Nieuws en Publicaties
10/02/2014
Corporate Nieuws

Coface lanceert een rechtstreeks aanbod in Colombia

Coface, een rechtstreeks aanbod in Colombia

Coface, dat al sinds 2007 aanwezig is in Colombia via een partnership met Mundial Seguros, heeft zopas een licentie verkregen van de plaatselijke regelgevende instanties om zijn kredietverzekeringen rechtstreeks te verkopen. De Colombiaanse bedrijven zullen nu voor al hun binnen- en buitenlandse handelsactiviteiten een beroep kunnen doen op de expertise van Coface op het gebied van kredietrisicopreventie en -bescherming, en kunnen ook voordeel halen uit het uitgebreide internationale netwerk van Coface.

 

Met de Colombiaanse licentie wordt de historisch sterke aanwezigheid van Coface in Latijns-Amerika verder uitgebreid. Coface was de eerste kredietverzekeraar die eind jaren ’90 het enorme potentieel zag van de opkomende economieën in deze regio en heeft momenteel een aandeel van ruim 40% in de regionale kredietverzekeringsmarkt. In zijn rol van leider en pionier zorgt Coface ervoor dat lokale bedrijven de beste ondersteuning krijgen voor hun verdere ontwikkeling. Dit is mogelijk dankzij Cofaces diepgaande kennis van de plaatselijke markt en zijn vermogen om een lokale service aan te bieden. Bedrijven in Colombia zullen dus ondersteund worden door een lokaal team, dat vlak bij zijn klanten en hun kopers gevestigd is, en kunnen profiteren van de risico-expertise van de verzekeraars van het nieuwe verzekeringscentrum dat in 2013 is geopend.

 

“Coface blijft verder groeien in de opkomende economieën. Na Ghana in 2012 en Indonesië in 2013 focussen we nu op Latijns-Amerika als een regio die strategisch is voor Coface en waar we onze marktleiderspositie hebben behouden. Colombia heeft een enorm groeipotentieel: amper 500 bedrijven hebben er momenteel een kredietverzekering. Met onze laatste rechtstreekse activiteit zullen we nog dichter bij onze klanten zitten en hen oplossingen kunnen aanbieden om hun bedrijf verder te ontwikkelen volgens hun behoeften, ongeacht de omvang ervan. Multinationals zullen ook een vereenvoudigde toegang hebben tot Coface Global Solutions, een unieke structuur die voor hen werd opgesteld.

Coface is momenteel aanwezig in 9 Latijns-Amerikaanse landen en we gaan onze aanwezigheid nog verder uitbreiden in 2014, met de versteviging van onze leiderschapspositie in de regio”, aldus Jean-Marc Pillu, Chief Executive Officer bij Coface.

Dit persbericht downloaden : Coface lanceert een rechtstreeks aanbod in Colombia (91,30 kB)

Contact


Kris Degreef

Media Contact
Vorstlaan, 100 Boulevard du Souverain
B-1170 Brussels
BELGIUM
Mail: Kris.degreef@coface.com 

Naar boven
  • Nederlands
  • Français
  • English