Nieuws en Publicaties

Welk nieuws valt er te melden?

08/10/2020
Economisch nieuws

Alle Nieuwsberichten

01/10/2020
Economisch nieuws

COVID-19, EEN KATALYSATOR VOOR POLITIEKE RISICO’S

In aanvulling op onze Q3 2020 Country & Sector Risk updates, wijst de Politieke Risico-Index van Coface op een tweeledige trend: een afname van het risico op conflicten op mondiaal niveau, maar een toename van het risico op politieke en sociale onstabiliteit.

Meer Lezen
09/04/2020
Economisch nieuws

Bescherm uw kmo in de coronacrisis: 3 gouden regels om wanbetalingen te vermijden

“Hoe moet het nu voort met mijn kmo?” U bent beslist niet de enige die, sinds half maart, die vraag heeft gesteld. Want u mag dan wel nauwgezet over uw eigen gezondheid waken, de gezondheid van uw kmo hebt u niet helemaal zelf in de hand. U kan namelijk niet alles voorkomen. Maar wat wel? En als voorkomen niet lukt: hoe kan u dan uw kmo genezen?

Meer Lezen
13/12/2019
Economisch nieuws

Het aantal faillissementen in Frankrijk is minder hoog, maar het gaat over grotere bedrijven

Hoewel het aantal bedrijven dat te maken krijgt met bedrijfsfaillissementen sinds het begin van het jaar is afgenomen, zijn hun kosten gestegen, zowel financieel als wat het aantal banen betreft. Na een moeilijk eerste kwartaal, gekenmerkt door de gevolgen van de "gele vesten", zal het aantal bedrijfsinsolventies sinds het begin van het jaar in Frankrijk voor het vierde opeenvolgende jaar dalen. Coface verwacht echter een licht herstel van het aantal faillissementen in 2020 (+0,9%), voornamelijk als gevolg van de verwachte vertraging in de bouwsector, die in 2019, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, grotendeels te wijten was aan openbare werken.

Meer Lezen
21/10/2019
Economisch nieuws

Vooruitzichten voor de agrovoedingssector: wat is de toekomst in een wereldeconomie die gekenmerkt wordt door protectionistische spanningen?

Centraal in de huidige handelsspanningen, met name tussen de VS en China, staat de wereldwijde agrovoedingssector, die te maken heeft met een domino-effect, met name via een neerwaartse trend op de prijzen van belangrijke agrovoedingsgrondstoffen, zoals soja. Coface heeft een diepgaande analyse uitgevoerd van de toekomstige trends in deze markt

Meer Lezen
02/10/2019
Economisch nieuws

Nederland: Wat is het geheim van de Nederlandse handel?

Toenemend protectionisme in China en de Verenigde Staten, Brexit, krimpende wereldhandel.... ondanks alle wolken aan de horizon blijft de Nederlandse economie verrassend helder.

Meer Lezen
15/07/2019
Economisch nieuws

Asia Corporate Payment Survey 2019: Deteriorating payment trends amid trade war woes

Coface’s 2019 Asia Corporate Payment Survey covered over 3,000 companies in nine economies (Australia, China, Hong Kong, India, Japan, Malaysia, Singapore, Thailand and Taiwan). 63% of companies surveyed stated that they experienced payment delays in 2018. The length of payment delays increased to 88 days on average in 2018, compared to 84 days in 2017. The length of payment delays was highest in China, Malaysia and Singapore; as well as the energy, construction and ICT sectors.

Meer Lezen
11/06/2019
Economisch nieuws

Corporate insolvencies in France: microenterprises in the trough of the wave

While the yellow vests movement did have a strong impact on corporate insolvencies at the beginning of the year, the decline in mobilization and the resilience of economic growth had a positive impact on the health of French companies in March and April.

Meer Lezen
20/05/2019
Economisch nieuws

In een wereldwijde economische vertraging blijven luxegoederen het beter doen, maar staan wel voor een nieuwe uitdagingen

Namaak, e-commerce, belang van de Chinese consument,... ook al wordt de luxemarkt over het algemeen relatief gespaard door recessies, moet het zich aanpassen aan een sterk veranderende economie als het zijn uitzonderlijke status niet wil verliezen.

