Over Coface

Een wereldleider

Als grootste kredietverzekeraar ter wereld, helpt Coface bedrijven om zich te beschermen tegen onbetaalde facturen.

DE 4 PIJLERS VAN COFACE

  • Expertise in handelsrisico's
  • Bescherming tegen het risico van niet-betaling
  • Wereldwijd inkomsten veiligstellen
  • Financiële sterkte
De Groep draagt bij tot de goede werking en de duurzame ontwikkeling van bedrijven van elke omvang, en daarnaast tot het wekken van vertrouwen tussen economische actoren in de landen waar deze bedrijven en hun klanten zich bevinden.

 

 

ONZE EXPERTISE BERUST OP VIER PIJLERS:

 

1- Expertise in handelsrisico's

Met een aanwezigheid in bijna 200 landen is Coface een van de belangrijkste spelers in de markt voor kredietverzekeringen en een erkende specialist in handelsrisico's.  Onze experts verzekeren dagelijks de omzet en activiteiten van 50.000 ondernemingen.

 

2- Bescherming tegen het risico van niet-betaling

80% van de bedrijven heeft te kampen met achterstallige betalingen, die verantwoordelijk zijn voor een kwart van de faillissementen. Een van de voornaamste opdrachten van de experts van Coface bestaat erin om bedrijven te beschermen tegen deze achterstallige betalingen, die mogelijk hun activiteiten ondermijnen en hun voortbestaan bedreigen.

 

3- Wereldwijd inkomsten veiligstellen

De steeds internationalere Coface-groep is zo georganiseerd dat ze de ontwikkeling van ondernemingen kan ondersteunen over heel de wereld met een steeds grotere nabijheid. Iedere dag nemen ruim 350 risicoanalisten 10.000 kredietbeslissingen.

 

4- Financiële sterkte

Zoals bevestigd wordt door de goede ratings die Fitch (AA- ; stable outlook) en Moody’s (A2 ; stable outlook) aan de groep toekennen, beschikt Coface over de noodzakelijke financiële sterkte om zijn activiteiten als verzekeraar te kunnen uitvoeren. Deze positieve beoordelingen zijn gebaseerd op drie sleutelelementen : de sterke concurrentiepositie van Coface op de wereldwijde markt voor kredietverzekering; een robuste solvabiliteit van de groep alsook zijn proactief risicobeheer (gesteund op efficiënte procedures en instrumenten). Sinds de notering op Euronext in 2014, is Natixis (bankfinanciering, de beheer- en dienstendivisie van BPCE, de 2e Franse bankengroep) de grootste individuele aandeelhouder van Coface.

Naar boven
  • Nederlands
  • Français
  • English