Nieuws en Publicaties

Welk nieuws valt er te melden?

31/01/2024
Economisch nieuws

Alle Nieuwsberichten

07/06/2023
Economisch nieuws

Verloren illusies en hooggespannen verwachtingen in onze nieuwste Barometer van de landen- en sectorrisico's

Het jaar 2023 begon met veel enthousiasme, maar zal naar alle waarschijnlijkheid niet het jaar worden dat de meeste waarnemers hadden verwacht. De 1e helft van het jaar heeft enkele van onze overtuigingen versterkt...

Lees ze nu en de voorspellingen van onze economen.

Meer Lezen
30/05/2023
Economisch nieuws

To hike or not to hike? Bank of England’s great dilemma

On May 11, the Bank of England (BoE) decided to raise its key interest rate for the 12th time in a row, bringing it to 4.5%. At its latest meeting, the BoE stated that it would stay the course to ensure that inflation returned to 2%, and did not rule out further hikes if there are signs of persistent inflation. The latest figures show a slowdown in headline inflation, from 10.1% in March to 8.7% in April, but core inflation reached its highest level in 30 years.
Read our press release to learn more.

Meer Lezen
25/05/2023
Corporate Nieuws

Coface pledges to shrink its carbon footprint

Coface has set clear social and environmental responsibility (CSR) goals, especially for direct and indirect greenhouse gas emissions, with the first milestone in 2025.

Meer Lezen
23/05/2023
Economisch nieuws

Companies in China report shorter payment delays in 2022 and expect higher economic growth in 2023

Coface’ survey shows that fewer firms encountered payment delays in 2022. 40% of respondents reported overdue, down from 53% in 2021. The average payment delay was shortened from 86 to 83 days in 2022. More information here and in our publication.

Meer Lezen
17/05/2023
Corporate Nieuws, Economisch nieuws

How has Coface managed and mitigated the impacts of Russia-Ukraine conflict in 2022?

Learn more about how Coface has adapted to the conflict and handled the situation to reduce its risks and protect its clients.

Meer Lezen
23/02/2023
Economisch nieuws

Turkije: Aardbevingen verhogen inflatierisico en politieke onzekerheid

Op 6 februari werden de zuidoostelijke provincies van Türkiye getroffen door aardbevingen die aan meer dan 40.000 mensen het leven hebben gekost. Deze tol is verre van definitief en zou volgens de Verenigde Naties kunnen verdubbelen
Lees ons persbericht over de economische gevolgen van de ramp.

Meer Lezen
07/02/2023
Economisch nieuws

Van excessief pessimisme naar excessief optimisme - Coface Barometer Q4 2022

2023 begint met goed nieuws op macro-economisch gebied. Ten eerste heeft Europa de lang verwachte recessie afgewend. Ten tweede wekt het vooruitzicht van een opleving in China in de tweede helft van het jaar ook hoop voor de wereldeconomie. In deze context zijn de risicobeoordelingen van Coface slechts licht gewijzigd, met 5 wijzigingen voor landenrisico's en 16 wijzigingen voor sectorrisico's. Ontdek welke dat zijn in onze laatste Barometer.

Meer Lezen
12/10/2022
Economisch nieuws

Een koude rilling over de wereldeconomie - Barometer Q3 2022

Naast de gevolgen van de oorlog in Oekraïne geven de wereldwijde monetaire verstrakking en de vele beperkingen van de Chinese groei sombere vooruitzichten. Op korte termijn lijkt de economie in een regime van "stagflatie" terecht te komen, waarin bijna geen groei en snel stijgende prijzen naast elkaar bestaan. Ondertussen wordt de mogelijkheid van een wereldwijde recessie duidelijker.
In deze context stelt Coface zijn bbp-groeiprognoses en zijn beoordelingen per land en per sector in het algemeen neerwaarts bij. Bekijk ze!

Meer Lezen
13/09/2022
Economisch nieuws

Enquête over bedrijfsbetalingen in duitsland 2022: gehavende bedrijven bereiden zich voor op een nieuwe crisis

het effect op bedrijfsbetalingen in 2022 gematigd lijkt en verhoudingsgewijs kleiner dan de schok voor de economie. De bedrijven zijn echter waakzaam op korte termijn en zeer pessimistisch over de toekomst.

Christiane von Berg, onze econoom voor de regio Noord-Europa, licht de betalingsvoorwaarden en verwachtingen van bedrijven in Duitsland toe.

Meer Lezen
21/06/2022
Economisch nieuws

Een recessie om stagflatie te voorkomen? De wereldeconomie op een tweesprong

Vier maanden na het begin van de vijandelijkheden in Oekraïne kunnen de eerste lessen worden getrokken:
het conflict, dat nog lang zal aanslepen, heeft het mondiale geo-economische evenwicht al verstoord
Lees nu de voorspellingen van onze Q2 Barometer.

Meer Lezen
31/05/2022
Economisch nieuws

Faillissementen van COE-bedrijven nemen toe

Various economic conditions, support measures and legal changes have affected insolvency trends in the Central and Eastern Europe region over the last two years.

