Nieuws en Publicaties

Welk nieuws valt er te melden?

21/10/2021
Economisch nieuws

Alle Nieuwsberichten

26/10/2020
Corporate Nieuws

9M-2020 Financial Results: Strong balance sheet and positive operational KPIs

Coface releases its 9M-2020 Financial Results : A strong balance sheet and positive operational KPIs allow to launch share buyback programme

Meer Lezen
08/10/2020
Economisch nieuws

25 % van de faillissementen is het gevolg van onbetaalde of niet tijdig betaalde facturen. Hoe beschermt ú uw omzet?

Wat de coronacrisis ons geleerd heeft? Dat gezondheid vooropstaat. Niet alleen de gezondheid van u en van uw naasten, maar ook die van uw onderneming.
Om handelsrisico’s te voorkomen en uw omzet te beschermen, is het van groot belang om te weten wie uw risicoklanten zijn – zeker in deze uitzonderlijke crisissituatie.
Dat kan, heel eenvoudig, met de CofaScan.

Meer Lezen
01/10/2020
Economisch nieuws

COVID-19, EEN KATALYSATOR VOOR POLITIEKE RISICO’S

In aanvulling op onze Q3 2020 Country & Sector Risk updates, wijst de Politieke Risico-Index van Coface op een tweeledige trend: een afname van het risico op conflicten op mondiaal niveau, maar een toename van het risico op politieke en sociale onstabiliteit.

Meer Lezen
09/04/2020
Economisch nieuws

Bescherm uw kmo in de coronacrisis: 3 gouden regels om wanbetalingen te vermijden

“Hoe moet het nu voort met mijn kmo?” U bent beslist niet de enige die, sinds half maart, die vraag heeft gesteld. Want u mag dan wel nauwgezet over uw eigen gezondheid waken, de gezondheid van uw kmo hebt u niet helemaal zelf in de hand. U kan namelijk niet alles voorkomen. Maar wat wel? En als voorkomen niet lukt: hoe kan u dan uw kmo genezen?

Meer Lezen
13/12/2019
Economisch nieuws

Het aantal faillissementen in Frankrijk is minder hoog, maar het gaat over grotere bedrijven

Hoewel het aantal bedrijven dat te maken krijgt met bedrijfsfaillissementen sinds het begin van het jaar is afgenomen, zijn hun kosten gestegen, zowel financieel als wat het aantal banen betreft. Na een moeilijk eerste kwartaal, gekenmerkt door de gevolgen van de "gele vesten", zal het aantal bedrijfsinsolventies sinds het begin van het jaar in Frankrijk voor het vierde opeenvolgende jaar dalen. Coface verwacht echter een licht herstel van het aantal faillissementen in 2020 (+0,9%), voornamelijk als gevolg van de verwachte vertraging in de bouwsector, die in 2019, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, grotendeels te wijten was aan openbare werken.

Meer Lezen
21/10/2019
Economisch nieuws

Vooruitzichten voor de agrovoedingssector: wat is de toekomst in een wereldeconomie die gekenmerkt wordt door protectionistische spanningen?

Centraal in de huidige handelsspanningen, met name tussen de VS en China, staat de wereldwijde agrovoedingssector, die te maken heeft met een domino-effect, met name via een neerwaartse trend op de prijzen van belangrijke agrovoedingsgrondstoffen, zoals soja. Coface heeft een diepgaande analyse uitgevoerd van de toekomstige trends in deze markt

Meer Lezen
02/10/2019
Economisch nieuws

Nederland: Wat is het geheim van de Nederlandse handel?

Toenemend protectionisme in China en de Verenigde Staten, Brexit, krimpende wereldhandel.... ondanks alle wolken aan de horizon blijft de Nederlandse economie verrassend helder.

Meer Lezen
15/07/2019
Economisch nieuws

Asia Corporate Payment Survey 2019: Deteriorating payment trends amid trade war woes

Coface’s 2019 Asia Corporate Payment Survey covered over 3,000 companies in nine economies (Australia, China, Hong Kong, India, Japan, Malaysia, Singapore, Thailand and Taiwan). 63% of companies surveyed stated that they experienced payment delays in 2018. The length of payment delays increased to 88 days on average in 2018, compared to 84 days in 2017. The length of payment delays was highest in China, Malaysia and Singapore; as well as the energy, construction and ICT sectors.

Meer Lezen
11/06/2019
Economisch nieuws

Corporate insolvencies in France: microenterprises in the trough of the wave

While the yellow vests movement did have a strong impact on corporate insolvencies at the beginning of the year, the decline in mobilization and the resilience of economic growth had a positive impact on the health of French companies in March and April.

Meer Lezen
20/05/2019
Economisch nieuws

In een wereldwijde economische vertraging blijven luxegoederen het beter doen, maar staan wel voor een nieuwe uitdagingen

Namaak, e-commerce, belang van de Chinese consument,... ook al wordt de luxemarkt over het algemeen relatief gespaard door recessies, moet het zich aanpassen aan een sterk veranderende economie als het zijn uitzonderlijke status niet wil verliezen.

Meer Lezen
25/04/2019
Corporate Nieuws

Coface delivers a strong first quarter 2019

Net income at €36.4m and RoATE at 9.0%, supported by full impact of Fit to Win plan, portfolio growth and sound underwriting management

Meer Lezen
19/04/2019
Corporate Nieuws, Economisch nieuws

Na vijf jaar Modinomics blijft de economie van India toch nog kwetsbaar

Toen Narenda Modi in 2014 premier wilde worden, beloofde hij dat hij het concurrentievermogen van de Indiase industriële sector zou versterken om zo de groei te bevorderen.

Meer Lezen
07/02/2019
Economisch nieuws

Twee valkuilen voor bedrijven in 2019: de economische achteruitgang en politieke risico's

Steeds meer valkuilen, zoals escalerend politiek risico, de hoge volatiliteit van grondstoffenprijzen en aanbodbeperkingen, begonnen de wereldgroei eind 2018 te vertragen

Meer Lezen
17/01/2019
Corporate Nieuws, Economisch nieuws, "Event news", Product nieuws

Nieuw bij Coface: Check & Collect : Kredietadvies en Incasso zonder premies

Wenst u meer over uw klanten of prospecten te weten voor u business doet? Bent u het beu tijd en mankracht te gebruiken om onbetaalde facturen te innen? En dit zonder kredietverzekering en zonder premies?

Meer Lezen
07/01/2019
Corporate Nieuws, "Event news"

Coface in Trends Magazine

Betrouwbaarheid en voorspelbaarheid vormen de absolute basis voor iedere transactie. Onbetaalde facturen bedreigen de omzet en zelfs de levensvatbaarheid van je onderneming. We spraken met Kris Degreef, Country Manager van Coface, over de meerwaarde van een goede kredietverzekeraar...

Meer Lezen
03/01/2019
Economisch nieuws

Strictere liquiditeit en Azië: licht aan het einde van de tunnel in 2019?

Azië stond onder druk door strengere wereldwijde liquiditeit in 2018. Coface's index voor het meten van relatieve kwetsbaarheid voor uitstromen wijst op toenemende divergentie in Azië (...)

Meer Lezen
20/11/2018
Economisch nieuws

KMO's in China: monetaire versoepeling zal niet voldoende zijn om de kredietdruk te verminderen

Bij het overwegen van risico's in de Chinese economie, was de discussie vooral gericht op grote staatsbedrijven (SOE's) of grote privé conglomeraten (...)

Meer Lezen
13/11/2018
Economisch nieuws

Windenergie-industrie: de productiekosten zullen toenemen onder invloed van de handelsoorlog en de liquiditeitsqueeze

Naast andere hernieuwbare energiebronnen heeft windenergie sinds het midden van de jaren 2000 over de hele wereld een sterke groei doorgemaakt (...)

Meer Lezen
07/11/2018
Corporate Nieuws

Resultaten Coface 30 September 2018 (ENG)

Coface reports a solid performance confirming the relevance of its strategy and launches additional €15m share buyback programme

Meer Lezen
25/10/2018
Economisch nieuws

Halverwege zijn handelsdiversificatieproces moet de Verenigde Arabische Emiraten nog geïntegreerd worden in internationale waardeketens

In de afgelopen drie decennia heeft de VAE zich ontwikkeld tot de op één na grootste en meest gediversifieerde economie in GCC-gebied door de implementatie van specifieke beleidskaders met betrekking tot regelgeving (...)

Meer Lezen
22/10/2018
Corporate Nieuws

AM Best wijst een A (uitstekende) rating toe aan Coface North America Insurance Company, met stabiele vooruitzichten

AM Best wijst een A (uitstekende) rating toe aan Coface North America Insurance Company, met stabiele vooruitzichten

Meer Lezen
18/10/2018
Product nieuws

Lancering van TradeLiner: Coface vernieuwt zijn kredietverzekeringsaanbod voor middelgrote ondernemingen

Als antwoord op de evoluerende kredietverzekeringsbehoeften van middelgrote ondernemingen heeft Coface zijn succesvolste polis gemoderniseerd en een nieuwe naam gegeven: TradeLiner. Deze stap sluit aan op de ervaring die Coface heeft verworven met zijn eerste wereldwijde verzekering tegen wanbetaling, die het vijftien jaar geleden introduceerde. TradeLiner vertrekt van het verlangen om middelgrote ondernemingen die in de reële economie actief zijn beter te beschermen.

Meer Lezen
03/10/2018
Economisch nieuws

Faillissementen in Centraal- en Oost-Europa: de goede tijden zijn voorbij

Faillissementen in Centraal- en Oost-Europa: de goede tijden zijn voorbij

Meer Lezen
17/09/2018
Economisch nieuws

Politieke risico's in Azië nemen toe

Volgens de Political Risk Index van Coface scoorde Azië 45% op de laatste risicoklasse, boven het wereldgemiddelde van 35% (...)

