Ons aanbod

Coface Global Solutions

Internationale dekking om multinationals te beschermen tegen betalingsachterstand, waar ze ook actief zijn.

Vier goede redenen om voor Global Solutions te kiezen:

  • Permanente ondersteuning in uw hoofdkantoor en in uw filialen;
  • Aantrekkelijke aankoopvoorwaarden wegens de bundeling van middelen;
  • Een algemeen overzicht van uw risico's per klant en een betere controle over uw dochterondernemingen;
  • Toegang tot nauwkeurige en eenvoudig te gebruiken beheersinstrumenten zoals CGS Dashboard.

Ontworpen voor grote multinationale cliënten

Coface Global Solutions (CGS) is speciaal ontworpen voor het management van grote klanten die in verschillende landen opereren.

 

Voordelen:

Met dit systeem bespaart u op uw aankopen en optimaliseert u uw credit management in uw dochterbedrijven. Anders gezegd: u verzekert uw internationale omzet en bevordert de prestaties van het bedrijf. Met behulp van de lokale vestigingen binnen uw groep, coördineert en structureert CGS uw kredietverzekering op wereldwijde schaal.

 

Met Coface Global Solutions hebben ondernemingen een scala aan tools ter beschikking om hun kredietverzekering te beheren en hebben ze daarnaast toegang tot:

  • het internationale netwerk van Coface, dat kredietverzekeringen aanbiedt in 97 landen, hetzij direct, hetzij via partnermaatschappijen;
  • een wereldwijde database met informatie over 68 miljoen debiteuren en 350 risicoanalisten die elk gespecialiseerd zijn in een bepaalde sector;
  • Het 'GCS Dashboard', een modern en gebruiksvriendelijk platform om debiteurenrisico's online te analyseren. Het CGS Dashboard biedt een wereldwijd overzicht per cliënt, risiconiveau of landenbeoordeling en een duidelijke opsomming van de verzekerde risico's.

EEN WAARDEVOLLE DIENSTVERLENING...

Coface Global Solutions

Een holding uit Rotterdam is wereldwijd actief in de handel van landbouwgrondstoffen. Het bestaat uit 35 dochterondernemingen en ongeveer 100 verkooppunten.

 

Acht maanden geleden nam het bedrijf een Zuid-Amerikaanse handelaar over die over een Coface Global Solutions plan beschikt. Het management, bijzonder geïnteresseerd in de gegevens in CGS Dashboard over de debiteurenportefeuille, besluit om een wereldwijde doorlichting van de kredietverzekering te doen. De conclusie van deze doorlichting was dat door de uitgaven met 18% te verhogen, het bedrijf zijn omzet voor 100% kon verzekeren in plaats van 53% voordien.

 

Door het CGS Dashboard in alle dochterondernemingen toe te passen, kon het management enkele tot dan toe onopgemerkte cumulatieve verbintenissen detecteren met dochterondernemingen van een aantal debiteuren uit de financiële sector, die in sommige gevallen actief waren onder hun oude naam, zonder directe band met de naam van het moederbedrijf. Er werd beslist om een analyse van de grootste openstaande bedragen op geconsolideerde basis op te nemen in het eerstvolgende jaarrapport, met een opsplitsing van de verzekerde en nog niet-verzekerde onderdelen. De CFO had er alle vertrouwen in dat hun aandeelhouders, die de werkkapitaalrisico's nauw in de gaten houden in deze sector, deze belangrijke informatie wel zouden appreciëren.

Naar boven
  • Nederlands
  • Français
  • English