Nieuws en Publicaties

Welk nieuws valt er te melden?

26/05/2021
Economisch nieuws

Alle Nieuwsberichten

11/05/2021
Economisch nieuws

Duitsland: meer bedrijfsfaillissementen in het vooruitzicht, ondanks aanzienlijke steun

Het aantal wanbetalingen in Duitsland is in 2020 sterk gedaald ten opzichte van 2019 - ondanks de ergste recessie sinds 2009.

Meer Lezen
27/04/2021
Economisch nieuws

Coface Barometer Q1 2021: VS leidt het wereldwijde herstel, opkomende economieën blijven achter

Meer dan een jaar na het begin van de pandemie zijn de wereldwijde economische trends ongelijk als gevolg van de aanhoudende onzekerheid over de verspreiding van COVID-19. De versnelling van het vaccinatieproces en de doeltreffendheid ervan zijn de sleutel tot een economisch herstel

Meer Lezen
13/04/2021
Economisch nieuws

Geen gemakkelijk einde aan huidige spanningen China-Australië

De bilaterale relatie tussen China en Australië is in de loop van 2020 sterk verslechterd, waarbij China sterke handelsbeperkingen heeft opgelegd, en de bezorgdheid groeit dat China zich bij een escalatie van de bilaterale spanningen harder zal gaan opstellen tegenover Australië

Meer Lezen
06/04/2021
Economisch nieuws

Verenigde Staten: Stimuleringsplan maakt weg vrij voor record handelstekort

Als 's werelds grootste importeur en op één na grootste exporteur van industrieproducten hebben de Verenigde Staten al sinds het begin van de jaren zeventig een handelstekort. Aan de hand van een analyse op basis van historische ramingen van een potentiële handelsbalans schat Coface dat het tekort als gevolg van het stimuleringsplan met 56 miljard dollar zou kunnen groeien.

Meer Lezen
16/03/2021
Economisch nieuws

De paradox van bedrijfsinsolventies in Europa : mirakel en illusie

In 2020 is het aantal insolventies in alle grote Europese economieën in feite gedaald, ook al blijft de reële impact van de COVID-19-crisis onzeker. Volgens ons onderzoek wijst de kloof tussen de verwachte verslechtering van de financiële gezondheid van de bedrijven en het aantal insolventies erop dat er een groot aantal "verborgen insolventies" is die zijn uitgesteld in plaats van voorkomen.

Meer Lezen
09/02/2021
Economisch nieuws

Coface Barometer Q4 2020 - Een ongelijk herstel

In zijn laatste driemaandelijkse Barometer en ter gelegenheid van de publicatie van de gids voor landen- en sectorrisico's wijst Coface op een ongelijk herstel in de verschillende landen, sectoren en inkomensniveaus.

Meer Lezen
14/01/2021
Corporate Nieuws, Economisch nieuws

Neem deel aan onze 25ste Country Risk Conference van 8 - 10 februari

Dit jaar op onze Country Risk Conference: 3 ronde tafelgesprekken om de nieuwe handelsrisico's in een post-covid wereld het hoofd te kunnen bieden.

Meer Lezen
07/01/2021
Economisch nieuws

Handelsovereenkomst VK-EU: bijna te laat, maar het wachten waard

BBP-prognose 2021: 5,9%
Coface Country Risk Assessment: A4 (redelijk)

Na negen maanden van gespannen onderhandelingen hebben het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) uiteindelijk op kerstavond een post-Brexit handels- en veiligheidsakkoord gesloten, slechts één week voor het verstrijken van de overgangsperiode. Het akkoord is op 1 januari 2021 voorlopig in werking getreden, nadat het Britse parlement het op 30 december 2020 met een overweldigende meerderheid had goedgekeurd (met 521 tegen 73 in het Lagerhuis) en de ambassadeurs van de 27 EU-lidstaten unaniem toestemming hadden gegeven voor de ondertekening en de voorlopige toepassing ervan voor een beperkte periode tot 28 februari 2021. In de komende weken zal de leden van het Europees Parlement worden gevraagd hun toestemming te geven, maar het is hoogst onwaarschijnlijk dat zij de overeenkomst zullen verwerpen, aangezien zij tijdens de besprekingen volledig werden geïnformeerd door de hoofdonderhandelaar van de EU, Michel Barnier, en de meeste rode lijnen van de EU werden behouden. Hoewel het VK de interne markt en de douane-unie van de EU heeft verlaten, zal de handel tussen de twee blokken voor de meeste sectoren tarief- en quotavrij blijven.

Meer Lezen
03/12/2020
Corporate Nieuws

Coface wishes you the best for the holiday season

Happy Holidays from everyone at Coface

Meer Lezen
01/12/2020
Economisch nieuws

ExpressECO: COVID-19, a catalyst for Political Risk

Julien Marcilly, Coface’s Chief Economist, presents some of our predictions for 2021, and explains in this video how we measure political risk at Coface.