Meer Lezen
17/08/2018
Economisch nieuws

Griekenland heeft het internationale reddingsprogramma achter zich gelaten: Opleving voor Griekse bedrijven - betere conurrentie voor buitenlandse b...

Veel tekenen van economisch herstel in Griekenland. Hervormingen hebben bijgedragen aan gezondere overheidsfinanciën, herstel van Griekse geloofwaardigheid en versterking van het vertrouwen.

Meer Lezen
23/05/2018
Economisch nieuws

Metaalsector wereldwijd: verdere stijging van de prijzen in 2018, maar mogelijk lichte daling in 2019

Sinds midden 2016 gaan de metaalprijzen in stijgende lijn en groeit de vraag fors(...)

Meer Lezen
14/05/2018
Economisch nieuws

Verkiezingen in Latijns-Amerika: groeiend politiek risico remt economische activiteit

In de Coface-index van het politieke risico wordt rekening gehouden met verschillende risicofactoren: (...)

Meer Lezen
04/05/2018
Economisch nieuws

Toetreding van \Westelijke Balkan tot Europese Unie erg waarschijnlijk, gezien strategisch belang

Op 17 mei 2018 vindt in Sofia (Bulgarije) de topconferentie tussen de EU en de Westelijke Balkan plaats. Het doel van deze bijeenkomst is om het engagement van de EU over een toetreding van de Westelijke Balkan tot de EU te bekrachtigen. Volgens de economisten van Coface is deze toetreding erg waarschijnlijk, want het zou zorgen voor het nodige tegenwicht tegen de invloed van Rusland en China in de regio.

Meer Lezen
10/04/2018
Economisch nieuws

Nieuwe handelsroutes in het Middellandse Zeegebied zullen door het zuiden en het oosten van de regio lopen

In het Middellandse Zeegebied begint de recente opstoot van protectionisme verandering teweeg te brengen in het complexe web van vrijhandelsverdragen en de handelsroutes in de regio te verleggen.

Meer Lezen
10/04/2018
Economisch nieuws

Landen- en sectorrisico's wereldwijd - 1ste kwartaal 2018

Nu in de Verenigde Staten en Europa het hoogtepunt van de groei bereikt is, bereiden bedrijven zich voor op tekorten aan aanbodzijde en dreigend protectionisme

Meer Lezen
29/03/2018
Economisch nieuws

Centraal- en Oost-Europa: politiek risico neemt toe, maar heeft nog geen impact op lokale bedrijven

Het is een drukke verkiezingsperiode in Centraal- en Oost-Europa, met verkiezingen in landen zoals Hongarije, Tsjechië, Polen en Slovenië.

Meer Lezen
13/03/2018
Economisch nieuws

Regionale economische ambities van China en Japan vertonen opvallende gelijkenissen

Volgens Coface zijn China en Japan concurrenten aan het worden op vlak van handel en investeringen in de regio Azië-Stille Zuidzee.

Meer Lezen
07/03/2018
Economisch nieuws

Insolvente, noodlijdende ‘zombiebedrijven’ vertegenwoordigen bijna 6% van het totaal aantal bedrijven in Frankrijk

Steeds minder faillissementen: eind januari daling met 8,3% ten opzichte van een jaar geleden en een voorspelling van -3,6% in 2018

Meer Lezen
27/02/2018
Economisch nieuws

NAFTA-onderhandelingen - zou de "zeer risicovolle" automotive industrie van Mexico kunnen wegzinken in een crisis?

De automotive industrie van Mexico speelt een belangrijke rol in de economie (...)

Meer Lezen
12/02/2018
Corporate Nieuws

COFACE SA kondigt een aandelenterugkoopoperatie aan waarbij gestreefd wordt naar een totaal bedrag van 30 miljoen euro

Binnen het kader van de tweede pijler van zijn Fit to Win-plan streeft Coface ernaar om de kapitaalefficiëntie van zijn bedrijfsmodel te verbeteren.

Meer Lezen
12/02/2018
Corporate Nieuws

Resultaten voor het volledige jaar 2017: Coface verdubbelt zijn netto-inkomsten tot € 83,2m, en activeert de hefboom voor kapitaaloptimalisatie di...

Omzet: € 1.354,9m, een stijging van 0,3% bij constante perimeter en wisselkoersen. Nettoverliesratio 51,4%, een verbetering met 14,1 punten; jaarlijkse netto gecombineerde ratio van 86,6%

Meer Lezen
23/01/2018
Economisch nieuws

Conferentie over het landenrisico 2018: de opwaartse tendens houdt aan, maar het bedrijfsrisico oververhit

Tijdens haar jaarlijkse conferentie rond het land- en sectorrisico, deelt Coface met bedrijven haar visie over de belangrijke wereldwijde economische tendensen voor 2018.

Meer Lezen
17/12/2017
Economisch nieuws

Turkije laat een dynamisch groeirecord optekenen maar is steeds kwetsbaarder voor externe factoren

De economie van Turkije groeide gedurende de eerste drie kwartalen van 2017 aanzienlijk en overtrof daarmee ruimschoots de verwachtingen, ondanks de reeks schokkende gebeurtenissen waarmee het land in 2016...

Meer Lezen
12/12/2017
Economisch nieuws

De sector van de organische voeding in Frankrijk, die nochtans dynamisch is, zou ertoe gedwongen kunnen zijn om haar originele principes om de schaa...

Het feit dat huisgezinnen steeds meer de voorkeur geven aan organische voeding wordt weerspiegeld in de zeer sterke groei die de sector laat optekenen, waarvan verwacht wordt dat deze in 2017 de € 8 miljard zal overschrijden

Meer Lezen
27/11/2017
Economisch nieuws

De bedrijfsbetaalenquête voor Duitsland in 2017

De tweede jaarlijkse bedrijfsbetaalenquête voor Duitsland, die uitgevoerd is door Coface, bevestigt vele van de voorgaande tendensen. Toch kunnen enkele verbeteringen worden waargenomen.

Meer Lezen
23/11/2017
Economisch nieuws

Rapport over faillissementen in Polen: Ondanks een robuuste economie neemt het aantal faillissementen en herstructureringen toe

Het aantal faillissementen en herstructureringen is in de eerste drie kwartalen van 2017 met 14% toegenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar

Meer Lezen
20/11/2017
Economisch nieuws

De gevolgen van een "harde" Brexit zullen beslissend zijn voor het innovatievermogen en de concurrentiepositie van de Britse automotive industrie

De eerste negatieve signalen: investeringen, productie en verkoopcijfers gaan in dalende lijn

Meer Lezen
08/11/2017
"Event news", Product nieuws

Embargo met betrekking tot Qatar: een moment beheerbaar maar niet eeuwigdurend

Op 5 juni 2017 hebben Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte en Bahrein (gekend onder de naam van "kwartet") aangekondigd dat ze de diplomatieke relaties met Qatar verbraken naar aanleiding van banden met Iran en van beschuldigingen van ondersteuning van het extremisme.

Meer Lezen
07/11/2017
Economisch nieuws

China's ambities in Sub-Saharaans Afrika: bilaterale handelsrelaties moeten in evenwicht gebracht worden

Risicovolle handelsafhankelijkheid van grondstofexporterende landen en sectoren

Meer Lezen
18/10/2017
Economisch nieuws

Argentijnse parlementsverkiezingen: staat de continuïteit van de 'bedrijfsleven-vriendelijke' houding op het spel?

De toekomst van de Argentijnse economische opleving zal afhangen van het resultaat van de komende tussentijdse verkiezingen op 22 oktober.

Meer Lezen
29/09/2017
Economisch nieuws

Marokko: Verlenging van betaalperiodes in quasi alle activiteitssectoren

In de laatste editie van de jaarlijkse enquête van Coface wordt het betaalgedrag van 256 bedrijven in verschillende activiteitssectoren geanalyseerd. Het aantal deelnemers is 23% groter dan voor de editie van 2016 en omvat meer exportbedrijven.

Meer Lezen
27/09/2017
Economisch nieuws

Activiteiten financieren: In verschillende landen van Azië, Centraal-Europa en Latijns-Amerika groeit de obligatiemarkt steeds meer uit tot een "re...

Sinds het begin van de jaren 2000 is de bedrijfsschuld in de opkomende landen voortdurend gestegen, met een beduidende versnelling sinds de crisis van 2008

Meer Lezen
26/09/2017
Corporate Nieuws, Economisch nieuws

Landen- en sectorrisico’s wereldwijd: Europa blijft de grote winnaar in de opwaartse beweging die de wereldeconomie maakt

De wereldwijde economie blijft zich herstellen. Zo is de groei van de wereldhandel sterker dan verwacht werd bij het begin van het jaar

Meer Lezen
08/09/2017
Economisch nieuws

Infrastructuur: de achilleshiel in de ontwikkeling van Latijns-Amerika

Gebrekkige ontwikkeling van de infrastructuur in de regio
Zwakke staat van dienst bij het optrekken van de investeringen [...]

Meer Lezen
07/09/2017
Economisch nieuws

Coface maakt de Top 500 van Centraal- en Oost-Europese bedrijven bekend: De auto- en transportsector bekleedt de toppositie in de regio Olie en ga...

2016 – een gemengd jaar voor Centraal- en Oost-Europa. De arbeidsmarkt floreerde, maar de omzet en nettowinst van de grootste bedrijven daalden met 0,6% en 3,1% [...]

Meer Lezen
07/09/2017
Economisch nieuws

Overzicht faillissementen in Centraal- en Oost-Europa:

Het aantal faillissementen daalde met 14% in 2015 en met 6% in 2016
Uiteenlopende trends, van een afname van het aantal faillissementsprocedures met 35,6% in Bulgarije tot een lichte stijging met 2,6% in Polen en een toename met 56,9% in Hongarije [...]

