Nieuws en Publicaties
23/05/2017
Corporate Nieuws, Product nieuws

Coface focust op digitale transformatie met nieuwe portaalsite voor cliënten

CofaNet, de onlinetool van Coface voor het beheer van kredietverzekeringscontracten, werd volledig herwerkt en gaat vandaag live. De nieuwe website maakt communicatie met Coface gemakkelijker en biedt cliënten innovatieve functies, toegang tot alle webinterfaces, inhoud op maat, een ergonomisch ontwerp en resultaten in reële tijd.

 

 

 

 

Digitalisering: de ruggengraat van de klantervaring

 

De portaalsite werd voorzien van nieuwe functies om gebruikers een rijkere ervaring en een vlotte navigatie te garanderen. Zo krijgen cliënten toegang tot alle webinterfaces van Coface, economische en strategische informatie die afgestemd is op de activiteiten van de cliënt, een archief met documenten over alle producten en tools, instructievideo's en veelgestelde vragen. Het wordt ook gemakkelijker om gericht contact op te nemen met het sales-team.

Ook CofaNet, de onlinetool van Coface voor het beheer van kredietverzekeringscontracten, onderging grote veranderingen. CofaNet werd op een ergonomische leest geschoeid voor een optimale gebruikerservaring op mobiele toestellen. De schermen kregen een dynamische zoekmachine en uitgebreide menu's.

Coface levert sinds 2012 inspanningen om de klantenrelatie zo vlot mogelijk te laten verlopen met innovatieve applicaties en producten, zoals CofaMove (een mobiele app waarmee cliënten hun portefeuille in reële tijd kunnen beheren), EasyLiner (een portaalsite voor kmo's) en CofaServe (een tool waarmee de diensten van Coface geïntegreerd worden in de databanken van cliënten, die daardoor sneller kunnen werken).

 

Service en digitalisering: hoekstenen van de strategie van Coface 

 

De nieuwe portaalsite van Coface kadert in het strategische plan Fit to Win, dat de dienstverlening en operationele efficiëntie moet optimaliseren. De digitalisering en de nieuwe portaalsite spelen in op de behoeften van onze cliënten, die hun contractbeheer willen optimaliseren en voor wie tijd een kostbaar goed is. 

 

CofaNet Portaalsite
Dit persbericht downloaden : Coface focust op digitale transformatie met nieuwe portaalsite voor cl... (262,91 kB)

Contact


Kris Degreef

Media Contact
Vorstlaan, 100 Boulevard du Souverain
B-1170 Brussels
BELGIUM
Mail: Kris.degreef@coface.com 

Naar boven
  • Nederlands
  • Français
  • English