Meer Lezen
26/10/2020
Corporate Nieuws

9M-2020 Financial Results: Strong balance sheet and positive operational KPIs

Coface releases its 9M-2020 Financial Results : A strong balance sheet and positive operational KPIs allow to launch share buyback programme

Meer Lezen
08/10/2020
Economisch nieuws

25 % van de faillissementen is het gevolg van onbetaalde of niet tijdig betaalde facturen. Hoe beschermt ú uw omzet?

Wat de coronacrisis ons geleerd heeft? Dat gezondheid vooropstaat. Niet alleen de gezondheid van u en van uw naasten, maar ook die van uw onderneming.
Om handelsrisico’s te voorkomen en uw omzet te beschermen, is het van groot belang om te weten wie uw risicoklanten zijn – zeker in deze uitzonderlijke crisissituatie.
Dat kan, heel eenvoudig, met de CofaScan.

Meer Lezen
01/10/2020
Economisch nieuws

COVID-19, EEN KATALYSATOR VOOR POLITIEKE RISICO’S

In aanvulling op onze Q3 2020 Country & Sector Risk updates, wijst de Politieke Risico-Index van Coface op een tweeledige trend: een afname van het risico op conflicten op mondiaal niveau, maar een toename van het risico op politieke en sociale onstabiliteit.

Meer Lezen
09/04/2020
Economisch nieuws

Bescherm uw kmo in de coronacrisis: 3 gouden regels om wanbetalingen te vermijden

“Hoe moet het nu voort met mijn kmo?” U bent beslist niet de enige die, sinds half maart, die vraag heeft gesteld. Want u mag dan wel nauwgezet over uw eigen gezondheid waken, de gezondheid van uw kmo hebt u niet helemaal zelf in de hand. U kan namelijk niet alles voorkomen. Maar wat wel? En als voorkomen niet lukt: hoe kan u dan uw kmo genezen?

Meer Lezen
13/12/2019
Economisch nieuws

Het aantal faillissementen in Frankrijk is minder hoog, maar het gaat over grotere bedrijven

Hoewel het aantal bedrijven dat te maken krijgt met bedrijfsfaillissementen sinds het begin van het jaar is afgenomen, zijn hun kosten gestegen, zowel financieel als wat het aantal banen betreft. Na een moeilijk eerste kwartaal, gekenmerkt door de gevolgen van de "gele vesten", zal het aantal bedrijfsinsolventies sinds het begin van het jaar in Frankrijk voor het vierde opeenvolgende jaar dalen. Coface verwacht echter een licht herstel van het aantal faillissementen in 2020 (+0,9%), voornamelijk als gevolg van de verwachte vertraging in de bouwsector, die in 2019, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, grotendeels te wijten was aan openbare werken.

Meer Lezen
21/10/2019
Economisch nieuws

Vooruitzichten voor de agrovoedingssector: wat is de toekomst in een wereldeconomie die gekenmerkt wordt door protectionistische spanningen?

Centraal in de huidige handelsspanningen, met name tussen de VS en China, staat de wereldwijde agrovoedingssector, die te maken heeft met een domino-effect, met name via een neerwaartse trend op de prijzen van belangrijke agrovoedingsgrondstoffen, zoals soja. Coface heeft een diepgaande analyse uitgevoerd van de toekomstige trends in deze markt

Meer Lezen
02/10/2019
Economisch nieuws

Nederland: Wat is het geheim van de Nederlandse handel?

Toenemend protectionisme in China en de Verenigde Staten, Brexit, krimpende wereldhandel.... ondanks alle wolken aan de horizon blijft de Nederlandse economie verrassend helder.

Meer Lezen
15/07/2019
Economisch nieuws

Asia Corporate Payment Survey 2019: Deteriorating payment trends amid trade war woes

Coface’s 2019 Asia Corporate Payment Survey covered over 3,000 companies in nine economies (Australia, China, Hong Kong, India, Japan, Malaysia, Singapore, Thailand and Taiwan). 63% of companies surveyed stated that they experienced payment delays in 2018. The length of payment delays increased to 88 days on average in 2018, compared to 84 days in 2017. The length of payment delays was highest in China, Malaysia and Singapore; as well as the energy, construction and ICT sectors.

Meer Lezen
11/06/2019
Economisch nieuws

Corporate insolvencies in France: microenterprises in the trough of the wave

While the yellow vests movement did have a strong impact on corporate insolvencies at the beginning of the year, the decline in mobilization and the resilience of economic growth had a positive impact on the health of French companies in March and April.

Meer Lezen
20/05/2019
Economisch nieuws

In een wereldwijde economische vertraging blijven luxegoederen het beter doen, maar staan wel voor een nieuwe uitdagingen

Namaak, e-commerce, belang van de Chinese consument,... ook al wordt de luxemarkt over het algemeen relatief gespaard door recessies, moet het zich aanpassen aan een sterk veranderende economie als het zijn uitzonderlijke status niet wil verliezen.

Meer Lezen
Naar boven
  • Nederlands
  • Français
  • English