Meer Lezen
31/07/2017
Economisch nieuws

Hoe zou "Trumponomics" een impact kunnen hebben op de economieën van Latijns-Amerika?

De politieke ontwikkelingen in de VS hebben voor onzekerheid gezorgd over het handelsbeleid (...)

Meer Lezen
19/07/2017
Economisch nieuws

De banken binnen de GCC worden aangemaand om hun liquiditeitsbeheer te finetunen met het oog op de nieuwe economische cyclus - Coface Economisch Rap...

De stagnatie van lage olieprijzen weegt op de liquiditeitsomstandigheden in alle landen van de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten (...).

Meer Lezen
17/07/2017
Economisch nieuws

Isabelle Laforgue and Nathalie Lomon join COFACE SA’s Board of Directors

At its meeting on 27 July, the Board of Directors of COFACE SA co-opted Isabelle Laforgue, Chief Transformation Officer of Econocom, and Nathalie Lomon,(...)

Meer Lezen
11/07/2017
Economisch nieuws

Asia Corporate Payment Survey 2016: de staartrisico's nemen toe

De jongste jaarlijkse betaalenquête van Coface omvat 2.795 bedrijven in de regio Azië/Stille Zuidzee en focust zich op 8 markten: Australië, China, Hongkong, India, Japan, Singapore, Taiwan en Thailand. De enquête heeft ook de evolutie opgevolgd van de bedrijfsbetalingen in 11 sectoren.

Meer Lezen
04/07/2017
Economisch nieuws

Sectorrisicobeoordelingen 2d kwartaal 2017

12 Belangrijke sectoren beoordeeld wereldwijd

Meer Lezen
07/06/2017
Economisch nieuws

Infographics - Brexit: despite a series of shocks, british companies remain sound

Mixed resilience, first signs of Brexit during the exit negociations phase but still some positive points…

Meer Lezen
07/06/2017
Economisch nieuws

Brexit: Despite several shocks, the United Kingdom will remain attractive for businesses

Businesses have proven their resilience since the referendum, but a downturn in investments is starting to be seen.
The fall in growth (1.4% in 2017 and 1.2% in 2018) will lead to a rise in the number of business failures, of 8.7%1 and 8%1 respectively

Meer Lezen
24/05/2017
Economisch nieuws

Russia is emerging from recession, but the structural constraints risk impeding its mid-term growth

The diversification of the Russian economy, made necessary by a slump in oil prices that is set to last, is coming up against structural constraints that may well have a deleterious effect on its mid-term growth.

Meer Lezen
23/05/2017
Corporate Nieuws, Product nieuws

Coface focust op digitale transformatie met nieuwe portaalsite voor cliënten

CofaNet, de onlinetool van Coface voor het beheer van kredietverzekeringscontracten, werd volledig herwerkt en gaat vandaag live. De nieuwe website maakt communicatie met Coface gemakkelijker en biedt cliënten innovatieve functies, toegang tot alle webinterfaces, inhoud op maat, een ergonomisch ontwerp en resultaten in reële tijd.

Meer Lezen
16/05/2017
Economisch nieuws

New Coface survey shows optimism among UAE non-oil private companies

Coface, the worldwide leader in trade credit management solutions and risk information services, has published its first-ever Credit Opinion Survey for the UAE region (...)

Meer Lezen
05/05/2017
Corporate Nieuws

Coface digitaliseert de 'customer experience'

Een van de prioriteiten van het driejarig strategisch plan ‘Fit-to-Win’ van Coface is de “Client Service” te verbeteren.

Meer Lezen
01/05/2017
Economisch nieuws

Labour shortages in the Central and Eastern Europe region: an opportunity for households but a threat for local companies

Developments in Central and Eastern Europe (CEE) labour markets have been beneficial for households. Rising wages and low inflation, combined with improving consumer confidence, have led to lower unemployment rates and an increase in private consumption.

Meer Lezen
30/03/2017
Economisch nieuws

Corporate payments improve in China in 2016 but ultra-long overdues are up under financial stress

A survey on corporate credit risk management, to which 1,017 Chinese companies responded, reveals that corporate payments improved in 2016, with only 68% of the respondent companies experiencing overdue payments in 2016 (...)

Meer Lezen
21/03/2017
Economisch nieuws

Infographic: Sectorrisicobeoordelingen - 1e kwartaal 2017

12 belangrijke sectoren wereldwijd beoordeeld

Meer Lezen
14/03/2017
Economisch nieuws

RMB depreciation, capital flow measures and new monetary stance: What are the implications for Chinese corporates?

The potential depreciation of the renminbi (RMB), along with the implementation of capital flow measures, are longstanding concerns for China.

Meer Lezen
24/01/2017
Economisch nieuws

Infografics - 2017: An economic upturn in the face of political risk

Four major risks for 2017 but some positives points...

Meer Lezen
24/01/2017
Economisch nieuws

2017: A year of political and banking risks for emerging countries

Despite the recent economic upturn, uncertainties will continue to dominate the global economic climate this year.

Meer Lezen
12/01/2017
Economisch nieuws

Poland Payment Survey: Payment delays pervade Polish corporates

Coface’s payment survey confirms that sales on credit are being extensively used by Polish companies. Although credit periods have become common practice, it does not mean that receivables are being paid on time.

Meer Lezen
20/12/2016
Economisch nieuws

South Africa’s economy challenged by crises in agriculture and mining, amid fears of an investment downgrade

Concerns over the country’s economic performance have been amplifying, due to its prolonged economic decline since 2011 (...)

Meer Lezen
19/12/2016
Economisch nieuws

After a series of shocks in 2015 and 2016, Turkey’s economy is coming to the end of its new “Tulip era”

Greater political uncertainty resulting from two parliamentary elections in 2015, drying global liquidity due to the US Federal Reserve’s rate hike process and the weaker Turkish lira, all contributed to dragging down growth.

Meer Lezen
13/12/2016
Economisch nieuws

Uberisation of French economy: a positive impact on employment but will it last?

Taxi company insolvencies in France increased by nearly 60% in one year, rising from 141 cases in August 2015, to 224 at the end of August 2016 and resulting in the loss of 3.38 jobs on average (...)

Meer Lezen
30/11/2016
Economisch nieuws

German Economy in 2017: Stable, but not staid

The signs for Germany’s further economic development are promising, with a high level of stability. Coface’s expectations for solid growth therefore come as little surprise.

Meer Lezen
25/11/2016
Economisch nieuws

Global sector risks in precarious balance

At the end of 2016, global sector trends remained mixed, including in the regions that until now have been relatively spared by the increase in risks. Over the whole year, across 12 sectors evaluated in six regions of the world, nearly half saw their assessments change. There were 23 downgrades for 10 upgrades.

Meer Lezen
09/11/2016
Economisch nieuws

Japan : Waarom werkt de eerste hervormingspijl van de Abenomics niet ?

Sinds de lancering van Abenomics begin 2013 heeft de BOJ (Bank of Japan) haar monetair beleid op een agressieve manier versoepeld, gekend als de “eerste hervormingspijl van de Abenomics”. Drieënhalf jaar later blijkt het effect ervan op de Japanse export en de yen voor een deel te zijn uitgewerkt. Een verduidelijking.

Meer Lezen
07/11/2016
Economisch nieuws

De Mexicaanse economie : moeilijke tijden in het verschiet

Afnemende economische groei, stijgende overheidsschuld, forse saneringen in het overheidsbudget en de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen : een weinig positieve cocktail.

Meer Lezen
17/10/2016
Economisch nieuws

Infografic - vormen de politieke risico's een nieuw gevaar voor de wereldeconomie?

Europese politieke kalender: cruciale deadlines

Meer Lezen
14/10/2016
Economisch nieuws

Landenbeoordelingen 3e kwartaal 2016

De wereldwijde groei: stabiliteit in de ontwikkelingslanden, lichte verbeteringen onder de opkomende economieën

Meer Lezen
23/09/2016
Economisch nieuws

Latijns-Amerika : de uitvoer van geproduceerde goederen geraakt maar niet van de grond.

De verklaringen hiervoor op een rij gezet.
Perspectief op forse heropleving blijft uit.

Meer Lezen
20/09/2016
Economisch nieuws

Marokko : Coface-onderzoek naar het betalingsgedrag van de bedrijven

Betaaltermijnen lopen op, terwijl de economie vertraagt.

Meer Lezen
16/09/2016
Economisch nieuws

Bedrijfsinsolventies in Polen : in dalende lijn temidden van een degelijke economische groei

Ook voor de rest van 2016 en 2017 wordt een verdere daling van het aantal procedures verwacht

Meer Lezen
14/09/2016
Economisch nieuws

De Franse economie neemt een tijdelijke adempauze

Externe factoren zorgden voor een groeivertraging in Q2, maar die is maar tijdelijk van aard

Meer Lezen
09/09/2016
Economisch nieuws

De agro- en voedingssector in Noord-Afrika : van strategisch belang, maar afhankelijk van de grillen van Moeder Natuur

Verschillende gunstige factoren geven een boost aan de sector, maar het klimaat, de infrastructuur en het beleid van de overheid zijn belangrijke stoorzenders

Meer Lezen
05/09/2016
Economisch nieuws

Coface publiceert de TOP 500 bedrijven in Centraal- en Oost-Europa

De grootste bedrijven profiteren duidelijk van de economische hoogconjunctuur
Internationale kredietverzekeraar Coface publiceert voor het achtste jaar haar studie over de Top 500 bedrijven in Centraal- en Oost-Europa. In de studie worden de 500 grootste bedrijven van de regio gerangschikt volgens omzet, en geanalyseerd volgens criteria zoals tewerkstelling, ondernemersklimaat, sector en afzetmarkt. Daarnaast worden alle 14 landen individueel economisch doorgelicht.
Van alle landen blijkt ook dit jaar Polen opnieuw de groeikampioen te zijn, gevolgd door Tsjechië en Hongarije.
U vindt de volledige studie en het persbericht op de Coface-website.

