Nieuws en Publicaties

Welk nieuws valt er te melden?

14/09/2021
Economische Publicaties

Alle Coface Publicaties

07/09/2021
Economische Publicaties

Wat zijn de vooruitzichten voor de Verenigde Arabische Emiraten na COVID-19?

Midden-Oosten & Turkije econoom Seltem Iyigun onderzoekt in deze Coface Focus de vooruitzichten voor de Verenigde Arabische Emiraten na de pandemie door het coronavirus.

Meer Lezen
26/07/2021
Economische Publicaties

Zal de boom van de elektrische autometalen aanhouden?

Er is veel vraag naar metalen die in elektrische voertuigen worden gebruikt, aangezien deze auto's aan de spits staan van een revolutie in de auto-industrie. Strenge regelgeving, steunregelingen van de staten en de bereidheid van klanten om EV te kopen en te bezitten, stuwen de vraag naar deze voertuigen op. Een onevenwicht tussen vraag en aanbod drijft de prijzen echter op, terwijl het marktaandeel van EV dat van traditionele motoren nog niet heeft ingehaald.

Meer Lezen
08/07/2021
Economische Publicaties

Sector Risk Assessment - Q2 2021

De beoordelingen van Coface van 13 belangrijke wereldwijde sectoren zijn gebaseerd op 75 jaar expertise van Coface en op de financiële gegevens die door beursgenoteerde ondernemingen uit 6 geografische sectoren zijn gepubliceerd. Deze beoordelingen zijn gebaseerd op de deskundigheid van Coface en gegevens over betalingservaringen, voorspellingen van externe financiële gegevens (kwantielen), en multifactoriële sleutelelementen (voorspellingen van grondstoffenprijzen, structurele veranderingen, beoordeling van het landenrisico door Coface).

Meer Lezen
08/07/2021
Economische Publicaties

Country Risk Assessment Map - Q2 2021

De laatste editie van de landenrisicokaart van Coface. Raadpleeg en download de risicobeoordelingen van Coface over 162 landen in de wereld.

Meer Lezen
05/07/2021
Economische Publicaties

Asia Payment Survey 2021: Shorter payment delays amid support measures

More companies in Asia Pacific offered credit facilities in 2020 as competition intensified amid the challenging economic conditions brought on by the COVID-19 pandemic.
However, firms had different responses to credit management despite facing similar economic shocks. Find out about them in our latest publication on Asia Pacific.

Meer Lezen
29/06/2021
Economische Publicaties

Telewerken: de risico's en kansen van virtuele delokalisatie

De culturele veranderingen die de pandemie teweeg heeft gebracht, zullen de economie ook in de komende jaren blijven beïnvloeden. Een van de belangrijkste daarvan is de normalisatie van werk op afstand. Als we het vanuit huis kunnen doen, kunnen we het dan ook vanuit het buitenland doen?
Marcos Carias, onze econoom voor Zuid-Europa, en Coline Louis, presenteren de risico's en kansen van virtuele delokalisatie in onze laatste Focus.

Meer Lezen
26/05/2021
Economische Publicaties

betaalonderzoek bij chinese bedrijven 2021: kortere krediettermijnen in bijna alle sectoren, met uitzondering van de bouw-, de voedingsmiddelen en d...

Ondanks het moeilijke klimaat meldden bedrijven in 11 van de 13 sectoren een daling van het aantal te late betalingen. Uit het China Business Payment Survey van 2021 blijkt dat de betalingstermijnen in 2020 met gemiddeld 11 dagen zijn verkort, tot 75 dagen.

Meer Lezen
08/02/2021
Economische Publicaties

COUNTRY & SECTOR RISK BAROMETER Q4 2020

Ondanks een geleidelijk herstel nemen de politieke risico's toe.

Meer Lezen
01/10/2020
Economische Publicaties

Country & Sector Risk Barometer: Q3 2020 Quarterly Update

In spite of a gradual recovery, political risks are on the rise

Meer Lezen
01/09/2020
Economische Publicaties

Nederland - betalingsonderzoek 2020

Meer betalingsachterstanden door COVID-19 voor Nederlandse bedrijven

Meer Lezen
13/12/2019
Economische Publicaties

De wereldwijde auto-industrie en verbeterde regelgeving: een zeer steile weg voorwaarts

De wereldwijde autosector wordt geconfronteerd met verschillende uitdagingen, waaronder verscherpte en strengere regelgeving tegen milieurisico's in de context van een vertraging van de wereldeconomie.

