Nieuws en Publicaties
15/12/2014
Corporate Nieuws, Product nieuws

Coface krijgt vergunning voor kredietverzekeringen in Marokko en versterkt zijn leiderspositie in Afrika

Coface krijgt vergunning voor kredietverzekeringen in Marokko en versterkt zijn leiderspositie in Afrika

Coface, dat sinds 2007 aanwezig is in Marokko, heeft nu van de regulator een vergunning voor verzekerings- en herverzekeringsactiviteiten ontvangen. Dit betekent dat Coface zijn kredietverzekeringsoplossingen rechtstreeks aan de Marokkaanse ondernemingen kan aanbieden. De Marokkaanse bedrijven kunnen niet alleen gebruikmaken van invorderings- en informatiediensten, maar ook profiteren van de expertise van Coface in preventie en kredietrisicobescherming voor hun commerciële transacties. Voortaan krijgen ze ondersteuning van het grootste internationale netwerk voor kredietverzekering.

 

Dit nieuwe directe aanbod versterkt de aanwezigheid van Coface in Afrika, waar de groep nu al de kredietverzekeraar met het grootste netwerk van directe kantoren is. Met zijn lokale diensten voor de klanten en zijn diepgaande kennis van de lokale markten kan Coface de Marokkaanse bedrijven nog beter in hun commerciële ontwikkeling steunen. De 120 experts van Coface in Marokko, West- en Centraal Afrika ondersteunen de groei van bedrijven op zowel hun binnenlandse als internationale exportmarkten.

 

"Wij focussen op Afrika, een zeer strategische regio waar Coface zijn leiderspositie behoudt: Coface is actief in 14 Afrikaanse landen en consolideert zijn positie als grootste pan-Afrikaanse netwerk.

 

Marokko staat centraal in onze ambities voor de regio. Op een markt met veel potentieel zal deze nieuwe vergunning ons nog dichter bij onze klanten brengen en zullen wij hen ontwikkelingsoplossingen op maat kunnen aanbieden die inspelen op hun behoeften – groot of klein. Onze recente productinnovaties, zoals CofaMove en binnenkort Easyliner in Marokko, zullen onze klanten en lokale prospects nieuwe mogelijkheden bieden voor een beter risicobeheer. De ondernemingen kunnen bovendien hun voordeel doen met Coface Global Solutions, een unieke structuur voor multinationale bedrijven", zegt Jean-Marc Pillu, CEO van Coface.

Dit persbericht downloaden : Coface krijgt vergunning voor kredietverzekeringen in Marokko en verst... (242,54 kB)

Contact


Kris Degreef

Media Contact
Vorstlaan, 100 Boulevard du Souverain
B-1170 Brussels
BELGIUM
Mail: Kris.degreef@coface.com 

Naar boven
  • Nederlands
  • Français
  • English