieuwe editie van de landenrisicokaart. Raadpleeg, download en print de kaart van de 161 door Coface beoordeelde landen.

Meer Lezen
Naar boven
  • Nederlands
  • Français
  • English