Meer Lezen
13/12/2019
Economische Publicaties

Aantal bedrijfsfaillissementen in Frankrijk: minder in aantal, maar groter in omvang

Het aantal bedrijfsfaillissementen in Frankrijk is in de eerste tien maanden van het jaar met 3,3% gedaald. Na een moeilijk eerste kwartaal, met name als gevolg van de gevolgen van de "gele vest"-beweging, zijn ze sinds mei 2019 gestaag gedaald. Als gevolg hiervan wordt verwacht dat het aantal bedrijfsinsolventies over het hele jaar, voor de vierde keer op rij, zal dalen. Coface verwacht echter een licht herstel van het aantal faillissementen in 2020 (+0,9%), voor ongeveer 52.000 procedures, voornamelijk als gevolg van de verwachte vertraging in de bouwsector, die in 2019 grotendeels te wijten was aan openbare werken.

Meer Lezen
21/10/2019
Economische Publicaties

Economische vertraging in de eurozone: Bewijs van de activiteitsindicatoren van COFACE

Sinds het begin van 2019 zijn de signalen die waarschuwen voor een vertraging van de wereldwijde groei vermenigvuldigd. Hoewel alle economen het eens zijn over deze neerwaartse trend, na de cyclische piek in 2017, is er nu een vraagteken te plaatsen bij de omvang van deze vertraging, vooral in de eurozone. Terwijl sommige commentatoren wijzen op de kans op een recessie in 2020, voorspellen de meeste economen "slechts" een lichte daling.

Meer Lezen
21/10/2019
Economische Publicaties

Mondiale economie in 2020: algemene vertraging ondanks het optreden van de centrale banken

Zoals gewoonlijk markeerden veel politieke gebeurtenissen de zomer: een nieuwe episode van de Argentijnse wisselkoerscrisis, een onverwachte regeringswisseling in Italië, grote demonstraties in Hongkong en Rusland, een steeds uitdagender voortzetting van het "Brexit"-proces en een aanval op olie-installaties in Saoedi-Arabië.

Meer Lezen
21/10/2019
Economische Publicaties

Globale vooruitzichten voor de agrovoedingssector in een protectionistische omgeving

De agrovoedingssector (naast de ICT-sector) heeft (naast de ICT-sector) een centrale rol gespeeld in de wereldhandelsoorlog, nog verergerd door het feit dat de vergeldingsmaatregelen van China vaak gericht waren tegen de invoer van soja uit de VS. Dit heeft tot gevolg dat de Amerikaanse agrovoedingssector, en met name de Amerikaanse sojaboanexporteurs, negatieve gevolgen van deze situatie ondervinden.

Meer Lezen
21/10/2019
Economische Publicaties

Landenrisico-evaluatiekaart - oktober 2019

Nieuwe editie van de landenrisicokaart. Raadpleeg, download en print de kaart van de 161 door Coface beoordeelde landen.

Meer Lezen
17/10/2019
Bedrijfspublicaties

Coface: Een wereld van handel

Expertise & behendigheid: Wij geloven dat handel de drijvende kracht is achter waardecreatie en stabiliteit op wereldschaal, maar het is een risicovolle en complexe wereld. Daarom is het onze taak om u te helpen de juiste beslissingen te nemen, zodat u zonder onderbrekingen verder kunt gaan met de groei van uw bedrijf. Omdat elke markt uniek is, zijn er twee essentiële dimensies in onze manier van werken: expertise en flexibiliteit. Onze medewerkers staan klaar, zijn bereid en in staat om u te helpen in meer dan 100 landen waar Coface u kan ondersteunen.

Meer Lezen
02/10/2019
Economische Publicaties

Faillissementen in MOE's: tot nu toe goed, ondanks een steeds uitdagender wordende wereldwijde economische omgeving.

The Central and Eastern European region has experienced unparalleled growth in the European Union. However, a slowdown is expected in the coming years.

Meer Lezen
02/10/2019
Economische Publicaties

Nederland: Wat is het geheim van de Nederlandse handel?

In 2018 was Nederland de zesde grootste goederenexporteur ter wereld. In de categorie service-export stond Nederland in 2015 op de achtste plaats. Als we kijken naar de export in verhouding tot het BBP, dan stond Nederland in 2015 op de derde plaats (vlak na Ierland en Zwitserland). De tijden zijn echter veranderd....

Meer Lezen
26/08/2019
Economische Publicaties

Arabische golfstaten: door krappe financiële situatie voor bedrijven, neemt belang alternatieve financieringsvormen toe

Ondanks economische groei in alle landen die deel uitmaken van de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten, de GCC, is de monetaire en financiële situatie er krapper dan voor 2015. Voor bedrijven blijft toegang tot kapitaal een van de belangrijkste problemen, met name voor kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s). De groei van de kredietverlening heeft zich in de regio dankzij de hogere olieprijs enigszins hersteld, maar ligt nog steeds lager dan het historische gemiddelde.

Meer Lezen
Naar boven
  • Nederlands
  • Français
  • English