Meer Lezen
31/08/2016
Economisch nieuws

De VS farma-industrie onder de loep genomen

Een hervorming van de publieke gezondheidszorg en een daling van de prijzen van de geneesmiddelen dringt zich op.

(Perbericht en Panorama in het Engels)

Meer Lezen
30/08/2016
Economisch nieuws

The outlook for the us pharmaceuticals

Of all the industrialised nations, the USA has the highest expenditure for public healthcare but poor results

Meer Lezen
26/08/2016
Economisch nieuws

Ondanks de stevigheid van de Duitse economie blijven betalingsachterstanden courant

Uit een enquête van Coface over het betalingsgedrag in Duitsland gevoerd bij meer dan 850 bedrijven, blijkt dat ondanks de stevige economische toestand van het land, 84% getroffen wordt door laattijdige betalingen vanwege hun klanten. Niettemin is er een lichte daling van het totaal bedrag aan onbetaalde vorderingen en blijft de duur van de betalingsvertragingen binnen de perken. Mogelijke liquiditeitsrisico’s door langdurige wanbetalingen blijven dus al bij al beperkt.
Het onderzoek licht eveneens de verschillen per sector toe.

(Persbericht en studie in het Engels)

Meer Lezen
09/08/2016
"Event news"

Insights: Rio Olympics

A mixed effect

Meer Lezen
09/08/2016
Economisch nieuws

Economie in China: sector winnaars en verliezers

De lopende structurele hervormingen in China resulteren in zowel sector winnaars als verliezers, gebaseerd op zijn potentiële groei op de middellange en lange termijn, de structurele vraag en het overheidsbeleid.

Meer Lezen
18/07/2016
Economisch nieuws

Nieuwe Coface Barometer van de Sectorrisico’s in de wereld

Ieder kwartaal maakt kredietverzekeraar Coface een update van zijn vooruitzichten voor 12 ondernemingssectoren in 6 regio’s. Voor het eerst werden deze regionale beoordelingen ook aangevuld met gedetailleerde sectorbeoordelingen voor 17 landen : de Verenigde Staten, Japan, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, China, Indië, Brazilië, Mexico, Polen, Rusland, Turkije, Saoudi-Arabië, de VAE en Zuid-Afrika

Meer Lezen
13/07/2016
Economisch nieuws

Centraal en Oost-Europa : « minder faillissementen dankzij een gunstig economisch klimaat », zo staat te lezen in het recentste Coface Panorama

De landen van de Centraal- en Oost-Europese regio konden vorig jaar profiteren van gunstige economische omstandigheden, wat leidde tot een verbetering van de financiële toestand van de lokale ondernemingen. Het aantal bedrijfsinsolventies daalde in 2015 in 9 van de 13 landen, terwijl het BBP gewogen regionale gemiddelde van de faillissementen -14% bedroeg. De regio vertoonde niettemin grote onderlinge verschillen, met een tweecijferige negatieve groei voor Ukraïne en Litouwen, tegenover een beduidende verbetering voor Roemenië en Hongarije. Coface voorspelt dat de bedrijven er ook in 2016 zullen kunnen blijven profiteren van gunstige omstandigheden en dat de het aantal faillissementen verder zal dalen met 5,3%.

(Persbericht en Panorama in het Engels)

Meer Lezen
13/07/2016
Economisch nieuws

Infographic - Bedrijfsinsolventies in Centraal, Oost- en Noord-Europa

Positieve trends maar de daling zal in sommige landen langzamer verlopen dan in 2015

Meer Lezen
11/07/2016
Economisch nieuws

Verenigde Arabische Emiraten: naar een nieuw tijdperk van tragere groei

Dat de VAE de meest gediversifieerde economie van de Golf-regio zijn, maakt ze niet immuun voor de val van de energieprijzen. De kleinhandel en het toerisme staan voor uitdagingen.

• Economische diversificatie, politieke stabiliteit en een gezond financieel systeem beperken de gevolgen van de lagere olieprijzen
• Het aandeel van de niet-koolwaterstof gebonden activiteiten in het BBP van de VAE steeg in 2015 naar 75%
• De gezinsuitgaven en de bestedingen van de toeristen zullen naar verwachting in 2016 verder groeien
• De sector van de kleinhandel trekt buitenlandse investeringen aan, maar wordt geconfronteerd met problemen van financiering en saturatie
• Het toerisme lijdt onder de waardevermindering van de Russische roebel en de euro
• China en Indië staan voor bijna een kwart van alle handelsstromen van de VAE

(Volledige studie en persbericht beschikbaar in het Engels)

Meer Lezen
29/06/2016
Economisch nieuws

Infografic - Sub-Sahara Afrika: geraakt maar niet gezonken

De trage groei van de wereldeconomie, in het bijzonder gekenmerkt door de crisis in China, is een schok voor de grondstoffenprijzen. Sub-Sahara Afrika is niet gespaard in deze wereldwijde storm en probeert haar groei te houden.

Meer Lezen
29/06/2016
Economisch nieuws

Despite persistent crises, sub-Saharan Africa presents opportunities in 2025 time-frame

Heavily impacted by the Chinese slowdown and the fall in commodity prices, sub-Saharan Africa posted its lowest level of growth since 2008. 15 countries, including several that have been severely impacted by cri-ses, show significant potential in terms of consumer spending. Two sectors offer medium-term opportunities: retail and ICT

Meer Lezen
17/06/2016
Economisch nieuws

Faillissementen in Nederland: positieve ontwikkelingen

Europa ’s verbeterde macro-economische situatie heeft positieve effecten op het bedrijfsleven in de meeste Europese landen: daling in faillissementen.

Meer Lezen
13/06/2016
Corporate Nieuws

Thibault Surer appointed Group Strategy and Business Development Director

Thibault Surer, 54, joins credit insurer Coface as Strategy and Business Development Director of the Group. The department he will head up covers Strategy, Business Development, Marketing & Innovation. Thibault becomes also a member of the Group Management and Executive Committees.

Meer Lezen
06/06/2016
Economisch nieuws

Maak je klaar! 24 naties die zich opwarmen voor EURO 2016

Ontdek welke landen hun voetbalcapaciteiten en economische troeven combineren - de landenrisicobeoordelingen van de geplaatste landen: zijn ze in vorm?

Meer Lezen
31/05/2016
Economisch nieuws

Geen verbetering van het betalingsgedrag van ondernemingen in de regio Asia Pacific in 2015

Coface voert een jaarlijks onderzoek uit naar het betalingsgedrag en de betalingservaringen in 8 verschillende economieën in Azië en de Pacific.

Meer Lezen
25/05/2016
Economisch nieuws

Is de Franse economie na een aantal valse starts eindelijk gelanceerd ?

• Verschillende indicatoren over het 1e kwartaal (groei, uitgaven door de gezinnen, investeringen) zetten aan tot optimisme
• De enige smet op het blazoen : de terugloop van de export ingevolge de economische groeivertraging van de opkomende economieën en het gebrek aan concurrentievermogen
• Een forse verbetering van de faillissementsgraad (-3,2% verwacht voor 2016), met uitzondering van de sector van textiel en kleding en van de regio Ile-de-France
• De helft van alle activiteitssectoren vertonen beterschap
• Wegtransport gehinderd door de concurrentiekloof

Meer Lezen
17/05/2016
Economisch nieuws

Brazilië in het oog van de cycloon : wat valt te verwachten ?

Brazilië bevindt zich vandaag in het oog van een zware storm. Bovenop de langdurige politieke crisis en een diepgaande economische recessie, die alle vertrouwensindexen hebben doen kelderen, komt nu de schorsing van president Dilma Rousseff. Vὸὸr 2017 valt er economisch geen beterschap te verwachten. Het Braziliaanse BBP kromp in 2015 al met 3,8% en voor dit jaar valt een verdere daling met 3% te verwachten.

Deze zware recessie, tesamen met de forse depreciatie van de wisselkoers, een inflatie die 10,7% bereikt, en een verslechtering van het begrotingsdeficit en de overheidsschuld maken dat de economische toestand van Brazilië vandaag de slechtste is sinds 1990.

Na de recente schorsing van president Roussef wegens vermeende corruptie blijft de politieke impasse voortduren. Haar opvolger, vice-president Temer, geniet niet de steun van de bevolking om de noodzakelijke maatregelen door te voeren, en heeft evenmin een onberispelijke reputatie. Opnieuw aanknopen met positieve economische groei en een herstel van het vertrouwen van consumenten en ondernemingen, is dus nog lang niet voor morgen.

Ondertussen bereikt het aantal faillissementen nieuwe recordniveaus. Verwacht wordt dat de betalingsrisico’s op Braziliaanse ondernemingen verder zullen oplopen, en dit in alle activiteitssectoren, met de bouwsector, auto-industrie en de staalsector op kop (« zeer hoog risico »). Na een verlaging door Coface van de landenbeoordeling voor Brazilië van A4 naar B in september 2015 volgde in januari 2016 een verdere downgrade naar C.

(De Integrale studie is beschikbaar in het Engels)

Meer Lezen
10/05/2016
Economisch nieuws

Hongarije: Particuliere consumptie neemt toe – maar de ondernemingen blijven voor uitdagingen staan

Tegen de achtergrond van worstelende economieën wereldwijd slaagt Hongarije er in mooie prestaties neer te zetten. Met een economische groei van 2,2% dit jaar blijft Hongarije profiteren van een matig groeiende economie. Dit positieve resultaat wordt gedreven door de particuliere consumptie, die op haar beurt versterkt wordt door de dalende werkloosheid, een hoger beschikbaar inkomen, het algemeen welzijnsprogramma en het oplossen van de problemen ingevolge de hypotheekleningen in deviezen. Aan ondernemingszijde is het verhaal minder rooskleurig : het ondernemingsklimaat gaat gebukt onder hogere belastingsregimes en onder de onzekerheid omtrent verdere wijzigingen in het regelgevend en wetgevend kader. Dit leidt tot terughoudendheid van ondernemingen tot het investeren en het uitbreiden van hun business.