Meer Lezen
12/05/2022
Economisch nieuws

Domino-effecten op middellange en lange termijn van de oorlog in Europa op trends in sectoren wereldwijd: zullen er veerkrachtige sectoren zijn?

In the short run, all sectors for which Coface publishes sector risk assessments in six regions worldwide will be impacted by the knock-on effects of Russia’s invasion of Ukraine. Which ones would be the most resilient sectors? Read our full study now!

Meer Lezen
11/05/2022
Economisch nieuws

Enquête van Coface over bedrijfsbetalingen in China in 2022 : Langere betalingstermijnen en toenemende kredietrisico 's in sommige sectoren

Uit de Enquête van Coface over bedrijfsbetalingen in China in 2022[1] blijkt dat in 2021 minder bedrijven melding maakten van betalingsachterstand, maar dat de bedrijven die dat wel deden, spraken van langere perioden van achterstallige betalingen dan het jaar voordien. De gemiddelde betalingsachterstand is gestegen van 79 dagen in 2020 naar 86 dagen in 2021. Bedrijven in 9 van de 13 sectoren meldden een toename van de betalingsachterstanden, aangevoerd door de agrovoedingssector, die de grootste toename met 43 dagen noteerde, gevolgd door de hout-, vervoer- en textielsector.

Meer Lezen
10/05/2022
Economisch nieuws

Oorlog in Oekraïne: veel (grote) verliezers, weinig (echte) winnaars

Meer dan twee maanden na het begin van de Russische invasie in Oekraïne op 24 februari, en ondanks verscheidene onderhandelingsronden, lijken de vooruitzichten voor een snelle oplossing van de oorlog steeds onwaarschijnlijker. Aangezien de sancties tegen Rusland blijven toenemen, lijkt een terugkeer naar de situatie van voor de oorlog een illusie, zelfs in het geval van een spoedig einde van het conflict.

Meer Lezen
15/02/2022
Corporate Nieuws

Coface FY-2021 results: record net income

Coface FY-2021 results: net income at €223.8m and 100% pay-out ratio.

Meer Lezen
18/01/2022
Economisch nieuws

Onderzoek bedrijfsbetalingen in Marokko 2021: kortere termijnen maar nog steeds wijdverbreide betalingsachterstanden

Volgens de studie die Coface in 2021 uitvoerde naar het betalingsgedrag van bedrijven in Marokko, blijven de contractuele betalingstermijnen in het land lang, met een gemiddelde van 79 dagen. Ze zijn echter aanzienlijk verbeterd, met een ongeveer 14 dagen kortere duur in vergelijking met het vorige onderzoek in 2019.

Meer Lezen
12/01/2022
Economisch nieuws

Vooruitzichten van Hoofdeconoom Jean-Christophe Caffet voor 2022

3 vragen met hoofdeconoom Jean-Christophe, die onze vooruitzichten voor de wereldeconomie presenteert.

Meer Lezen
22/12/2021
"Event news"

Best Wishes

2021 was an exciting year for Coface BeLux. We have not only supported our clients and brokers during their activity rebound, but we also helped them navigate that unusual situation by boosting their risk management skills with the Coface Trade Risk Academy.

Unfortunately, risks will not disappear in 2022 as the sanitary crisis is far from over. Still, we are confident and will continue to be agile thanks to the expertise of our 39 driven advisors.
We also have new initiatives which will bring additional value for Coface, its employees, partners, and clients.
WE ARE ALL LOOKING FORWARD TO STARTING THE NEW YEAR!

Meer Lezen
21/10/2021
Economisch nieuws

Barometer Q3 2021: wereldwijd herstel gehinderd door verstoring van de toeleveringsketens en inflatie

Naarmate de Covid-19-situatie begint te verbeteren, met name door de uitvoering van inentingscampagnes, is er een opleving van de consumptie, vooral in de ontwikkelde landen. In de opkomende landen komt het economisch herstel de exportgerichte landen ten goede, maar de dienstenafhankelijke economieën blijven achter. Lees onze diepgaande analyse in onze meest recente landen- en sectorrisicobarometer.

Meer Lezen
05/10/2021
Economisch nieuws

China versterkt verder zijn positie als belangrijkste bestemming voor de latijns-amerikaanse export ten koste van de Verenigde Staten

Coface merkt op dat de groei van de buitenlandse verkoop in de Latijns-Amerikaanse landen naar verwachting groter zal zijn dan de groei van de binnenlandse vraag. Het herstel van de bedrijvigheid in de regio zou namelijk lager moeten uitvallen dan het gemiddelde herstel in de wereld, en meer in het bijzonder lager dan het herstel in China en de VS. De verkoop aan China en de VS zou in 2021 dan ook een gunstige ontwikkeling te zien moeten geven. Wat het belang van de Latijns-Amerikaanse export betreft, zou China terrein moeten blijven winnen op de VS.

Meer Lezen
Naar boven
  • Nederlands
  • Français
  • English