Nieuws en Publicaties
28/09/2021
Economische Publicaties

Is de wereldwijde distributiesector weer normaal?

Coface Focus: Is de mondiale detailhandel weer normaal geworden? Op de foto ziet u een man met een mondmasker die in een supermarkt alcoholische producten doorbladert

De activiteit in de distributiesector heeft te lijden gehad onder de Covid-crisis, met name als gevolg van de maatregelen voor social distancing en winkelsluitingen. Het effect van de pandemie op de sector verschilt echter sterk van land tot land en van marktsegment tot marktsegment. Hoewel de verkoop in de detailhandel in 2020 in sommige regio’s is gedaald, was het effect in andere regio’s nihil en in Noord-Europese landen zelfs positief. De gevolgen verschilden ook tussen de segmenten, waarbij kledingzaken het zwaarst werden getroffen.

In het algemeen wordt verwacht dat Covid een beperkte impact op de distributiesector zal hebben en de meest getroffen segmenten zouden moeten herstellen zodra de algemene situatie verbetert. Storingen in de scheepvaart die tot bevoorradingsproblemen en inflatie leiden, kunnen echter een belemmering vormen voor het volledige herstel van de distributiesector in 2021.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze publicatie downloaden : Is de wereldwijde distributiesector weer normaal? (621,50 kB)

Contact


Kris Degreef

Media Contact
Vorstlaan, 100 Boulevard du Souverain
B-1170 Brussels
BELGIUM
Mail: Kris.degreef@coface.com 

Naar boven
  • Nederlands
  • Français
  • English