Nieuws en Publicaties

Welk nieuws valt er te melden?

14/09/2021
Economisch nieuws

Alle Nieuwsberichten

07/09/2021
Economisch nieuws

Wat zijn de vooruitzichten voor de Verenigde Arabische Emiraten na de COVID-19-crisis?

De economie van de Verenigde Arabische Emiraten heeft in 2020 een dubbele schok te verwerken gekregen: de ineenstorting van de olieprijzen en de COVID-19-pandemie. Volgens de eerste ramingen is de economie van de VAE in 2020 met 6,1% gekrompen. Voor 2021 zijn de vooruitzichten echter gunstiger. Coface voorspelt een groei van 3,1% dankzij een snelle inentingscampagne, een krachtig herstel van de wereldeconomie en de opleving van de energieprijzen.

Meer Lezen
26/07/2021
Economisch nieuws

Is de boom van de elektrische autometalen duurzaam?

De metalen die in elektrische voertuigen worden gebruikt, zoals lithium, kobalt en koper, staan centraal in de revolutie die momenteel in de auto-industrie plaatsvindt. Maar het onevenwicht tussen vraag en aanbod drijft hun prijzen op, ook al blijft het marktaandeel van elektrische voertuigen bescheiden. In zijn laatste analyse voorziet Coface de komende twee jaar geen grote veranderingen in deze prijstrends.

Meer Lezen
08/07/2021
Economisch nieuws

Coface Barometer Q2 2021: Een wereld met twee snelheden

18 maanden na het begin van de pandemie is de toegang tot vaccinatie nu de belangrijkste factor die het tempo van het dagelijkse leven van de mensen en de wereldeconomie bepaalt. De groeiverwachtingen voor het BBP voor 2021 zijn naar boven bijgesteld (+5,6%), maar dit is vooral het resultaat van positieve verrassingen uit de Verenigde Staten. Deze verbeterde groeivooruitzichten komen tot uiting in de wereldhandel: na een volumedaling met 5% vorig jaar voorspelt Coface voor 2021 een stijging met 11%.

Meer Lezen
05/07/2021
Economisch nieuws

Azië-Pacific: Trend betalingsachterstand bedrijven gestabiliseerd, bedrijven zien betere vooruitzichten maar risico's en onzekerheid blijven

Coface's 2021 Asia Corporate Payment Survey geeft inzicht in de evolutie van het betalingsgedrag en de kredietmanagementpraktijken van meer dan 2.500 bedrijven in heel Azië-Pacific tijdens een pandemisch jaar. De respondenten waren afkomstig uit negen markten (Australië, China, Hongkong SAR, India, Japan, Maleisië, Singapore, Thailand en Taiwan) en 13 sectoren in de regio Azië-Pacific.

Meer Lezen
29/06/2021
Economisch nieuws

Focus op telewerken: de risico's en kansen van virtuele delokalisatie

Werken op afstand is een nieuwe norm geworden tijdens de Covid-19-pandemie.
Deze culturele verschuiving zou bedrijven in ontwikkelde landen in staat kunnen stellen telewerkend talent in opkomende landen in te huren om hun arbeidskosten te verlagen.

Meer Lezen
26/05/2021
Economisch nieuws

China: toenemende betaalrisico’s in de bouw- en energiesector, ondanks betere economische vooruitzichten

Coface betaalonderzoek bij chinese bedrijven 2021: kortere krediettermijnen in bijna alle sectoren, met uitzondering van de bouw-, de voedingsmiddelen en de automobielsector

Meer Lezen
11/05/2021
Economisch nieuws

Duitsland: meer bedrijfsfaillissementen in het vooruitzicht, ondanks aanzienlijke steun

Het aantal wanbetalingen in Duitsland is in 2020 sterk gedaald ten opzichte van 2019 - ondanks de ergste recessie sinds 2009.

Meer Lezen
27/04/2021
Economisch nieuws

Coface Barometer Q1 2021: VS leidt het wereldwijde herstel, opkomende economieën blijven achter

Meer dan een jaar na het begin van de pandemie zijn de wereldwijde economische trends ongelijk als gevolg van de aanhoudende onzekerheid over de verspreiding van COVID-19. De versnelling van het vaccinatieproces en de doeltreffendheid ervan zijn de sleutel tot een economisch herstel

Meer Lezen
13/04/2021
Economisch nieuws

Geen gemakkelijk einde aan huidige spanningen China-Australië

De bilaterale relatie tussen China en Australië is in de loop van 2020 sterk verslechterd, waarbij China sterke handelsbeperkingen heeft opgelegd, en de bezorgdheid groeit dat China zich bij een escalatie van de bilaterale spanningen harder zal gaan opstellen tegenover Australië

Meer Lezen
06/04/2021
Economisch nieuws

Verenigde Staten: Stimuleringsplan maakt weg vrij voor record handelstekort

Als 's werelds grootste importeur en op één na grootste exporteur van industrieproducten hebben de Verenigde Staten al sinds het begin van de jaren zeventig een handelstekort. Aan de hand van een analyse op basis van historische ramingen van een potentiële handelsbalans schat Coface dat het tekort als gevolg van het stimuleringsplan met 56 miljard dollar zou kunnen groeien.