Lees het volledige persbericht en studie (beschikbaar in het Engels)

Meer Lezen
13/04/2016
Economisch nieuws

Sector risks remain under pressure in the emerging markets

Global growth at half-mast (2.7% projected by Coface for 2016), under the impact of the highly volatility financial markets and continuing low oil prices, is compromising the health of industries analysed by Coface. (...)

Meer Lezen
24/03/2016
Economisch nieuws

Infographic: Bedrijven in opkomende landen: is een "feniks wonder" mogelijk?

Downoload de nieuwe infographic

Meer Lezen
24/03/2016
Economisch nieuws

Trimestriële update landenbeoordelingen Coface : de spanning loopt op

• De wereldeconomie draait op zijn Japans : de economische groei blijft zwak ondanks ultra-expansionistische monetaire beleidsvoeringen
• De liquiditeitsoverschotten op de financiële markten versterken de volatiliteit
• 3 oplopende risico’s : de Chinese groeivertraging, de lage olieprijzen en toename van de politieke risico’s

Op basis van deze elementen heeft Coface voor dit kwartaal de landenbeoordelingen van 7 landen gedowngraded. Voor een overzicht : lees verder.

(Volledige studie en persbericht beschikbaar in het Engels)

Meer Lezen
24/03/2016
Economisch nieuws

Tsjechische Republiek, Polen, Chili en Thailand het dichtst bij een snelle opleving van de export

• Van de 34 bestudeerde opkomende landen zijn er slechts 4 in staat tot economische heropleving op korte termijn
• Criteria : prijsconcurrentie, schuldgraad, politiek risico
• China, Saoedi-Arabië, Egypte en Ecuador lopen een groot risico

Hoewel de huidige crisis in de opkomende landen verbazing wekt door zijn intensiteit, met een halvering van de economische groei op vijf jaar tijd en een verhoogde blootstelling aan wisselkoersrisico’s en schulden, is het geen uitzonderlijk fenomeen. Gelijkaardige crisissen waargenomen in de jaren negentig, eindigden met een plotse snelle heropleving van de economische activiteit, ondanks een aanzwellende kapitaaluitstroom en het uitblijven van een herstel in bankkredieten. Gemiddeld bereikten deze opkomende economieën in twee à drie jaar hun productiepeil van voor de crisis, zelfs indien hun lange termijngroei langdurig zwak bleef.

Wie van de huidige opkomende landen kan hun ondernemingen vandaag een spoedig economisch herstel bieden ? Uit het staal van 34 landen die door Coface onderzocht werden, beantwoorden er slechts 4 aan de drie essentiële criteria: verbetering van de prijsconcurrentiepositie dankzij de waardedaling van de munt sinds 2013, schuldcapaciteit van de ondernemingen, en een matig politiek risico. Het gaat over Tsjechië, Polen, Chili en Thailand.

(Volledige studie en persbericht beschikbaar in het Engels)

Meer Lezen
17/03/2016
Economisch nieuws

Een minderheid aan bedrijven in China blijft nog gespaard van achterstallige betalingen: liefst 80% van de ondernemingen werd in 2015 geïmpacteerd

Uit een recent credit risk management onderzoek van Coface bij Corporates, waaraan 1.000 ondernemingen gevestigd in China deelnamen, is gebleken dat het betalingsgedrag van ondernemingen in 2015 verder verslechterde, met 8 op 10 ondernemingen die achterstallige betalingen ondervinden. Coface voorspelt dat de economische groei in 2016 verder zal vertragen tot 6.5% (vs 6.9% in 2015). Bovenop de onopgeloste problemen van de hoge schuldgraad en de overcapaciteit in veel sectoren, zijn de neerwaartse druk op de Chinese munt (RMB) en de grote volatiliteit van de aandelenmarkten belangrijke kopzorgen voor de Chinese markt in 2016. Een verbetering op korte termijn van het aantal wanbetalingen behoort niet echt tot de verwachtingen.

(Volledige studie en persbericht beschikbaar in het Engels)

Meer Lezen
16/03/2016
Economisch nieuws

Infografics: The return of Iran to the global market

Iran: Strengths, weaknesses, opportunities and threats

Meer Lezen
16/03/2016
Economisch nieuws

IRAN : scherpe bocht in zicht, voorzichtig rijden blijft de boodschap

Na vijf jaar van sancties verschijnt Iran terug op het internationale economische toneel. Terwijl deze terugkeer via de oliesector een invloed zou moeten hebben op de groei van de wereldeconomie, is het in eerste orde het land zelf dat grote veranderingen zal ondervinden. Het opheffen van de sancties als gevolg van het bereikte akkoord tussen de P5+1 zal een significant effect hebben op de verhoging van het Iraanse productievolume. Dit zal de economie van het land doen heropleven, in het bijzonder dankzij de herneming van de internationale handel en van de buitenlandse investeringen.
Niettemin zal de overgang van autarkie naar een open economie een bijzonder moeilijk uit te voeren manoeuver zijn. Het land zou wel eens kunnen lijden onder de gevolgen van de liberalisering van de handel.

(Volledige studie en persbericht beschikbaar in het Engels)

Meer Lezen
02/03/2016
Economisch nieuws

Duitsland : economische groei komt in 2016 onder druk door oplopende exportrisico’s

Liefst 29% van de Duitse uitvoer is bestemd voor de zgn. “Emerging Markets”. Alleen China maakt hier meer dan één vijfde van uit. Hiermee is Duitsland meer dan de andere EU-landen blootgesteld aan externe risico’s die verband houden met de Opkomende Economieën. Niet alleen zijn de economische vooruitzichten voor deze landen vandaag veel minder rooskleurig (met China op kop), ook de andere risico’s lopen er sterk op : politieke en militaire conflicten, terroristische aanslagen en andere structurele veranderingen.
Vanuit geografisch standpunt worden vooral de exporteurs naar Zuid- en Centraal Amerika, Rusland, Turkije en China getroffen. Sectoraal gesproken zijn het vooral de automotive sector, de machinebouw en de leveranciers van elektrische uitrustingsgoederen die de gevolgen voelen, en in tweede orde de cyclische sector van de chemie.
In tegenstelling tot vorig decennium zal er niet langer naar de export, maar vooral naar de private consumptie gekeken worden als motor voor de Duitse economische groei. Voor 2016 gaat Coface vooralsnog uit van een groei van het Duitse BBP met +1,7%.
(Volledige studie en persbericht beschikbaar in het Engels)

Meer Lezen
18/02/2016
Economisch nieuws

China’s rol in Latijns-Amerika gaat veel verder dan handelsstromen alleen

China, dat goed op weg is een belangrijke financiële speler te worden in economieën met beperkte toegang tot de internationale kapitaalmarkten, heeft aangekondigd zijn investeringsniveau in Latijns-Amerika op te trekken naar 250 miljard USD en zijn jaarlijkse handelsstromen op te voeren tot 500 miljard dollar. Deze aankondiging is goed nieuws voor Latijns-Amerika, dat in 2015 gebukt ging onder een recessie. Volgens de ramingen van Coface tekende de regio in 2015 een daling van het BBP op met -0,6% in 2015 en zou er in 2016 hooguit sprake zijn van een marginale verbetering (-0,2%).
(studie enkel beschikbaar in het Engels)

Meer Lezen
17/02/2016
Economisch nieuws

Panorama bedrijfsfaillissementen in Frankrijk

Lessen getrokken uit 2015, hoopvol voor 2016 : naar een voorzichtige normalisering van de ondernemingstoestand

• Voor het 2e opeenvolgende jaar werd een daling opgetekend : -2,1% tegenover 2014
• Faillissementsgraad keert terug naar het pre-crisis niveau
• Verslechtering tekent zich op in 2 sectoren – diensten aan particulieren en textiel – evenals in 3 regio’s waaronder Ile-de-France
• Het geleidelijk herstel van de Franse economie zou in 2016 tot een terugloop met -3,5% van het aantal faillissementen moeten leiden
(studie beschikbaar in Engels)

Meer Lezen
09/02/2016
Corporate Nieuws

De resultaten van Coface voor 2015: netto-inkomsten € 126M en voorgesteld dividend dat stabiel is gebleven op € 0,48 per aandeel (5)

Het einde van het jaar 2015 werd gekenmerkt door een verslechtering van het wereldwijde economische klimaat. Coface liet een lichte stijging van de netto-opbrengst optekenen (aandeel van de groep) met € 126M (€ 125M in 2014).

