Nieuws en Publicaties

Welk nieuws valt er te melden?

26/05/2021
Economische Publicaties

Alle Coface Publicaties

08/02/2021
Economische Publicaties

COUNTRY & SECTOR RISK BAROMETER Q4 2020

Ondanks een geleidelijk herstel nemen de politieke risico's toe.

Meer Lezen
01/10/2020
Economische Publicaties

Country & Sector Risk Barometer: Q3 2020 Quarterly Update

In spite of a gradual recovery, political risks are on the rise

Meer Lezen
01/09/2020
Economische Publicaties

Nederland - betalingsonderzoek 2020

Meer betalingsachterstanden door COVID-19 voor Nederlandse bedrijven

Meer Lezen
13/12/2019
Economische Publicaties

De wereldwijde auto-industrie en verbeterde regelgeving: een zeer steile weg voorwaarts

De wereldwijde autosector wordt geconfronteerd met verschillende uitdagingen, waaronder verscherpte en strengere regelgeving tegen milieurisico's in de context van een vertraging van de wereldeconomie.

Meer Lezen
13/12/2019
Economische Publicaties

Aantal bedrijfsfaillissementen in Frankrijk: minder in aantal, maar groter in omvang

Het aantal bedrijfsfaillissementen in Frankrijk is in de eerste tien maanden van het jaar met 3,3% gedaald. Na een moeilijk eerste kwartaal, met name als gevolg van de gevolgen van de "gele vest"-beweging, zijn ze sinds mei 2019 gestaag gedaald. Als gevolg hiervan wordt verwacht dat het aantal bedrijfsinsolventies over het hele jaar, voor de vierde keer op rij, zal dalen. Coface verwacht echter een licht herstel van het aantal faillissementen in 2020 (+0,9%), voor ongeveer 52.000 procedures, voornamelijk als gevolg van de verwachte vertraging in de bouwsector, die in 2019 grotendeels te wijten was aan openbare werken.

Meer Lezen
21/10/2019
Economische Publicaties

Economische vertraging in de eurozone: Bewijs van de activiteitsindicatoren van COFACE

Sinds het begin van 2019 zijn de signalen die waarschuwen voor een vertraging van de wereldwijde groei vermenigvuldigd. Hoewel alle economen het eens zijn over deze neerwaartse trend, na de cyclische piek in 2017, is er nu een vraagteken te plaatsen bij de omvang van deze vertraging, vooral in de eurozone. Terwijl sommige commentatoren wijzen op de kans op een recessie in 2020, voorspellen de meeste economen "slechts" een lichte daling.

Meer Lezen
21/10/2019
Economische Publicaties

Mondiale economie in 2020: algemene vertraging ondanks het optreden van de centrale banken

Zoals gewoonlijk markeerden veel politieke gebeurtenissen de zomer: een nieuwe episode van de Argentijnse wisselkoerscrisis, een onverwachte regeringswisseling in Italië, grote demonstraties in Hongkong en Rusland, een steeds uitdagender voortzetting van het "Brexit"-proces en een aanval op olie-installaties in Saoedi-Arabië.

Meer Lezen
21/10/2019
Economische Publicaties

Globale vooruitzichten voor de agrovoedingssector in een protectionistische omgeving

De agrovoedingssector (naast de ICT-sector) heeft (naast de ICT-sector) een centrale rol gespeeld in de wereldhandelsoorlog, nog verergerd door het feit dat de vergeldingsmaatregelen van China vaak gericht waren tegen de invoer van soja uit de VS. Dit heeft tot gevolg dat de Amerikaanse agrovoedingssector, en met name de Amerikaanse sojaboanexporteurs, negatieve gevolgen van deze situatie ondervinden.

Meer Lezen
21/10/2019
Economische Publicaties

Landenrisico-evaluatiekaart - oktober 2019

Nieuwe editie van de landenrisicokaart. Raadpleeg, download en print de kaart van de 161 door Coface beoordeelde landen.

Meer Lezen
17/10/2019
Bedrijfspublicaties

Coface: Een wereld van handel

Expertise & behendigheid: Wij geloven dat handel de drijvende kracht is achter waardecreatie en stabiliteit op wereldschaal, maar het is een risicovolle en complexe wereld. Daarom is het onze taak om u te helpen de juiste beslissingen te nemen, zodat u zonder onderbrekingen verder kunt gaan met de groei van uw bedrijf. Omdat elke markt uniek is, zijn er twee essentiële dimensies in onze manier van werken: expertise en flexibiliteit. Onze medewerkers staan klaar, zijn bereid en in staat om u te helpen in meer dan 100 landen waar Coface u kan ondersteunen.

Meer Lezen
02/10/2019
Economische Publicaties

Faillissementen in MOE's: tot nu toe goed, ondanks een steeds uitdagender wordende wereldwijde economische omgeving.