Meer Lezen
16/03/2021
Economisch nieuws

De paradox van bedrijfsinsolventies in Europa : mirakel en illusie

In 2020 is het aantal insolventies in alle grote Europese economieën in feite gedaald, ook al blijft de reële impact van de COVID-19-crisis onzeker. Volgens ons onderzoek wijst de kloof tussen de verwachte verslechtering van de financiële gezondheid van de bedrijven en het aantal insolventies erop dat er een groot aantal "verborgen insolventies" is die zijn uitgesteld in plaats van voorkomen.

Meer Lezen
09/02/2021
Economisch nieuws

Coface Barometer Q4 2020 - Een ongelijk herstel

In zijn laatste driemaandelijkse Barometer en ter gelegenheid van de publicatie van de gids voor landen- en sectorrisico's wijst Coface op een ongelijk herstel in de verschillende landen, sectoren en inkomensniveaus.

Meer Lezen
14/01/2021
Corporate Nieuws, Economisch nieuws

Neem deel aan onze 25ste Country Risk Conference van 8 - 10 februari

Dit jaar op onze Country Risk Conference: 3 ronde tafelgesprekken om de nieuwe handelsrisico's in een post-covid wereld het hoofd te kunnen bieden.

Meer Lezen
07/01/2021
Economisch nieuws

Handelsovereenkomst VK-EU: bijna te laat, maar het wachten waard

BBP-prognose 2021: 5,9%
Coface Country Risk Assessment: A4 (redelijk)

Na negen maanden van gespannen onderhandelingen hebben het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) uiteindelijk op kerstavond een post-Brexit handels- en veiligheidsakkoord gesloten, slechts één week voor het verstrijken van de overgangsperiode. Het akkoord is op 1 januari 2021 voorlopig in werking getreden, nadat het Britse parlement het op 30 december 2020 met een overweldigende meerderheid had goedgekeurd (met 521 tegen 73 in het Lagerhuis) en de ambassadeurs van de 27 EU-lidstaten unaniem toestemming hadden gegeven voor de ondertekening en de voorlopige toepassing ervan voor een beperkte periode tot 28 februari 2021. In de komende weken zal de leden van het Europees Parlement worden gevraagd hun toestemming te geven, maar het is hoogst onwaarschijnlijk dat zij de overeenkomst zullen verwerpen, aangezien zij tijdens de besprekingen volledig werden geïnformeerd door de hoofdonderhandelaar van de EU, Michel Barnier, en de meeste rode lijnen van de EU werden behouden. Hoewel het VK de interne markt en de douane-unie van de EU heeft verlaten, zal de handel tussen de twee blokken voor de meeste sectoren tarief- en quotavrij blijven.

Meer Lezen
03/12/2020
Corporate Nieuws

Coface wishes you the best for the holiday season

Happy Holidays from everyone at Coface

Meer Lezen
01/12/2020
Economisch nieuws

ExpressECO: COVID-19, a catalyst for Political Risk

Julien Marcilly, Coface’s Chief Economist, presents some of our predictions for 2021, and explains in this video how we measure political risk at Coface.

Meer Lezen
26/10/2020
Corporate Nieuws

9M-2020 Financial Results: Strong balance sheet and positive operational KPIs

Coface releases its 9M-2020 Financial Results : A strong balance sheet and positive operational KPIs allow to launch share buyback programme

Meer Lezen
08/10/2020
Economisch nieuws

25 % van de faillissementen is het gevolg van onbetaalde of niet tijdig betaalde facturen. Hoe beschermt ú uw omzet?

Wat de coronacrisis ons geleerd heeft? Dat gezondheid vooropstaat. Niet alleen de gezondheid van u en van uw naasten, maar ook die van uw onderneming.
Om handelsrisico’s te voorkomen en uw omzet te beschermen, is het van groot belang om te weten wie uw risicoklanten zijn – zeker in deze uitzonderlijke crisissituatie.
Dat kan, heel eenvoudig, met de CofaScan.

Meer Lezen
01/10/2020
Economisch nieuws

COVID-19, EEN KATALYSATOR VOOR POLITIEKE RISICO’S

In aanvulling op onze Q3 2020 Country & Sector Risk updates, wijst de Politieke Risico-Index van Coface op een tweeledige trend: een afname van het risico op conflicten op mondiaal niveau, maar een toename van het risico op politieke en sociale onstabiliteit.

Meer Lezen
09/04/2020
Economisch nieuws

Bescherm uw kmo in de coronacrisis: 3 gouden regels om wanbetalingen te vermijden

“Hoe moet het nu voort met mijn kmo?” U bent beslist niet de enige die, sinds half maart, die vraag heeft gesteld. Want u mag dan wel nauwgezet over uw eigen gezondheid waken, de gezondheid van uw kmo hebt u niet helemaal zelf in de hand. U kan namelijk niet alles voorkomen. Maar wat wel? En als voorkomen niet lukt: hoe kan u dan uw kmo genezen?

Meer Lezen
Naar boven
  • Nederlands
  • Français
  • English