Meer Lezen
26/01/2016
Economisch nieuws

Infographics : Country risk assessment map - January 2016

160 countries under the magnifying glas

Meer Lezen
26/01/2016
Economisch nieuws

Landenrisicoconferentie 2016

Drie risico's om in de gaten te houden in 2016: zwakke groei, politieke spanningen en bedrijfsschulden in opkomende economieën

Meer Lezen
09/12/2015
Economisch nieuws

Het kwalitatieve wijnproductiemodel in Europa weerstaat de concurrentie, terwijl Spanje kwetsbaarder is

• De wijnconsumptie daalt in Europa, maar stijgt in de rest van de wereld
• Tegen 2027 zal de vraag vooral afkomstig zijn vanuit China en de Verenigde Staten
• 60% van de wijnproductie en bijna twee derde van de export is afkomstig uit Europa
• In Europa bestaan er drie productiemodellen naast elkaar
• Risico's en opportuniteiten voor Europa – de wijnconsumptie neemt toe in China maar meer concurrentie vanuit de nieuwe wereld

Meer Lezen
09/12/2015
Economisch nieuws

Sector assessments in the world, the persistence of high risks

2015 marked by the persistence of high risks around the world

Meer Lezen
08/12/2015
Economisch nieuws

Infographics : MONDIALISERING VAN DE WIJNMARKT

EUROPA POSITIONEERT ZICH OP TWEE ASSEN: KWALITEIT EN KWANTITEIT 3 MODELLEN BESTAAN NAAST ELKAAR

Meer Lezen
24/11/2015
Economisch nieuws

French companies are starting to benefit from a tenuous recovery, although certain sectors remain at risk

Growth has returned to France, but it remains fragile.
Coface economists estimate a growth of 1.1% for 2015 and 1.4% for 2016. Company insolvencies are down, although the level remains high. Companies are benefiting from lower oil prices and advantageous tax measures, to restore their margins and for modernisations. They are expected to continue investing in 2016, although this is anticipated to follow the customary pattern for a recovery phase.

Meer Lezen
24/11/2015
Economisch nieuws

Construction: the Achilles' heel of the French economy

Following a long period of stagnation, construction in Europe is showing signs of recovery.
In France it is the only sector, out of the fourteen studied by Coface, to be rated as very high risk. However confidence is slowly returning. The pace of new-build and pre-owned sales increased respectively by 1.4% year-on-year at the end of September 2015 and by 9.3% in the 2nd quarter of 2015. Nevertheless, despite this slight upturn, the volume of activity in the sector remains below its pre-crisis levels. Household demand remains weak, mainly due to high housing costs and the lack of dynamism in the labour market.

Meer Lezen
16/11/2015
Economisch nieuws

Egypt: slow recovery and structural challenges

Coface forecasts growth of 4.4% for 2015/2016

Meer Lezen
03/11/2015
Economisch nieuws

Brazil: no quick fix for the crisis

Brazil, downgraded to B (significant risk of businesses defaulting) by Coface in September, has been facing a scenario of economic juggling. The Central Bank’s increase in interest rates, to control inflation, has compromised GDP. Lower activity is reducing tax revenues and threatening fiscal adjustment. In addition, the government needs Congress’s backing in order to reach its primary surplus targets – but this support is lacking. Political uncertainties are weighing heavily on the country’s economic performance.

Meer Lezen
22/10/2015
Economisch nieuws

Driemaandelijkse update van de beoordeling van de sectorrisico's

Energie is riskanter dan ooit, terwijl Informatie- en Communicatietechnologie de enige sector met een positieve herziening is en de autosector zich aanpast.
Ondanks een vertraging van de wereldgroei (prognose van 2,6% groei van het bbp in 2015 tegenover 2,7% in 2014), blijft de sectordynamiek wereldwijd sterk variëren. Coface heeft dit kwartaal haar risicobeoordeling voor drie sectoren herzien: de autosector in de Aziatische groeilanden, de energie in de drie bestudeerde zones en ICT in West-Europa. Ondanks de problemen van de oliesector blijft Noord-Amerika de minst riskante sector, dankzij een nog altijd gezonde activiteit.

Meer Lezen
19/10/2015
Economisch nieuws

Half year 2015 Insolvency Report: Poland continues on improvement track

The current global economic situation could be summarised as a gradual recovery for advanced economies and turbulent times for emerging countries. Exceptions to this are the emerging economies of Central and Eastern Europe which, in most cases, are on an improving track. Poland, in particular, is outperforming. On a microeconomic level, company insolvencies in Poland are mirroring its accelerating economic growth. Insolvencies dropped by 5.1% in 2014. This trend is continuing and bankruptcies decreased by 3.3% during the first half of 2015, with economic growth recorded at 3.4% in the same period.

Meer Lezen
15/10/2015
Corporate Nieuws

Focus op de toekomst van de zonne-energie in Europa: de fotovoltaïsche sector

• Van een snelle start in 2006 tot het uiteenspatten van de speculatiebel in 2011 met de stopzetting van de overheidssubsidies
• Sterke dominantie van de Chinese bedrijven
• Overcapaciteit in Europa
• Toch een veelbelovende markt op middellange termijn

Meer Lezen
15/10/2015
Economisch nieuws

Infographic: De temperatuur van 14 sectoren in de wereld

Infographic: De temperatuur van 14 sectoren in de wereld

Meer Lezen
18/09/2015
Economisch nieuws

Is er een Chinese schaduw geworpen over Azië?

China zoekt naar manieren om een gezondere, meer duurzame groei te verwezenlijken, maar dit is niet geheel pijnloos voor de economie ervan – of voor die van buurlanden. Volgens schattingen van Coface zal de groei niet meer dan 6,7% in 2015 en 6,2% in 2016 bedragen, ten opzichte van 13,4% over de periode 2006-2007. Dit is voornamelijk het resultaat van het inhaalproces op het gebied van technologie en kapitaal dat op zijn tandvlees zit: verschillende industrieën lijden onder overcapaciteit en de bedrijfsschulden zijn hoog, wat een impact heeft op de investeringen. We zijn getuige van een verschuiving van het Chinese economische model. Welke Aziatische landen zullen de eerste slachtoffers zijn als er een harde landing aankomt? En welke genieten de grootste immuniteit?

Meer Lezen
18/09/2015
Economisch nieuws

Country risk assessment map - 3rd quarter 2015

160 COUNTRIES UNDER THE MAGNIFYING GLASS

Macroeconomic expertise in assessing country risk
Comprehension of the Business environment
Microeconomic data collected over 70 years of payment experience.

Meer Lezen
18/09/2015
Economisch nieuws

Driemaandelijkse update van Cofaces landenrisicobeoordelingen

Hoewel het herstel van de wereldwijde groei aanhoudt, zal het groeipercentage niet meer dan 3% bedragen voor het vierde jaar op een rij. De geavanceerde economieën doen het veel beter: De activiteit in de VS is beduidend gestegen in het 2e kwartaal (2,5% voorspeld voor 2015), dankzij consumentenbestedingen en investeringen, en in de eurozone (1,5%) houdt de geleidelijke opleving in activiteit aan.
De opkomende landen (voorspelde groei van 3,5% in 2015, 4,2% in 2016) worden overschaduwd door de zwakke grondstoffenprijzen en de dalende wisselkoersen ten opzichte van de dollar. Een aantal grotere opkomende landen kende een vertraagde activiteit (China, Turkije, Zuid-Afrika) of een recessie (Rusland en nu Brazilië). De recente instorting van de Chinese aandelenmarkt en de gevolgen ervan voor de grondstoffenprijzen hebben het maar verergerd. Volgens Coface is er wat betreft het landenrisico in de opkomende landen veel waakzaamheid geboden dit jaar.

Meer Lezen
16/09/2015
Economisch nieuws

Hoe landen van de Samenwerkingsraad van de Golf (GCC)

• De sterke daling van de olieprijzen legt het belang van economische diversificatie bloot.
• Landen met minder financiële buffers, zoals Bahrein en Oman, komen in moeilijkheden door de zwakke groei.
• Saoedi-Arabië en de VAE ondervinden minder impact van de terugvallende olieprijzen, aangezien er aan strategieën wordt gewerkt om de niet-oliehandel te bevorderen.
• De particuliere consumptie en de inspanningen van de overheden om economische groei te ondersteunen, zorgen ervoor dat de vooruitzichten voor GCC-landen nog steeds positief zijn.
• Voor GCC-landen wordt een groei van 3,4% verwacht in 2015 en 3,7% in 2016.

Meer Lezen
09/09/2015
Economisch nieuws

Latijns-Amerika: is er leven na de grondstoffencrash?

De Latijns-Amerikaanse groei is al sinds 2011 aan het vertragen. Deze sombere situatie, het gevolg van zwakke binnenlandse fundamentals, wordt sinds de tweede helft van 2014 door cyclische factoren verergerd. In 2015 is de neerwaartse trend nog versterkt, zodat wij verwachten dat het bbp van de regio met 0,2% zal krimpen. Dit wordt de eerste recessie sinds 2009, toen de activiteit door toedoen van de subprimecrisis met 1,4% terugviel.

Meer Lezen
08/09/2015
Economisch nieuws

Bedrijfsinsolventies in West-Europa: een verwachte daling met 7% in 2015, maar een situatie met contrasten

De bedrijfsinsolventies in West-Europa hebben twee opeenvolgende stormen achter de rug. De subprimecrisis, die de insolventies in de twaalf bestudeerde landen met gemiddeld +11% deed stijgen, werd zoals te verwachten gevolgd door nieuwe schokgolven, met stijgingen van +8% in 2012 en +5% in 2013. Vandaag begint de lucht op te klaren. De in 2014 waargenomen daling met 9% zal in 2015 aanhouden met -7%. Terwijl de insolventies in Italië en Noorwegen blijven toenemen, heeft het schuchtere herstel van de eurozone een positieve impact in tien andere landen (België, Duitsland, Denemarken, Finland, Frankrijk, Nederland, Portugal, het Verenigd Koninkrijk en Zweden).

Meer Lezen
22/07/2015
Corporate Nieuws

De automobielsector in de Centraal- en Oost-Europese (COE) landen is sterk afhankelijk van buitenlandse investeringen - maar er is een positieve dyn...

De COE-zone is een aantrekkelijke bestemming geworden voor investeringen door wereldwijde autobouwers. In 2014 werden 3,6 miljoen voertuigen geproduceerd in Oost-Europa, wat goed is voor 21% van de totale EU-productie. In de COE-landen die geanalyseerd worden door Coface, zijn er 33 autofabrieken, waarvan de meeste opgericht werden dankzij instromen van buitenlandse directe investeringen. Uit de analyse blijkt dat, ondanks de recente sterke dynamiek van de autoverkoop door lokale klanten, fabrieken in Centraal- en Oost-Europa in hoge mate afhankelijk blijven van de buitenlandse vraag.

