Nieuws en Publicaties

Welk nieuws valt er te melden?

23/02/2023
Economisch nieuws

Alle Nieuwsberichten

07/02/2023
Economisch nieuws

Van excessief pessimisme naar excessief optimisme - Coface Barometer Q4 2022

2023 begint met goed nieuws op macro-economisch gebied. Ten eerste heeft Europa de lang verwachte recessie afgewend. Ten tweede wekt het vooruitzicht van een opleving in China in de tweede helft van het jaar ook hoop voor de wereldeconomie. In deze context zijn de risicobeoordelingen van Coface slechts licht gewijzigd, met 5 wijzigingen voor landenrisico's en 16 wijzigingen voor sectorrisico's. Ontdek welke dat zijn in onze laatste Barometer.

Meer Lezen
12/10/2022
Economisch nieuws

Een koude rilling over de wereldeconomie - Barometer Q3 2022

Naast de gevolgen van de oorlog in Oekraïne geven de wereldwijde monetaire verstrakking en de vele beperkingen van de Chinese groei sombere vooruitzichten. Op korte termijn lijkt de economie in een regime van "stagflatie" terecht te komen, waarin bijna geen groei en snel stijgende prijzen naast elkaar bestaan. Ondertussen wordt de mogelijkheid van een wereldwijde recessie duidelijker.
In deze context stelt Coface zijn bbp-groeiprognoses en zijn beoordelingen per land en per sector in het algemeen neerwaarts bij. Bekijk ze!

Meer Lezen
13/09/2022
Economisch nieuws

Enquête over bedrijfsbetalingen in duitsland 2022: gehavende bedrijven bereiden zich voor op een nieuwe crisis

het effect op bedrijfsbetalingen in 2022 gematigd lijkt en verhoudingsgewijs kleiner dan de schok voor de economie. De bedrijven zijn echter waakzaam op korte termijn en zeer pessimistisch over de toekomst.

Christiane von Berg, onze econoom voor de regio Noord-Europa, licht de betalingsvoorwaarden en verwachtingen van bedrijven in Duitsland toe.

Meer Lezen
21/06/2022
Economisch nieuws

Een recessie om stagflatie te voorkomen? De wereldeconomie op een tweesprong

Vier maanden na het begin van de vijandelijkheden in Oekraïne kunnen de eerste lessen worden getrokken:
het conflict, dat nog lang zal aanslepen, heeft het mondiale geo-economische evenwicht al verstoord
Lees nu de voorspellingen van onze Q2 Barometer.

Meer Lezen
31/05/2022
Economisch nieuws

Faillissementen van COE-bedrijven nemen toe

Various economic conditions, support measures and legal changes have affected insolvency trends in the Central and Eastern Europe region over the last two years.

Meer Lezen
12/05/2022
Economisch nieuws

Domino-effecten op middellange en lange termijn van de oorlog in Europa op trends in sectoren wereldwijd: zullen er veerkrachtige sectoren zijn?

In the short run, all sectors for which Coface publishes sector risk assessments in six regions worldwide will be impacted by the knock-on effects of Russia’s invasion of Ukraine. Which ones would be the most resilient sectors? Read our full study now!

Meer Lezen
11/05/2022
Economisch nieuws

Enquête van Coface over bedrijfsbetalingen in China in 2022 : Langere betalingstermijnen en toenemende kredietrisico 's in sommige sectoren

Uit de Enquête van Coface over bedrijfsbetalingen in China in 2022[1] blijkt dat in 2021 minder bedrijven melding maakten van betalingsachterstand, maar dat de bedrijven die dat wel deden, spraken van langere perioden van achterstallige betalingen dan het jaar voordien. De gemiddelde betalingsachterstand is gestegen van 79 dagen in 2020 naar 86 dagen in 2021. Bedrijven in 9 van de 13 sectoren meldden een toename van de betalingsachterstanden, aangevoerd door de agrovoedingssector, die de grootste toename met 43 dagen noteerde, gevolgd door de hout-, vervoer- en textielsector.

Meer Lezen
10/05/2022
Economisch nieuws

Oorlog in Oekraïne: veel (grote) verliezers, weinig (echte) winnaars

Meer dan twee maanden na het begin van de Russische invasie in Oekraïne op 24 februari, en ondanks verscheidene onderhandelingsronden, lijken de vooruitzichten voor een snelle oplossing van de oorlog steeds onwaarschijnlijker. Aangezien de sancties tegen Rusland blijven toenemen, lijkt een terugkeer naar de situatie van voor de oorlog een illusie, zelfs in het geval van een spoedig einde van het conflict.

Meer Lezen
15/02/2022
Corporate Nieuws

Coface FY-2021 results: record net income

Coface FY-2021 results: net income at €223.8m and 100% pay-out ratio.

Meer Lezen
18/01/2022
Economisch nieuws

Onderzoek bedrijfsbetalingen in Marokko 2021: kortere termijnen maar nog steeds wijdverbreide betalingsachterstanden

Volgens de studie die Coface in 2021 uitvoerde naar het betalingsgedrag van bedrijven in Marokko, blijven de contractuele betalingstermijnen in het land lang, met een gemiddelde van 79 dagen. Ze zijn echter aanzienlijk verbeterd, met een ongeveer 14 dagen kortere duur in vergelijking met het vorige onderzoek in 2019.