Meer Lezen
25/04/2019
Corporate Nieuws

Coface delivers a strong first quarter 2019

Net income at €36.4m and RoATE at 9.0%, supported by full impact of Fit to Win plan, portfolio growth and sound underwriting management

Meer Lezen
19/04/2019
Corporate Nieuws, Economisch nieuws

Na vijf jaar Modinomics blijft de economie van India toch nog kwetsbaar

Toen Narenda Modi in 2014 premier wilde worden, beloofde hij dat hij het concurrentievermogen van de Indiase industriële sector zou versterken om zo de groei te bevorderen.

Meer Lezen
07/02/2019
Economisch nieuws

Twee valkuilen voor bedrijven in 2019: de economische achteruitgang en politieke risico's

Steeds meer valkuilen, zoals escalerend politiek risico, de hoge volatiliteit van grondstoffenprijzen en aanbodbeperkingen, begonnen de wereldgroei eind 2018 te vertragen

Meer Lezen
17/01/2019
Corporate Nieuws, Economisch nieuws, "Event news", Product nieuws

Nieuw bij Coface: Check & Collect : Kredietadvies en Incasso zonder premies

Wenst u meer over uw klanten of prospecten te weten voor u business doet? Bent u het beu tijd en mankracht te gebruiken om onbetaalde facturen te innen? En dit zonder kredietverzekering en zonder premies?

Meer Lezen
07/01/2019
Corporate Nieuws, "Event news"

Coface in Trends Magazine

Betrouwbaarheid en voorspelbaarheid vormen de absolute basis voor iedere transactie. Onbetaalde facturen bedreigen de omzet en zelfs de levensvatbaarheid van je onderneming. We spraken met Kris Degreef, Country Manager van Coface, over de meerwaarde van een goede kredietverzekeraar...

Meer Lezen
03/01/2019
Economisch nieuws

Strictere liquiditeit en Azië: licht aan het einde van de tunnel in 2019?

Azië stond onder druk door strengere wereldwijde liquiditeit in 2018. Coface's index voor het meten van relatieve kwetsbaarheid voor uitstromen wijst op toenemende divergentie in Azië (...)

Meer Lezen
20/11/2018
Economisch nieuws

KMO's in China: monetaire versoepeling zal niet voldoende zijn om de kredietdruk te verminderen

Bij het overwegen van risico's in de Chinese economie, was de discussie vooral gericht op grote staatsbedrijven (SOE's) of grote privé conglomeraten (...)

Meer Lezen
13/11/2018
Economisch nieuws

Windenergie-industrie: de productiekosten zullen toenemen onder invloed van de handelsoorlog en de liquiditeitsqueeze

Naast andere hernieuwbare energiebronnen heeft windenergie sinds het midden van de jaren 2000 over de hele wereld een sterke groei doorgemaakt (...)

Meer Lezen
07/11/2018
Corporate Nieuws

Resultaten Coface 30 September 2018 (ENG)

Coface reports a solid performance confirming the relevance of its strategy and launches additional €15m share buyback programme

Meer Lezen
25/10/2018
Economisch nieuws

Halverwege zijn handelsdiversificatieproces moet de Verenigde Arabische Emiraten nog geïntegreerd worden in internationale waardeketens

In de afgelopen drie decennia heeft de VAE zich ontwikkeld tot de op één na grootste en meest gediversifieerde economie in GCC-gebied door de implementatie van specifieke beleidskaders met betrekking tot regelgeving (...)

Meer Lezen
22/10/2018
Corporate Nieuws

AM Best wijst een A (uitstekende) rating toe aan Coface North America Insurance Company, met stabiele vooruitzichten

AM Best wijst een A (uitstekende) rating toe aan Coface North America Insurance Company, met stabiele vooruitzichten

Meer Lezen
18/10/2018
Product nieuws

Lancering van TradeLiner: Coface vernieuwt zijn kredietverzekeringsaanbod voor middelgrote ondernemingen

Als antwoord op de evoluerende kredietverzekeringsbehoeften van middelgrote ondernemingen heeft Coface zijn succesvolste polis gemoderniseerd en een nieuwe naam gegeven: TradeLiner. Deze stap sluit aan op de ervaring die Coface heeft verworven met zijn eerste wereldwijde verzekering tegen wanbetaling, die het vijftien jaar geleden introduceerde. TradeLiner vertrekt van het verlangen om middelgrote ondernemingen die in de reële economie actief zijn beter te beschermen.

Meer Lezen
Naar boven
  • Nederlands
  • Français
  • English