Meer Lezen
17/07/2015
Economisch nieuws

Kaart van de landenrisico’s – 2e kwartaal 2015

Deze kaart geeft een globaal overzicht van onze beoordelingen van de landenrisico’s. Om de landenrisico’s in te schatten doet Coface beroep op haar macroeconomische expertise, kennis over het ondernemingsklimaat en microeconomsche gegevens verzameld op basis van betalingservaringen over meer dan 70 jaar.

Meer Lezen
19/06/2015
Economisch nieuws

Sub-Saharisch Afrika: drie Oost-Afrikaanse economieën zijn beschut tegen de economische storm

Hoewel de groei werd versneld door de hoge grondstoffenprijzen waarvan Sub-Saharisch Afrika uiterst afhankelijk is, heeft de regio nu te maken met de gevolgen van dalende olieprijzen. De 45 door Coface gescreende landen worden in uiteenlopende mate getroffen. Drie van deze landen hebben alle ingrediënten die nodig zijn voor een dynamische groei op korte en lange termijn. Ze werden relatief gespaard door de daling van de grondstoffenprijzen op de wereldmarkt en hun economieën zijn aan het diversifiëren.

Meer Lezen
19/06/2015
Economisch nieuws

Trimestrieel bijgewerkte beoordelingen van het landenrisico

Verlaagde notering voor China. Economieën die getroffen zijn door de daling van de olieprijzen onder "negative watch" geplaatst.
Veel landen hebben de daling van de olieprijzen in al haar hevigheid gevoeld, vooral opkomende landen waarvoor Coface de groeiprognoses heeft bijgesteld tot 4% voor 2015 (ten opzichte van 4,2% in maart 2015). Ondertussen plukken ontwikkelde economieën (2% groei verwacht voor 2015 en 2016) de vruchten van het lichte herstel in de eurozone (1,5% in 2015).

Meer Lezen
17/06/2015
Economisch nieuws

Na tien jaar goed uitgevoerde hervormingen en hoge groeicijfers lijkt de Turkse economie moeite te hebben om dezelfde groeiprestaties vol te houden.

Coface verwacht dit jaar een groei van 3,5% – nog altijd een sterk resultaat, maar lager dan de op 5% geschatte potentiële groei en die van enkele vergelijkbare landen.
De hoge volatiliteit van de Turkse lira, de kwetsbaarheid van het Europese herstel en de geopolitieke risico's die op de grootste exportmarkten wegen, worden als de belangrijkste uitdagingen van de Turkse economie in de volgende periode beschouwd.
De textiel- en kledingsectoren worden zwaar getroffen door de recente ontwikkelingen in de wereldeconomie en door de spanningen in de regio.
De farmaceutische sector blijft sterk, ondanks strenge reglementeringen en gedaalde winstmarges.

Meer Lezen
17/06/2015
Economisch nieuws

Is de economische opleving van India te danken aan de Modi-regering?

In mei 2015 bestempelde het IMF India als "een van de lichtpuntjes in de globale economie", voornamelijk dankzij een doeltreffender beleid en het einde van de politieke onzekerheid. Coface verwacht dat het BBP van het land met 7,5% zal groeien. Maar in hoeverre hebben de hervormingen van Modi bijgedragen aan het recente groeiherstel? Zijn er risico's verbonden aan deze economische verbeteringen?

Meer Lezen
01/06/2015
Economisch nieuws

Coface Insolvency Monitor for Central and Eastern Europe: Economic perspectives improved but corporate challenges remain

CEE’s improved economic activity in 2014 resulted in the stabilisation of company insolvencies, with a minor drop of -0.5% in the regional average

Meer Lezen
26/05/2015
Economisch nieuws

Het einde van de melkquota: Nieuwe regels

1 april 2015 betekende het einde van de Europese melkquota, een regulerend instrument dat in 1984 werd ingevoerd als maatregel tegen de overproductie die de 'boterberg' en het 'melkmeer' hadden veroorzaakt. De markt zal nu voor het eerst in 30 jaar zelf de geproduceerde melkhoeveelheden bepalen. Zijn de Franse melkveehouders er klaar voor? Zal de afschaffing van de melkquota de melkproducenten in staat stellen de snel groeiende Aziatische markten te bevoorraden? Of aan de grote vraag naar bioproducten te voldoen?

Meer Lezen
26/05/2015
Economisch nieuws

Bedrijfsinsolventies in Frankrijk op het einde van april 2015: De cijfers blijven langzaam verbeteren, met -2,7% op jaarbasis

De in 2014 voor het eerst vastgestelde positieve kentering houdt aan. De onmiddellijke stijging van het aantal bedrijfsinsolventies in de vier eerste maanden was gedeeltelijk te wijten aan een inhaalmanoeuvre, na de kunstmatig lage cijfers van eind vorig jaar. De lage cijfers waren het gevolg van een staking bij de rechtbanken, die in mei is herbegonnen.

Meer Lezen
29/04/2015
Economisch nieuws

70% van de bedrijven in de regio Asia-Pacific kreeg met achterstallige betalingen te maken in 2014

In de jaarlijkse enquête van Coface over de regio Asia-Pacific werden 2.695 bedrijven in 8 sectoren ondervraagd. 70% van de ondervraagde bedrijven kreeg met achterstallige betalingen te maken in 2014 - het hoogste niveau in 3 jaar. Bovendien gaf 37% van de respondenten aan dat de verschuldigde bedragen in 2014 met 2% stegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Bedrijven in China, India, Hongkong en Thailand werden het zwaarst getroffen.

Meer Lezen
15/04/2015
Economisch nieuws

Twee sectorbeoordelingen bijgesteld door impact van lagere olieprijzen

De recente daling van de olieprijs had een domino-effect op het wereldwijde bedrijfskredietrisico. Onder de 14 geanalyseerde sectoren identificeerde Coface één grote winnaar en één grote verliezer, waarvan de overeenkomstige waarderingen opwaarts of neerwaarts werden herzien.

Meer Lezen
15/04/2015
Economisch nieuws

Is de Amerikaanse autosector veilig in de hoogste versnelling geschakeld?

De reddingsoperatie voor de Amerikaanse autosector, die 80 miljard dollar en massale ontslagen kostte, heeft de Verenigde Staten getraumatiseerd. De autofabrikanten versterken nu hun competitiviteit opnieuw en profiteren van de opleving van de Amerikaanse economische groei (geraamd op 2,9% in 2015). De sector heeft zich hersteld en de vraag wordt deels bevorderd door de vlottere toegang tot krediet, maar tegen welke prijs? In 2015 voorspelt het model van Coface een stijging van de verkoop met 3,8% en een aanhoudend groeiniveau, dat echter aanzienlijk lager is dan het niveau van de voorbije jaren. De autosector moet blijven kijken naar de toekomst en de veranderingen die vereist zijn om tegemoet te komen aan de nieuwe uitdagingen.

Meer Lezen
26/03/2015
Economisch nieuws

Trimestrieel bijgewerkte beoordelingen van het landenrisico en het bedrijfsklimaat

Coface werkt de beoordelingen van het landenrisico van twee Europese landen bij en plaatst Brazilië op "negative watch". De rating van het bedrijfsklimaat in Rusland wordt verlaagd naar C

Meer Lezen
26/03/2015
Economisch nieuws

Vijf ontwikkelde economieën zullen het risico van "seculaire stagnatie" in het komende decennium vermijden

Meer dan drie jaar na het officieel economisch herstel hebben de industrielanden het moeilijk om weer aan te knopen met duurzame groei. Sommige voorspellen zelfs een stagnerende groei, een situatie die soms als onomkeerbaar wordt beschouwd. Maar niet alle ontwikkelde economieën zijn even kwetsbaar voor dit risico van langdurige stagnatie en sommige uitzonderingen onderscheiden zich in het kwetsbare wereldwijde economische landschap. Welke ontwikkelde economieën uit de OESO zullen in staat zijn om hun groei in het komende decennium te versnellen?

Meer Lezen
19/03/2015
Corporate Nieuws

Coface, dat een toonaangevende positie bekleedt op het vlak van bedrijfsinformatie, begint met kredietverzekeringen in Israel.

Naast de inning- en informatiediensten kunnen lokale bedrijven nu ook de expertise van Coface op het vlak van kredietrisicopreventie en -bescherming benutten.

Meer Lezen
09/03/2015
Economisch nieuws

Achterstallige betalingen van bedrijven in China blijven pieken: 80% van de bedrijven getroffen in 2014

In 2015 worden een tragere groei en een toename van de non-performing loans verwacht

Meer Lezen
06/03/2015
Economisch nieuws

Latijns-Amerika afgestraft door de daling van de olieprijzen

Latijns-Amerika is een belangrijke producent van grondstoffen en de recente daling van de olieprijzen beïnvloedt de landen uit de regio op verschillende manieren. Welke landen zouden profijt kunnen halen uit de daling van de internationale prijzen en waarom worden andere hierdoor negatief beïnvloed?

Meer Lezen
02/02/2015
Corporate Nieuws

Julien Marcilly benoemd als Chief Economist van Coface

Julien Marcilly is met ingang van 2 maart 2015 benoemd als Chief Economist van Coface. Hij zal rapporteren aan Jean-Marc Pillu, CEO.

Meer Lezen
26/01/2015
Economisch nieuws

2015 Conferentie over het landenrisico:In 2015 zal het wereldwijde herstel moeilijk zijn en onderhevig zijn aan tal van risico's.

De wereldwijde economie is op het pad van het geleidelijke herstel terecht gekomen. Hoewel het wereldwijde herstel minder krachtig verloopt dan voor de crisis van 2008, blijft het toch een matig snellere tendens vertonen: +3,1% in 2015 na +2,8% in 2014 en +2,7 in 2013. Er wordt een lichtere verbetering verwacht in de ontwikkelde landen (van +1,7% in 2014 tot +2,1% in 2015) en in de opkomende landen (van +4,2% tot +4,3%).