Meer Lezen
12/01/2022
Economisch nieuws

Vooruitzichten van Hoofdeconoom Jean-Christophe Caffet voor 2022

3 vragen met hoofdeconoom Jean-Christophe, die onze vooruitzichten voor de wereldeconomie presenteert.

Meer Lezen
22/12/2021
"Event news"

Best Wishes

2021 was an exciting year for Coface BeLux. We have not only supported our clients and brokers during their activity rebound, but we also helped them navigate that unusual situation by boosting their risk management skills with the Coface Trade Risk Academy.

Unfortunately, risks will not disappear in 2022 as the sanitary crisis is far from over. Still, we are confident and will continue to be agile thanks to the expertise of our 39 driven advisors.
We also have new initiatives which will bring additional value for Coface, its employees, partners, and clients.
WE ARE ALL LOOKING FORWARD TO STARTING THE NEW YEAR!

Meer Lezen
21/10/2021
Economisch nieuws

Barometer Q3 2021: wereldwijd herstel gehinderd door verstoring van de toeleveringsketens en inflatie

Naarmate de Covid-19-situatie begint te verbeteren, met name door de uitvoering van inentingscampagnes, is er een opleving van de consumptie, vooral in de ontwikkelde landen. In de opkomende landen komt het economisch herstel de exportgerichte landen ten goede, maar de dienstenafhankelijke economieën blijven achter. Lees onze diepgaande analyse in onze meest recente landen- en sectorrisicobarometer.

Meer Lezen
05/10/2021
Economisch nieuws

China versterkt verder zijn positie als belangrijkste bestemming voor de latijns-amerikaanse export ten koste van de Verenigde Staten

Coface merkt op dat de groei van de buitenlandse verkoop in de Latijns-Amerikaanse landen naar verwachting groter zal zijn dan de groei van de binnenlandse vraag. Het herstel van de bedrijvigheid in de regio zou namelijk lager moeten uitvallen dan het gemiddelde herstel in de wereld, en meer in het bijzonder lager dan het herstel in China en de VS. De verkoop aan China en de VS zou in 2021 dan ook een gunstige ontwikkeling te zien moeten geven. Wat het belang van de Latijns-Amerikaanse export betreft, zou China terrein moeten blijven winnen op de VS.

Meer Lezen
29/09/2021
Economisch nieuws

Is de wereldwijde distributiesector weer normaal?

De activiteit van de detailhandel is door de COVID-crisis getroffen via sociale afstandsmaatregelen en sluiting van winkels. Het effect van de pandemie op de sector verschilt echter sterk van land tot land en van segment tot segment.
Bekijk onze studie om het allemaal te weten te komen.

Meer Lezen
22/09/2021
Economisch nieuws

Nieuwe golf van post-pandemische sociale bewegingen: internationale handel als collateraal slachtoffer

While the restrictions linked to the COVID-19 pandemic put a temporary stop to the upsurge of protest movements, a new wave is on the horizon. Protests, mainly in emerging countries, are expected to increase due to an unprecedented deterioration of socio-economic indicators.

Meer Lezen
14/09/2021
Economisch nieuws

Enquête over de betalingen van bedrijven in Duitsland 2021: leren leven met de pandemie

La 5e édition de l'enquête de Coface sur les paiements des entreprises en Allemagne suggère que les entreprises allemandes semblent s'être acclimatées à l'environnement de crise. Elles sont plus nombreuses à accorder des délais de paiement que l'année dernière et les perspectives commerciales des entreprises interrogées sont très positives.

Meer Lezen
07/09/2021
Economisch nieuws

Wat zijn de vooruitzichten voor de Verenigde Arabische Emiraten na de COVID-19-crisis?

De economie van de Verenigde Arabische Emiraten heeft in 2020 een dubbele schok te verwerken gekregen: de ineenstorting van de olieprijzen en de COVID-19-pandemie. Volgens de eerste ramingen is de economie van de VAE in 2020 met 6,1% gekrompen. Voor 2021 zijn de vooruitzichten echter gunstiger. Coface voorspelt een groei van 3,1% dankzij een snelle inentingscampagne, een krachtig herstel van de wereldeconomie en de opleving van de energieprijzen.

Meer Lezen
26/07/2021
Economisch nieuws

Is de boom van de elektrische autometalen duurzaam?

De metalen die in elektrische voertuigen worden gebruikt, zoals lithium, kobalt en koper, staan centraal in de revolutie die momenteel in de auto-industrie plaatsvindt. Maar het onevenwicht tussen vraag en aanbod drijft hun prijzen op, ook al blijft het marktaandeel van elektrische voertuigen bescheiden. In zijn laatste analyse voorziet Coface de komende twee jaar geen grote veranderingen in deze prijstrends.

Meer Lezen
08/07/2021
Economisch nieuws

Coface Barometer Q2 2021: Een wereld met twee snelheden

18 maanden na het begin van de pandemie is de toegang tot vaccinatie nu de belangrijkste factor die het tempo van het dagelijkse leven van de mensen en de wereldeconomie bepaalt. De groeiverwachtingen voor het BBP voor 2021 zijn naar boven bijgesteld (+5,6%), maar dit is vooral het resultaat van positieve verrassingen uit de Verenigde Staten. Deze verbeterde groeivooruitzichten komen tot uiting in de wereldhandel: na een volumedaling met 5% vorig jaar voorspelt Coface voor 2021 een stijging met 11%.

Meer Lezen
Naar boven
  • Nederlands
  • Français
  • English