Nieuws en Publicaties
18/10/2018
Product nieuws

Lancering van TradeLiner: Coface vernieuwt zijn kredietverzekeringsaanbod voor middelgrote ondernemingen

Lancering van TradeLiner: Coface vernieuwt zijn kredietverzekeringsaanbod voor middelgrote ondernemingen

Als antwoord op de evoluerende kredietverzekeringsbehoeften van middelgrote ondernemingen heeft Coface zijn succesvolste polis gemoderniseerd en een nieuwe naam gegeven: TradeLiner. Deze stap sluit aan op de ervaring die Coface heeft verworven met zijn eerste wereldwijde verzekering tegen wanbetaling, die het vijftien jaar geleden introduceerde. TradeLiner vertrekt van het verlangen om middelgrote ondernemingen die in de reële economie actief zijn beter te beschermen. 

"Na EasyLiner, dat in 2014 werd gelanceerd en op de kmo-sector mikt, antwoordt TradeLiner op de behoeften en verwachtingen van midcaps in termen van flexibiliteit, met een uitgebreide reeks opties en alle reactiviteit die de hedendaagse bedrijfsomgeving eist. Coface ijvert voor kwaliteit en transparantie voor ondernemingen die hun goederen of diensten op krediet verkopen in wat nog altijd een uitdagend economisch klimaat blijft. Het vult zijn nieuwe gesegmenteerde en globale productaanbod aan met een cruciale hoeksteen, als onderdeel van de innovatiestrategie die drie jaar geleden werd gestart",zegt Patrice Luscan, Group Marketing and Strategy Director. 

Meer transparantie en reactiviteit als respons op de behoeften van de bedrijven 

Met TradeLiner zal Coface weldra ondernemingen in 98 landen volledige diensten aanbieden die hun activiteiten beschermen tegen insolventie of laattijdige betaling door kopers: preventie van wanbetaling, inning van onbetaalde facturen en vergoeding als de inning mislukt of langer dan verwacht duurt. 

Dit nieuwe aanbod is ontworpen en ontwikkeld om het voor ondernemingen gemakkelijker te maken een kredietdekking te verkrijgen en ze van nabij te beheren, in lijn met hun commerciële imperatieven. De belangrijkste kenmerken van het aanbod zijn eenvoud en flexibiliteit:

  • De dekking van de kredietverzekering is vereenvoudigd en begrijpelijker gemaakt, met een volledige transparantie van de geleverde diensten;
  • De premies worden aangerekend op basis van de werkelijke omzet en de minimale jaarpremie wordt automatisch jaarlijks aangepast, waardoor onzekerheid over het budget verleden tijd is;
  • Als een onderneming als gevolg van onbetaalde facturen cashflowproblemen ervaart, kan de wachttermijn voor de schadevergoeding van vijf naar vier, drie of zelfs twee maanden worden verkort. Dit is een van de waardevolste en exclusiefste kenmerken van TradeLiner.

 

Volledige dekking plus een ruim gamma opties 

TradeLiner is ook een oplossing op maat, dankzij de vele beschikbare opties voor de dekking van uiteenlopende risico's: politiek risico, natuurrampen, fabricagerisico, betwiste vorderingen, vooruitbetalingen aan leveranciers of consignatieverkopen. TopLiner, een aanvullende dekking (die kan worden aangevraagd wanneer de initiële dekking lager is dan gevraagd of werd geweigerd), is sinds zijn lancering eind 2012 uitstekend ontvangen door de bedrijven en blijft een van de vele beschikbare opties.

Dit persbericht downloaden : Lancering van TradeLiner: Coface vernieuwt zijn kredietverzekeringsaan... (257,76 kB)

Contact


Kris Degreef

Media Contact
Vorstlaan, 100 Boulevard du Souverain
B-1170 Brussels
BELGIUM
Mail: Kris.degreef@coface.com 

Naar boven
  • Nederlands
  • Français
  • English