Meer Lezen
14/01/2015
Economisch nieuws

Latijns-Amerika – De groei neemt toe in de landen aan de Stille Zuidzee

Drie decennia geleden werd Latijns-Amerika geassocieerd met negatieve termen als ‘dictatuur’, ‘schuldcrisis’ en ‘hoge inflatie’. Maar in de loop der jaren is dat veranderd. De regio wordt nu geassocieerd met economische groei, een nieuwe middenklasse, dalende armoede en beheerste inflatie.

In deze editie van Panorama kijken we naar twee landen die deel uitmaken van de Pacifische Alliantie: Mexico en Peru. Mexico lijkt op middellange termijn positieve vooruitzichten te hebben. Peru is ook een interessant geval met zeer gunstige middellangetermijnvooruitzichten. Eerder dit jaar werd Peru door Coface genoemd als een van de 10 ‘nieuwe opkomende markten’.

Meer Lezen
15/12/2014
Corporate Nieuws, Product nieuws

Coface krijgt vergunning voor kredietverzekeringen in Marokko en versterkt zijn leiderspositie in Afrika

Coface, dat sinds 2007 aanwezig is in Marokko, heeft nu van de regulator een vergunning voor verzekerings- en herverzekeringsactiviteiten ontvangen. Dit betekent dat Coface zijn kredietverzekeringsoplossingen rechtstreeks aan de Marokkaanse ondernemingen kan aanbieden.

De Marokkaanse bedrijven kunnen niet alleen gebruikmaken van invorderings- en informatiediensten, maar ook profiteren van de expertise van Coface in preventie en kredietrisicobescherming voor hun commerciële transacties. Voortaan krijgen ze ondersteuning van het grootste internationale netwerk voor kredietverzekering.

Meer Lezen
20/11/2014
Economisch nieuws

Hoe ziet de toekomst van de Europese farmaceutische sector eruit na de economische crisis?

Tijdens de crisis van 2008-2009 en nog een keer tijdens de overheidsschuldencrisis van 2011-2012 is de farmaceutische sector erg afhankelijk gebleken van de economische toestand van de Europese landen. De farmaceutische bedrijven, bijzonder verzwakt door de besparingen in de Europese gezondheidssector, trachten zich nu te herstellen, naar nieuwe markten uit te breiden en in nichemarkten te investeren om uit de impasse te geraken.

Meer Lezen
06/11/2014
Economisch nieuws

Het aantal Poolse faillissementen stijgt niet langer - maar voor hoe lang?

De faillissementstatistieken voor de Poolse bedrijven vertonen voor de eerste helft van 2014 een verbetering. In totaal hebben 402 ondernemingen het faillissement aangevraagd, wat een daling is met 11,5% in vergelijking met dezelfde periode in 2013.

Meer Lezen
24/10/2014
Economisch nieuws

Wereldwijde handel: een terugkeer naar de niveaus van voor de crisis is onwaarschijnlijk, maar er is groeipotentieel

Na dertig jaar van niet eerder geziene expansie ondergaat de wereldwijde handel nu een periode van radicale verandering. Maakt deze vertraging deel uit van een cyclisch fenomeen of is de krimp structureel en blijvend van aard?

Meer Lezen
24/10/2014
Economisch nieuws

Geactualiseerde beoordeling landenrisico

Een traag maar zeker herstel in de eurozone, politieke en financiële instabiliteit in grote ontwikkelingslanden

Meer Lezen
11/09/2014
Product nieuws

Lancering van de CofaMove App : CofaNet gaat mobiel

Vanaf vandaag biedt Coface haar cliënten een mobiele App aan, waarmee ze overal snel en veilig toegang krijgen tot de belangrijkste functies van CofaNet, het online platform voor het beheer van kredietverzekeringscontracten. Deze applicatie kan worden gedownload vanuit de Apple App Store en de Google Play Store.

Meer Lezen
10/07/2014
Product nieuws

Coface lanceert een innovatief product voor KMO in België

Aangezien een kwart van de faillissementen verband houdt met onbetaalde facturen, heeft Coface besloten een innovatieve 100% on-line oplossing te introduceren speciaal voor het midden- en kleinbedrijf, de drijvende kracht voor economische groei wereldwijd.

Meer Lezen
12/06/2014
Economisch nieuws

Het VK steeg naar A2 dankzij de kracht van zijn herstel

De Britse economie werd in 2009 harder getroffen dan andere landen in de Europese Unie wegens het effect van een sterke daling van de consumptie door gezinnen en van de investeringen. Vandaag valt ze echter positief op door de intensiteit van haar herstelde groei (1,8% in 2013). Volgens de voorspelling van Coface van +2,7% zou de dynamiek net zo groot kunnen zijn als in de Verenigde Staten en dus hoger dan in Duitsland (2%).
Hoewel de verschuiving van een diensteneconomie naar een gediversifieerde economie geleidelijk verloopt, is het industriële herstel op komst. Ondanks verschillende aanhoudende zwakheden geeft Coface de nationale risicobeoordeling van het land een score A2.

Meer Lezen
23/05/2014
Economisch nieuws

13% minder faillissementen bij kmo's in Spanje en stabilisering in Frankrijk in 2014

Spanje en Frankrijk, waar de ondernemerssector vergelijkbaar is, kennen een zorgwekkende dynamiek wat faillissementen betreft. Toch zag de ontwikkeling bij de kmo's er in de twee landen anders uit sinds de crisis van 2008-09, en de verwachtingen voor het aantal faillissementen in 2014 wijzen op een versterking van die divergentie.

Meer Lezen
25/04/2014
Economisch nieuws

Nieuwe spelregels in de Aziatische elektronicasector

De Aziatische groeilanden vormen het nieuwe epicentrum op het gebied van elektronische innovatie, waardoor de plaatselijke bedrijven voortaan inzetten op de internationalisatie van productie en onderzoek. Het dynamisme in de sector dient echter het hoofd te bieden aan twee nieuwe risico’s. Dit blijkt uit de geleidelijke toename van achterstallige betalingen die Coface optekende in de regio. In 2013 kreeg nagenoeg 3 op 4 bedrijven uit de elektronica/IT-sector uit de Aziatisch-Pacifische regio te maken met betaalachterstanden

Meer Lezen
25/04/2014
Economisch nieuws

Coface driemaandelijkse enquête kredietrisico: 14 sectoren in ‘s werelds drie grootste reg

Sectorrisico stabiliseert in Noord-Amerika en Europa maar wordt bron van zorg in de Aziatische groeilanden

Meer Lezen
25/03/2014
Economisch nieuws

Coface identificeert 10 opkomende landen die de BRIC-landen dicht op de hielen zitten

Na 10 jaren van razendsnelle groei zijn de BRIC-landen sterk aan het vertragen: voor 2014 voorspelt Coface een groei van gemiddeld 3,2 punten minder dan de gemiddelde groei die deze landen in het voorbije decennium hebben opgetekend.

Meer Lezen
24/03/2014
Economisch nieuws

Verenigde Staten een van beste risico's terwijl grootste opkomende economieën problemen ondervinden

De opleving in de geavanceerde economieën (1,9% voorspeld voor 2014, na 1,2% in 2013) wordt weerspiegeld in de opwaartse herziening van de risicoanalyses per land voor het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, die zich aansluiten bij de beste risicocategorie.

Meer Lezen
10/02/2014
Corporate Nieuws

Coface lanceert een rechtstreeks aanbod in Colombia

De Groep werkt nu rechtstreeks in 9 landen van de regio

Meer Lezen
28/01/2014
Economisch nieuws

China in 2014: een stabiele groei met risico’s op financiering en overcapaciteit. Risico’s blijven bestaan in verschillende sectoren

2014 is een jaar van divergentie voor de Chinese economie met de uiteenlopende trends van macro- en micro-omgevingen.

Meer Lezen
21/01/2014
Economisch nieuws

2014: gunstige risicodynamiek in ontwikkelde landen, maar aanhoudende spanningen in grote ontwikkelingslanden

Nadat het evenwicht tussen ontwikkelde landen en ontwikkelingslanden zich na de crisis herstelde, evolueren de wereldwijde landenrisico’s in 2014 volgens een klassieker schema.

Meer Lezen
14/10/2013
Economisch nieuws

Coface is optimistisch over bedrijfsrisico’s in de Verenigde Staten en bezorgd over die van groeilanden zoals Brazilië en Thailand.

Herziening van de risico-evaluaties van landen. In het algemeen doen ontwikkelde economieën het beter. De bezorgdheid komt van de groeilanden, die voor een structurele afname van de groei staan.

Meer Lezen
14/10/2013
Economisch nieuws

Opkomend Azië: Coface waarschuwt voor groeiende risico’s verbonden met huishoudelijke schu

Het groeipotentieel in Azië blijft hoog, gedreven door de middenklasse.

Meer Lezen
26/09/2013
Economisch nieuws

Driemaandelijks ‘Panorama Sectors’ van Coface

Coface verlaagt beoordeling kredietrisico’s voor drie zakelijke sectoren: de chemische, farmaceutische en autosector.

Meer Lezen
24/06/2013
Economisch nieuws

Er is een sprankeltje hoop voor sommige ontwikkelde landen: Japan, IJsland, Ierland

Er is een sprankeltje hoop voor sommige ontwikkelde landen: Japan, IJsland, Ierland. De verzwakking van de activiteit, de financiële moeilijkheden en vooral de toename van de politieke en sociale spanningen verhogen de risico’s in Zuid-Afrika en Tunesië.

Meer Lezen
Naar boven
  • Nederlands
  • Français
  • English