Nieuws en Publicaties
13/12/2019
Economische Publicaties

De wereldwijde auto-industrie en verbeterde regelgeving: een zeer steile weg voorwaarts

De wereldwijde auto-industrie en verbeterde regelgeving: een zeer steile weg voorwaarts

De wereldwijde autosector wordt geconfronteerd met verschillende uitdagingen, waaronder verscherpte en strengere regelgeving tegen milieurisico's in de context van een vertraging van de wereldeconomie. De autoverkopen kennen een neerwaartse trend, omdat de onzekerheid toeneemt.
Bovendien wordt de regelgeving in de wereld steeds strenger, zoals Europa en in de Verenigde Staten in het bijzonder de staat Californië; strengere normen invoeren, gevolgd door regelgevende instanties in andere grote markten voor de autosector. De rentabiliteit van de autofabrikanten zal bijgevolg worden aangetast, aangezien zij zullen investeren in de levering van auto's die zijn aangepast aan de evoluerende behoeften van hun consumenten, terwijl zij tegelijkertijd zullen voldoen aan strengere regels met betrekking tot de eisen voor de productie van auto's die bijvoorbeeld minder gasemissies genereren, wat hun kosten zal doen stijgen.
Tot slot zal de autosector  worden hervormd door de toetreding van nieuwkomers zoals Google Waymo en Tesla naast traditionele historische actoren, en door een golf van fusies en overnames.

 

 

 

 

 

 

 

Deze publicatie downloaden : De wereldwijde auto-industrie en verbeterde regelgeving: een zeer stei... (919,24 kB)

Contact


Kris Degreef

Media Contact
Vorstlaan, 100 Boulevard du Souverain
B-1170 Brussels
BELGIUM
Mail: Kris.degreef@coface.com 

Zie ook


Weet U hoe een kredietverzekering werkt? 
Een kredietverzekering zorgt ervoor dat uw bedrijf niet wordt benadeeld door het onvoorzien falen van één of meer van uw klanten; het is ook een hulpmiddel om u te helpen uw risico's te beheersen. 

Er staat bij Coface een professioneel team  klaar om al uw vragen te beantwoorden over dit onderwerp.

Naar boven
  • Nederlands
  • Français
  • English