The Central and Eastern European region has experienced unparalleled growth in the European Union. However, a slowdown is expected in the coming years.

Meer Lezen
02/10/2019
Economische Publicaties

Nederland: Wat is het geheim van de Nederlandse handel?

In 2018 was Nederland de zesde grootste goederenexporteur ter wereld. In de categorie service-export stond Nederland in 2015 op de achtste plaats. Als we kijken naar de export in verhouding tot het BBP, dan stond Nederland in 2015 op de derde plaats (vlak na Ierland en Zwitserland). De tijden zijn echter veranderd....

Meer Lezen
26/08/2019
Economische Publicaties

Arabische golfstaten: door krappe financiële situatie voor bedrijven, neemt belang alternatieve financieringsvormen toe

Ondanks economische groei in alle landen die deel uitmaken van de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten, de GCC, is de monetaire en financiële situatie er krapper dan voor 2015. Voor bedrijven blijft toegang tot kapitaal een van de belangrijkste problemen, met name voor kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s). De groei van de kredietverlening heeft zich in de regio dankzij de hogere olieprijs enigszins hersteld, maar ligt nog steeds lager dan het historische gemiddelde.

Meer Lezen
15/07/2019
Bedrijfspublicaties

Sector risicobeoordelingen - juli 2019

13 belangrijke sectoren wereldwijd beoordeeld. De beoordelingen van Coface zijn gebaseerd op meer dan 70 jaar ervaring en op de financiële gegevens gepubliceerd door beursgenoteerde ondernemingen uit 6 geografische regio's. 5 Financiële indicatoren die in aanmerking worden genomen: omzet, winstgevendheid, nettoschuldgraad, cashflow en onbetaalde facturen zoals waargenomen door onze risk managers.

Meer Lezen
15/07/2019
Economische Publicaties

De spanningen in de handel keren terug naar de voorhoede van de wereldeconomie - Barometer landen- en sectorrisico's

Het eerste deel van 2019 werd gekenmerkt door een daling van de wereldhandel, die volgens onze prognoses over het hele jaar zal afnemen (-0,7%), ondanks een licht herstel dat voor de tweede helft van 2019 wordt verwacht.

Meer Lezen
15/07/2019
Economische Publicaties

Landen risicobeoordelingen - juli 2019

De nieuwe uitgave van de landenrisicokaart. Bekijk, download en print de kaart met 161 landen die zijn beoordeeld door Coface.

Meer Lezen
28/05/2019
Economische Publicaties

Corporate insolvencies in France: micro-entreprises in the wave’s trough

During the first four months of 2019, the rate of corporate insolvencies in France increased by +0.8%. This rate was particularly high during January and February, mainly due to the repercussions of the "gilets jaunes" (yellow vests) movement; however, the increasing rate of insolvencies declined in March and April. Nonetheless, Coface anticipates that, despite resilient economic growth, insolvencies will increase by +1.7% over the whole of 2019 (…)

Meer Lezen
21/05/2019
Economische Publicaties

From copycat to early bird: Taking stock of China’s 5G ambitions

China has rapidly become a big player in 5G technology, thanks to the government’s strategy and its support of high investment in Research and Development (R&D). This new technology is part of the Made in China 2025 initiative, through which the Chinese government targets self-sufficiency in high-end industries. China coordinated its approach to 5G and some successes are already visible. For example, 40% of global patents for current 5G network standards are from Chinese firms. Moreover, Chinese companies are set to benefit from 5G. Huawei is the global leader in network infrastructures; it currently holds 29% of the market (...)

Meer Lezen
20/05/2019
Economische Publicaties

Luxury market performance in global economic downturns: is this time different?

The luxury market is unique, mainly due to the fact that its products are consumed for social distinction. This has helped companies in the segment to outperform other sector-segments over the past years. Nevertheless, the luxury market is facing important challenges, notably regarding counterfeit products, a risk for companies, and e-commerce, which is disrupting how business is conducted. In addition, the market is not immune to challenging economic conditions. Global economic activity is currently experiencing a slowdown: Coface forecasts a global GDP growth rate of 2.9% in 2019 after 3.2% in 2018, and this will have an impact on some luxury products. Looking ahead, the rise of emerging markets’ middle classes – especially in China – presents great opportunities. Despite global economic slowdown, we are therefore expecting the luxury retail market overall to be resilient, notably benefiting from the rise of Chinese consumers’ appetite for luxury.

Meer Lezen
23/04/2019
Economische Publicaties

Landenrisico beoordelingskaart COFACE - April 2019

Nieuwe editie van de landenrisicokaart. Raadpleeg, download en print de kaart van de 161 door Coface beoordeelde landen.

Meer Lezen
Naar boven
  • Nederlands
  • Français
  • English